BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #554985 przez Qltoorka
Hej dziewczynki :)

Z tą glukozą (krzywą cukrową) to chyba nie jest norma, że w 20tc, bo ja już miałam to dwa tygodnie temu. Mnie babka w zabiegowym sama rozpuściła w kubku wody glukozę (trzeba ją sobie najpierw samemu kupić w aptece) i wcisnęła tam połówke cytryny, którą wcześniej kazała mi przynieść. Dlatego też było to nawet całkiem całkiem. Nie czułam tej strasznej słodyczy tylko głównie cytrynę. Parę razy mnie mdliło przez te dwie godziny, ale to chyba bardziej z głodu. Kamilka, mnie nie kłuli 3 razy tylko 2 - przed wypiciem i po 2 godzinach.

uniuni, w końcu się doczekałaś :) U Ciebie w ogóle stawiam na dziewczynkę ;) Byle do poniedziałku :)

kaska1982, nie martw się-tu wiele z nas przecież też ma połówkowe na początku marca. Mnie też ustalili na 22 tc. Jeszcze tylko 3 tygodnie :) Zobaczysz, nasze czekanie zostanie sowicie nagrodzone ;)
A ten stan zapalny to nie od zęba? Masz już tego zęba zaleczonego, co z nim ostatnio byłaś?

Ja ciągle leczę kanałowo jednego drania. Byłam już wczoraj na 5 wizycie :( Wciąż mnie bolało, więc znów dezynfekowała mi kanały. Jak już boleć nie będzie to leczenie zostanie dokończone dopiero po porodzie, bo wtedy można będzie dopiero RTG zrobić, a jak będzie bolał to mam iść do chirurga go usunąć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #554992 przez patrysia305
kaska1982

do kogo wybierasz się do Bydgoszczy na badania prenatalne? Ja mimo że z Bydgoszczy nie jetem to jeżdżę tam do lekarza. Pewnie przy nich powiedzą Ci kto mieszka w Tobie, a tak w ogóle to skąd jesteś?

11 lata 11 miesiąc temu #555000 przez bisbas
dziewczyny widziałyście to masakra jakaś nie obejrzalam całego nic tylko pociąć taką i sypać solą ah tragedia dosłownie jak tak mozna www.fakt.pl/Brutalna-opiekunka-bije-male...tykuly,199388,1.html

11 lata 11 miesiąc temu #555005 przez Patrizia
Ja nawet nie zalaczam tego filmiku bo strasznie sie denerwuje i pewnie bym sie poryczala

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #555008 przez patrysia305
ja tak samo

11 lata 11 miesiąc temu #555013 przez Patrizia
wow wlasnie dostalam ksiazke MOje pierwsze 5 lat wspomnienie dziecinstwa ale szybko :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #555017 przez uniuni
bisbas ja tez nie dam rady takich rzeczy oglądać :( nie moge pozniej przestać o tym myśleć :( ostatnio J. Oglądał jakieś filmy z polowania to się poplakalam jak zobaczyłam, ze dzika złapali i związali..kazałam mu wyłączyć. A co dopiero jak dzieciaczki cierpią:(

11 lata 11 miesiąc temu #555019 przez Marta27
Witajcie :laugh:

jeśli chodzi o szkołę rodzenia to nie wiem czy się zapisać. Jedni mówią że to się przydaję a inny że zbędne.

Tej glukozy nie miałam badanej ale mam termin na 2 kwietnia do szpitala na badania to może właśnie wtedy będą mi robić.

Pierwsza noc z rogalem zaliczona i nie bez żadnych rewelacji może dlatego że od dwóch dni boli mnie podbrzusze. Muszę brać tabletki i to chyba od tego :(

HUBERT

11 lata 11 miesiąc temu #555051 przez patrysia305
marta jakie bierzesz tabletki na ból podbrzusza?

11 lata 11 miesiąc temu #555063 przez Kamilka22
po co ja włączałam ten filmik!!!!!!!!!!!!! :( normalnie wzięłabym tą babę i za cycki powiesiła! co za debilka!!!! aż się popłakałam jak to zobaczyłam jak można tak traktować dziecko!

11 lata 11 miesiąc temu #555072 przez Qltoorka
Marta27, widzę że poruszyłaś temat szkoły rodzenia. Ja właśnie zabieram się za szukanie... Ja bardzo chcę pójść, bo jestem zielona z tematów pielęgnacji noworodka i takich tam, więc chcemy z mężem wykształcić się przede wszystkim pod tym względem. Problem mam taki, że najbardziej chciałabym pójść do szkoły przyszpitalnej, żeby poznać personel i zobaczyć jakie warunki i zwyczaje w tym szpitalu panują, ale waham się między dwoma szpitalami. Obie są płatne, ale moja położna z przychodni polecała mi też inne szkoły, refundowane, tylko, że zajęcia zaczynają się już od 21 tc. Trochę wcześnie moim zdaniem....

11 lata 11 miesiąc temu #555074 przez kasiak
Jestem już po wizycie. Dobrze,że poszłam bo dzisiaj trzęsły mi się recę jak na delirce :ohmy:
Lekarz sie zdziwił jak mnie znowu zobaczył, powiedział, że to może jakiś wirus, ale wysłał mnie na powtórzenie badań krwi i moczu.

Przeżyłam też chwilę grozy :( myślałam, że się rozpłaczę. Położyłam się do usg, bo takie na szybko miało być, a lekarz minę od początku miał nieciekawą. Aż zaczęłam się bać :( i mi pokazał maluszka, a tam serduszko strasznie wolno biło. Sam się lekarz przestraszył :(
Po dłuższej chwili nadrobił i biło już normalnie, ale po prostu byłam w szoku! Z leżanki schodziłam na miękkich nogach :(
Już miałam wizję wizyty w szpitalu :( lekarz mnie poźniej uspokoił, że jednak jest w porządku, ale teraz się będę bać bardziej o Bąbelka :(

11 lata 11 miesiąc temu #555090 przez kaska1982
Qltoorka napisał:

kaska1982, nie martw się-tu wiele z nas przecież też ma połówkowe na początku marca. Mnie też ustalili na 22 tc. Jeszcze tylko 3 tygodnie :) Zobaczysz, nasze czekanie zostanie sowicie nagrodzone ;)
A ten stan zapalny to nie od zęba? Masz już tego zęba zaleczonego, co z nim ostatnio byłaś?

pytalam lekarza czy może to być od zęba, ale raczej nie bo to była tylko plomba ukruszona, a bolało bo jak robil bez znieczulenia to poprosty podraznil mi zebine. Najprawdopodobniej to od nerek, bo zawsze mialam z nimi problemy a ze leukocyty sa lekko ponad norne to stawiamy na nerki (i byc moze znowu jakies kamyczki mam) jaj nie minie stan zapalny po antybiotyku to zrobia mi usg nerek :)

patrysia305 ja jestem z Sępólna Krajeńskiego, a do bydgoszczy to jade do dr Wasilewskiego na Osową Górę

kasiak jestem z Tobą :* Z Maluszkiem dobrze bedzie :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #555102 przez dorkiszon
Dziewczynki jesli chodzi o żelazo to po pierwsze zielone warzywa po drugie w kiwi tez jest dużo, bo jest zielone :) no i niestety jest duże zapotrzebowanie na żelazo dlatego szybko można nabawić się anemi co prowadzi nawet do przedwczesnego porodu,
Takze dobrze mi sie odzywiac !!

11 lata 11 miesiąc temu #555111 przez dorkiszon
kasiak poprostu se spał moze i mu wolniej biło, albo sprzęt szwankował :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka