BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #555474 przez karolinap
Witam!
BEDZIE DZIEWCZYNKA!!! a dokladniej bedzie Pola :) wiec mozna juz ja na rozowo zazaczyc na Naszej liscie :)

Po wizycie jestem bardzo zadowolona, caly dzien gdzies bylam myslami czy wszytsko bedzie ok. Pierwszy rz bylam u tego lekarza z polecenia kolezanki. Bardzo mily, zrobil ok.20 zdjec USG, na kazdym cos widac - glowke, nozki, raczki, brzuszek, buzke, w calosci bylo juz ciezko cos zobaczyc. Zmierzyl kazda czesc ciala i kazde z obliczen wychodzilo ze dzidzia ma 17 tygdoni i 3 dni; 17 tyg i 4 dni albo 17 tyg i 5 dni. Takze bardzo proporcjonalnie.
Pokazal Nam ze Pola ma 4 komory, ma proste usta, zadnych torbieli i guzkow, nie ma wodoglowia, wszytsko Nam opowiadal, posluchalismy serduszka ktore bilo bardzo rowno 141/min.
Ogolnie powiedzial, ze nie ma powodow do niepokoju, wszystko rozwija sie prawidlowo no i co do plci to nie ma watpliwosci, pokazal Nam wargi sromowe miedzy nozkami :)

Jestem bardzo szczesliwa - Nasza Pola <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #555475 przez karolinap
I wzial za to tylko wszytsko 80 zl ! :D

11 lata 11 miesiąc temu #555477 przez dorkiszon
Ja zawsze czuje jak mnie kopie to motylki, a tak to się wierci wypukla mi się i czuje tak podobnie jakby mi ktoś naciskał na pełny pecherz, albo raczej na obolałą macice :) wtedy sie robia wypukłości wielkości limonki. Najbardziej się wierci jak leże wieczorem lub jak wstane rano. Wiem przynajmniej, że zyje.

11 lata 11 miesiąc temu #555478 przez sloneczko33
karolina to fajnie i gratuluje :)

11 lata 11 miesiąc temu #555488 przez dziubasek
Karolinap gratuluje teraz pozostaje ci czekac tylko do konca :laugh:
Ja tam do dzisiaj czulam tylko wieczorem takie delikatne muskanie a dzisiaj takie rozpychanie ze az bylam zaskoczona :)

11 lata 11 miesiąc temu #555489 przez dorkiszon
KAROLINp GARTULUJE SLICZNE IMIE :) mi tez pokazywał, że nie ma wodogłowia i 4 komory taki krzyż to jest :) na serduszku. No to mamy Polunie :)

11 lata 11 miesiąc temu #555491 przez dorkiszon
Ogólnie juz niedługo wszystkie będą czuły ruchy i bedzie super.

11 lata 11 miesiąc temu #555570 przez Kamilka22
Karolina gratulacje!!!! :)

11 lata 11 miesiąc temu #555575 przez Jamajka
Kamilka ja zawsze smaruję pysia mojej Lali czy to zima czy lato.. w lecie całe ciało filtrem 50+ a w zimie kremem nivea baby na każdą pogodę (chroni przed wiatrem i mrozem).

Karolinap gratuluję i bardzo się cieszę :)) Taka wizyta to ja rozumiem, pełne objaśnienie, pokazanie na monitorku, potwierdzenie płci itd :) Super!! Pola zasila tabelkę i dziewczyny gonią chłopaków :D

Kasiak nie martw się.. najważniejsze, że finalnie lekarz powiedział, że w porządku.. Może akurat dzidzia spała.. dbaj o siebie i będzie dobrze :)

Sylwia też mi przykro, że wizyta mało udana, ale skoro to taka 'nadprogramowa' to może nie warto brać do siebie i się zadręczać, chociaż rozumiem, że jesteś zawiedziona.. pewnie każda z nas by była, przytulam :)

Emi takiej ilości glukozy nie da się rozpuścić w wodzie na dwa łyki, bo to musi być odpowiednia proporcja glukozy do wody. Ja pamiętam, że musiałam wypić prawie pól litra tego i ni jak na dwa łyki by się nie dało. A zresztą popijać tez nie za bardzo można, jak pytałam czy mogę pić wodę w trakcie tych 2 godzin to pani powiedziała, że najwyżej kilka łyczków... na pewno nie cała butelkę 0.5l

drokiszon ja jednak polecam szkołę rodzenia, są też bezpłatne, a wiele ię można nauczyć i dowiedzieć z pierwszej ręki jeśli chodzi o opiekę i pielęgnację malucha... zwłaszcza jak to pierwsza ciąża :)

Ja nawet nie włączałam filmiku, który bibas zalinkował, bo już kiedyś się 'uraczyłam' takim widokiem i miałam kilka dni z głowy, więc dziękuję... wiem, że takie rzeczy się dzieją, ale ja wolę odsuwać od siebie takie myśli i nie oglądać tego :(

Patrizia jak Ci się podoba 'moje pierwsze 5 lat życia'? ciekawa jestem Twojej opinii :)

11 lata 11 miesiąc temu #555589 przez karolinap
TADAMMMM!!! :)
Szczęście mnie rozpiera! :)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #555591 przez kasiak
Karolina gratulacje! Może się dziewuszki wezmą do dzieła i zaróżowi nam się tabelka :laugh:

Psychicznie już lepiej się czuję. Mały wędruje po brzuchu, daje znać, że wszystko z nim w porządku :blush: Dalej jestem zmęczona i niedawno się obudziłam :ohmy: zjedliśmy na kolację sałatkę, mniam trochę witaminek dodatkowych :laugh: a i znalazłam fajną kartkę, tylko nie wiem czy i się doda tutaj.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #555592 przez Jamajka
Hahaha :D Laski, ale szalejecie :lol: :lol: :lol: dla mnie bomba :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #555650 przez Patrizia
karolinap gratuluje dziewczynki Pola piekne imie :) i brzuszek tez piekny taki kolorowy :P

kasiak dobra kartka :) co ludzie nie wymysla ale smieszne przynajmniej :)

Jamajka albumik strasznie mi sie podoba przegladnelam kazda strone i juz nie moge sie doczekac na pierwsze wpisy :) dzieki tak wogole ze napisalas o tym albumie :kiss: jestem bardzo zadowolona :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #555655 przez siwa342
kasiak a gdzie taka kartkę można zakupić??

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #555662 przez kasiak
Siwa nie wiem niestety :( znalazlam to zdjecie na jakims blogu i mi sie spodobala. Ale mysle, ze mozna taka samemu w domu wydrukowac i dziurke wyciac :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka