BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #554872 przez kaska1982
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty :) Oby wasze były bardziej owocne :)

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #554881 przez sloneczko33
ha ciekawe czy ja 15 poznam plec dziecka

11 lata 11 miesiąc temu #554890 przez Jamajka
Kaśka nie przejmuj się... ja wiem, że dla lekarza płeć ma najmniejsze znaczenie podczas badania, i mój gin też sprawia takie wrażenie, więc ja się nie chcę nastawiać za bardzo, że na tej wizycie się dowiem .. nie wiem czy mu sie będzie chciało wytężyć na tyle, żeby mnie oświecić :P

Może rzeczywiście trzeba go słuchać i iść na usg później.. chyba, że nie wytrzymasz to prywatnie :)

11 lata 11 miesiąc temu #554894 przez uniuni
Kurcze mi do tej pory pobrali krew tylko 2 razy. Będę za tydzień w PL, to zrobię na własną rękę. Trochę się martwię, bo nikt nie sprawdził mi np. żelaza :dry:

Kaska przykro mi, że jesteś rozczarowana wizytą. Przytulam. Jak mój mały pływak nie pokaże co ma to pójdę ze dwa tygodnie pózniej jeszcze raz na usg, żeby sprawdzić :) Do oporu, bo z miejsca nie ruszę z kupnem rzeczy dla malucha. J się zaparł i osioł jeden nie chce ustąpić :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #554895 przez Patrizia
jamajka tez w poniedzialek lece na badania krew i mocz zeby aktualne na piatek byly moze juz nie bede musiala lykac zelaza mam nadzieje ze te moje czerwone krwinki sie podniosly . Jeszcze tydzien i zobacze mojego skarba, dobrze ze na kazdej wizycie lekarz nagrywa mi plytke z USG i w kazdej chwili moge sobie w domku lobuza poogladac :)

sloneczko bede trzymac kciuki zeby dzidzia pokazala co tam miedzy nogami kryje :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #554898 przez Patrizia
uniuni jak robilam morfologie to hemoglobine i hematokryt mialam za malo a podobno w ciazy jeszcze maleje dlatego musialam zarzywac zelazo takie specjalne na recepte, a teraz mam dopiero drugie badanie zobaczymy

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #554902 przez Jamajka
Patrizia ale super :) mój mi nie nagrywa na płytę, ale zawsze na wizycie pokazuje mi obraz w 3D i 4D i zapisuje go sobie, bo mówi, że już będziemy mieli zaczęte, więc podejrzewam, że później mi nagra wszystko razem :) Mój gin dopiero w poniedziałek z urlopu wraca, więc miejmy nadzieję, że będzie wypoczęty i w dobrym humorze :)

Uniuni ja też dopiero drugi raz robię badania krwi i moczu.. jeżeli poprzednie wyniki były ok to nie zleca mi co miesiąc tylko co dwa, żeby mieć kontrolę nad tym co się dzieje w organiźmie.. a jeśli chodzi o żelazo, to na pewno robią hemoglobinę i jeżeli ona jet w normie to Cię pewnie dlatego niepotrzebnie nie niepokoją :)

Ja pewnie też będę zawiedziona, jeżeli się dzidzia nie ujawni z płcią, ale co zrobić... nie to najważniejsze :) Najwyżej pokaże następnym razem :D

11 lata 11 miesiąc temu #554908 przez uniuni
Patrizia aż z ciekawości sprawdziłam na co ja miałam krew pobieraną :) I oczywiście niepotrzebnie panikę sieje ;) Jamajka masz rację nie niepokoją mnie, bo wyniki w normie :blush: Hemoglobina na krawędzi, bo mam 11,6 a powinno być pomiędzy 11,7 - 15,3. I ferrytyna :) 61 (18-240). Jest dobrze :lol: Głupol ze mnie, że tak fajdam pod siebie z byle powodu :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #554910 przez Patrizia
jamajka tez na poczatku nie wiedzialam ze nagrywa plytki a pierwszy raz bylam u niego w 5tyg i nic mi nie powiedzial zeby przyniesc plytke bo ma mozliwosc nagrania dopiero kolezanka ktora do niego chodzi powiedziala ze nagrywa jak ktos chce wiec mam nagrane dopiero 13tydzien i 16tydzien sama wzielam plytke i spytalam sie czy nagra a on ze nie ma problemu :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #554912 przez Patrizia
uniuni to wyniki dobre ja mialam hemoglobiny 10,9 wiec na starcie juz za malo ale moze juz bedzie w normie dowiem sie w poniedzialek

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #554931 przez Jamajka
Patrizia wspomagaj się dodatkowo dietą bogatą w żelazo :) wołowinka, buraczki, i zielone warzywa.. brokuły, natka pietruszki :)

11 lata 11 miesiąc temu #554935 przez Patrizia
jamajka wolowinka to jeszcze u mnie gosci ale szczerze zielone warzywa i brokuly to nie pamietam kiedy jadlam, dzieki za podpowiedz :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #554944 przez alba77
ja na glukozę idę za 2 tyg żeby wyniki były na wizytę 28, moja gin zaleca to badanie po 20 tyg i zaznacza że po wypiciu trzeba siedzieć z pupą na miejscu i nie łazić bo metabolizm się wtedy zwiększa co może zakłócić wynik badania czy coś w tym stylu ;) , w pierwszej ciąży też strasznie się bałam tego badania ale z cytryną jakoś chlusnęłam to raz dwa i nie było tak strasznie, tylko to siedzenie...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #554950 przez bisbas
witam dziewczyny :)

Dziubasku no to przegoniłaś mnie z wagą ja nadal 6 kg na plusie i narazie stoję w miejscu :)

Słoneczko
tak myślałam o tych twoich bolach i zastanawiam sie czy ty przypadkiem nie cierpisz na rwę kulszową ale nie wiem nie znam sie antym moze tu dziewczyny wiedzą coś wiecej na temat tego paskudztwa :)

Ja nie mialam robionej tej glukozy podczas pierwszej ciąży wiec nie wiem jak to wygląda tu w UK i nie wiem też czemu nikt mi tego nie robil hmmmmm

11 lata 11 miesiąc temu #554982 przez Nikaa
Dziewczyny udało mi się wpaść na chwilkę i tak zaraz znikam - nie było mnie tylko pół dnia a Wy już tyle stron wytworzyłyście :P
Dziewczyny z Poznania :) dzięki za opinię hmmm może jednak szpital na Lutyckiej to dobry pomysł :blink: choć tam nie mają szkoły rodzenia .... właśnie gdzie się wyberacie do szkoły rodzenia ? (bo słyszałam, że lepiej wcześniej się zapisać)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka