- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Kilka razy próbowałam rozkręcić ale dałam za wygraną Co za niespodzianka znaleźć kilka nowych wpisów! Mleczna gratulacje!!! Ja to bym chciała dołączyć do marcowych mam, ale się nie udało cholera staramy się od marca i nic :/
Miałam w kwietniu umówioną wizytę do tej ginekolog, która nam pomogła zajść w ciążę z NItkiem i to tak, że zadzwoniłam w czwartek i wizyta już na poniedziałek. I w piątek dzwoni do mnie, że mam skierowanie od rodzinnego przynieść, bo inaczej mnie nie przyjmie (chciałam prywatnie, ale albo się nie zrozumiałyśmy, albo przyjmuje teraz tylko na 'fundusz'). Dzwonię do rodzinnego po skierowanie, a w recepcji mi mówią, że muszę na wizytę się stawić - najbliższy termin za 2 tygodnie. Odwołałam wizytę u gin, poszłam pod koniec kwietnia do rodzinnego. Wysiedziałam 1,5h w poczekalni by wejść na 2 min powiedzieć, że potrzebuję skierowanie. Wypisała i wysłała bezpośrednio do gin. Tydzień pózniej (początek maja) dostaję list od gin, że dostała skierowanie i wizytę mam 23 września.. ręce mi opadły czekam więc na tą wizytę i mam cichą nadzieję, że do września to mi już nie będzie potrzebna.. trzymajcie kciuki :*
Też szykujemy się do pierwszych urodzin Nitosia. Niestety, wakacje wszyscy znajomi powyjeżdżali lub wyjeżdżają tuż przed urodzinami. Grono gości będzie dosyć skromne, pózniej tylko będą wycieczki z prezentami Mam nadzieję, że się Nitek nie przyzwyczai, że za każdym razem gdy ktoś przychodzi dostaje jakiegoś fanta
Jutro przylatuje moja mama. Mam nadzieję, że wszyscy przeżyjemy i miło spędzimy ten tydzień
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Jej a ja mam stresa przed urodzinami Bobbiego! To dla mnie najważniejsze święto! Jak tu to zorganizować żeby było idealnie.. Aż się wzruszam jak myślę ,że rok minął, a Wy? Dziewczyny...... czy to już tak będzie leciało??? Ten dzień narodzin... ta chwila, pierwszy krzyk, pierwsze spojrzenie..... dla mnie to był najszczęśliwszy dzień w życiu.... Pamiętam każdą sekundę!
Jak tam u Was?
Uni co jest co jest?! obijactwo blogowe się wkradło. Powklejaj trochę zdjęć Nitosia!
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mleczna pewnie że narodziny Kubusia to był najpiękniejszy dzień w moim życiu i pamiętam pierwsze kwilenie (bo krzykiem to nie było teraz mały nadrabia w tej materii) pierwszy dotyk to najwspanialsze chwile i mam je przed oczami tak jakby to było wczoraj. A czas leci nie ubłaganie i my już po 1 urodzinkach a nie obejrzymy się i zaraz będą 2 i kolejne.... U nas byli tylko najbliżsi zrobiliśmy grilla 2 sałatki, ciasteczka i torcik oczywiście. Najważniejsze dla nas było aby każdy czuł się swobodnie i żebyśmy razem spędzili ten czas a Kubuś żeby nie był zbyt przytłoczony nadmiarem bodźców. Myślę że nam się to udało,wszyscy wychodzili zadowoleni a Kubuś padł o 22:00 i lulał do 07:30
Wasze urodzinki na pewno będą super i więcej człowiek panikuje przed niż potem się okazuje.
Mam pytanko do Was jak dajecie maluchom krowie mleko to jakieś specjalne to takie typu Junior czy po prostu jakieś normalne?
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Jorgus a to fajnie te urodzinki. No to wrzuć przepisy na sałatki ;P;P
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Mleczna przepraszam cholera doba za krótka! Postaram się nadrobić .. kiedyś
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Jorgus ja już podaje tylko mleko krowie.na początku dawałam troche żeby sprawdzić czy nic nie będzie się działo.a już od jakiegos tygodnia podaje tylko krowie.
Mleczna Mamo gratulacje ja też coraz częsciej myślę o drugim ale zaczniemy się starać od nowego roku
Roczek mamy 24 czwartego ale imprezka była w sobote 20 osób a sama najbliższa rodzina.Piotruś grzeczny impreza udana więc super!pogoda super już od dłuższego czasu więc popołudnia spedzamy na dworzu.aaa... i juz chodzimy od dobrego miesiąca
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Bardzo Was przepraszam, że już z Wami nie bywam tak często, jak bym chciała czy mogła. Żałuję szczerze że nie mam tyle czasu co w ciąży na sympatyczne pogaduchy z Wami. Wierzę, że jeszcze się to odmieni
U nas wszystko dobrze- Michał jutro kończy 13 miesięcy. Chodzi... nie wróć, biega po domu jak zdziczały, potrafi wszystkich zaczepiać, krzyczeć na Babcię i całować wszystkich i wszystko. Zaczyna mówić, dużo po swojemu ale pokazuje co chce. Ładnie je. We wrześniu idzie do żłobka (ku mojej i mojego portfela uciesze dostał się do państwowej placówki) a ja wracam do pracy. Nie wiem, o które z nas bardziej się boję. Boję się tęsknoty, łez i dramatów przy przyjściu do żłobka. A z drugiej strony, muszę iść do ludzi i Michał też, w przeciwnym razie zgłupiejemy do reszty.
Mleczna Mamo! Gratulacje, życzę Wam dobrego czasu ciąży i szczęśliwego rozwiązania.
UniUni- kochana, Tobie życzę miło spędzonego czasu z Mamą, wierzę że będzie gut.
Roczniaki- Wam życzę dużo zdrówka i uśmiechów na buziach na kolejne lata.
Ściskam Was, nie obiecuję poprawy bo nie chcę dawać obietnic bez pokrycia.
Aha podczytuję na bieżąco. Żyjcie i kwitnijcie.
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wpadam na chwilkę , aby no cóż... pochwalić się. Ja próżna. Hihi. Dokładnie jest jak piszecie - czas leci nieubłaganie. Alan , wczoraj - dzień po swoich urodzinkach zaczął chodzić - biegać. Tak się rozkręcił, że do 23 szalał, a my razem z nim szczęśliwi . W końcu ruszył te swoje małe chude dupsko!
My krowiego mleka jeszcze nie próbowaliśmy. Wbrew moim planom, nadal to ja jestem dojną krową. Alan mało co je, więc nie mam sumienia zabrać mu jeszcze cyca.
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
w końcu coś do czytania na forum właśnie zastanawiam się kiedy jest najlepszy moment do wprowadzenia krowiego mleka? Miki pije głównie świeżo zrobione kompociki - pije dużo - nie dziwię mu się przy tych upałach
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A na urodzinkach były 2 sałatki
1. to brokuł ser feta sos czosnkowy (własny) oraz prażone płatki migdałowe
2. taka typowo grillowa czyli mix sałat + wszystko co lubicie u nas była papryka żółta i czerwona, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, cebula czerwona, ogórek i najważniejszy składnik sos: 4 łyżki oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, 3-4 ząbki czosnku, szczypta papryki słodkiej, koperek (najlepiej świeży) pieprz, cukier, sól/wegeta, zioła prowansalskie, pół łyżki musztardy, i sos knorra koperkowo - ziołowy ewentualnie sok z cytryny
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Rozmnazajcie sie kochane, ja z chęcią przejde z Wami kolejne ciaze a przy trzecim dziecku sie spotkamy
Unija myslalam ze tylko u mnie taki dlugi czas sie czeka na konkretna wizyte
buzki kochane, ja was czytam ttylko napisac juz nie mam kiedy( moje panienki wypelniaja moja kazda wolna chwile i w miedzyczasie musze sie jeszcze zajac mezem )
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobry pomysł z tym mlekiem. Mały właśnie wciurał płatki, a raczej kulki hm...czekoladowe, bo tylko to miałam w zapasie . Kupię kukurydziane i zobaczę, może jutro na śniadanko mu podpasują. Z kaszką jest już coraz gorzej i chyba lada chwila przestanie ją jeść
miłego dzionka!!
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4