BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #556270 przez karolinkanice16
no piękny pokoik :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556271 przez Lacrijka
Mebelki kosztują 2100zł za komplet, nam wyszło troche wiecej bo mamy dwa lóżeczka i dwie komody chciałam.. Kanapa stara to jej nie licze.. Więc tragedii nie ma..Mialam upatrzone inne mebelki ale po podliczeniu kosztów wyszło prawie 7000zł więc odpuscilam..chociaż były przepiekne :dry: ale róźnica kolosalna którą wole dołożyc do czegoś innego :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #556273 przez dziubasek
Lacrijka napisał:

Mebelki kosztują 2100zł za komplet, nam wyszło troche wiecej bo dwa mamy lóżeczka i dwie komody chciałam.. Kanapa stara to jej nie licze.. Więc tragedii nie ma..Mialam upatrzone inne mebelki ale po podliczeniu kosztów wyszło prawie 7000zł więc odpuscilam..chociaż były przepiekne :dry: ale róźnica kolosalna którą wole dołożyc do czegoś innego :blink:

eeee to Wam sie dobrze w pl zyje :laugh: , ale mebelki klasa- strasznie mi sie podobaja :)

11 lata 10 miesiąc temu #556279 przez Jamajka
Hej Laski :)

Kamilka też jestem zdania, że nie ma się czego wstydzić karmiąc dziecko publicznie. Tak jak mówisz, można zrobić to dyskretnie :) Nie raz sama karmiłam Lenę na ławce i wcale roznegliżowana nie byłam... kwestia podejścia i tolerancji :)

Emi kalendarz dotyczy raczej wspomnień z dzieciństwa, jest oczywiście wzmianka o rodzicach i wydarzeniach przed narodzeniem, ale to nie jet album ciążowy :)
Któraś pytała czym się różną.. nie wiem jak to najnowsze wydanie, które zalinkowała Patrizia ale z tego co przeglądałam różne wersje to różnią się detalami.. np. czcionką, grubością czcionki i może niektórymi opisami... ale raczej chodzi o to samo :)

Lacra super mebelki i jak słodko wyglądają te dwa łóżeczka obok siebie :)

Osóbka nie słyszałam jeszcze o cieście milky way :D aż się wujka google zapytam jak to wygląda i co tam idzie :) za mną sernik na zimno z truskawkami chodzi :)

Qltoorka gratuluję pierwszych zakupów :D U nas ani widu ani słychu jeszcze :)

11 lata 10 miesiąc temu #556280 przez agusiaa26
Lacra piękny brzusio i piękny pokoik

Osobka weź nie kuś;) pysznie wygląda tp ciasto mniaam:)

11 lata 10 miesiąc temu #556282 przez Marta27
Dziewczyny nie było mnie raptem jeden dzień a tu już tyle do nadrobienia.

Wyjechałam na wieś i dziś trochę czasu spędziłam na świeżym powietrzu i od razu lepiej się czuję.
Jeśli chodzi o bóle podbrzusza to mam je odkąd biorę tabletki bo po ostatniej wizycie wykryła u mnie grzybicę a przecież tak o siebie dbam...

Ale wy tu słodkości pokazujecie. Ja przed chwilą kawał arbuza zjadłam...

HUBERT

11 lata 10 miesiąc temu #556285 przez osobka85
Jamajka- moje ciasto to nie milky way, to chyba kasiak ma zamiar takie zrobić.

U mnie miało być ciasto czekoladowe, ale na jego bazie w końcu zrobiłam porzeczkowca :D dziubasek- nie zabijaj ;P postaram się później wrzucić przepis :D

Ale powiem Wam, że całkiem niezłe wyszło, a ja do pieczenia raczej nie mam talentu.. zdecydowanie wolę gotować, ale może w ciąży to się zmieni :D

synek- Jaś <3

11 lata 10 miesiąc temu #556289 przez kasiak
Dobra ciacho sie chlodzi w lodowce :) robilam z tego przepisu www.ciasta.net/milky-way.php
I zdjecie tez z tej strony, ja nie mam czym zrobic ale wyglada identycznie :laugh: mam slinotok ale poczekam :lol:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #556290 przez Jamajka
Marta27 grzybica i wszystkie tzw. infekcje intymne są baaardzo częste w ciąży i prawie nie sposób ich uniknąć.. Oczywiście nie mówię, że każdej się przytrafią, ale prawdopodobieństwo jest duże.. Ja w pierwszej ciąży chyba ze 3 razy się z tym borykałam, a wcześniej w życiu mnie to nie spotkało. I podejrzewam, że prędzej czy później pewnie i mnie coś dopadnie. Ale lekarz mówił, że to niegroźne i normalne w ciąży, tyle, że nieprzyjemne i szybko trzeba działać, żeby się nie umęczyć i nie zadrapać :D

osóbka oj przepraszam, musiałam pomylić :silly: już nie wiem kto tego milky waya robił ,ale wygooglałam, że to taka mleczna kanapka :D

11 lata 10 miesiąc temu #556295 przez kasiak
No i musze sie w imieniu meza pochwalic :) dostal dzisiaj pierwszego kopniaczka :lol: maly sie tez chyba placka nie mogl doczekac, ile razy wlaczalam mikser tyle razy szalal po prostu :lol: pierwszy raz az tak go mocno czulam :laugh: moj slodki babelek :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #556299 przez Marta27
Jamajka tylko że ja nie miałam żadnych objawów nic nie swędzi i nie piecze. Dlatego trochę mnie to zdziwiło. Moja pani doktor też mi powiedziała że to częste w ciąży i przepisała tabletki dopochwowo :(

HUBERT

11 lata 10 miesiąc temu #556307 przez Lacrijka
A ja ni emoge słodyczy, strasznie mnie muli. Nawet sokow żadnych takich kartonowych nie pije bo mnie zaraz zgaga pali i muli.. echhhhh

11 lata 10 miesiąc temu #556312 przez kasiak
Lacrijka ale ci wspolczuje :( nie moc jesc slodyczy i pic sokow :ohmy: ja przez tydzien nie moglam jesc pomidorow i byla tragedia! Pomidor smakowal mi ryba :unsure: i bylo mi po nim niedobrze. Teraz na szczescie moge jesc wszystko tylko w malych ilosciach bo zgaga atakuje :P

11 lata 10 miesiąc temu #556313 przez emi87
Lacrusia jaki brzunioooo fajniutki :)
sliczny pokoik! ale pusto narazie....jeszce troche i sie zapełni dzidziusiowymi akcesoriami :D

osobka mniam mniammm nie pokazujcie mi takich rzeczy na noc :D musze je zrobić :S

kasiak suuuuper! maleństwa sie uaktywniają :D

11 lata 10 miesiąc temu #556322 przez Lacrijka
kasiak napisał:

Lacrijka ale ci wspolczuje :( nie moc jesc slodyczy i pic sokow :ohmy: ja przez tydzien nie moglam jesc pomidorow i byla tragedia! Pomidor smakowal mi ryba :unsure: i bylo mi po nim niedobrze. Teraz na szczescie moge jesc wszystko tylko w malych ilosciach bo zgaga atakuje :P

Może nawet dobrze ze nie mogę tych slodyczy, bo bym tyła jeszcze szybciej..Tylko żeby mi sie pod koniec odwidziało hehe W sumie to jakos nigdy nie przepadałam za słodyczami..kosteczka czekolady po obiedzie na zmiane ph owszem, ale nie żeby sie objadac :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka