BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #556396 przez Jamajka
Kasiak dzięki za przepis, wygląda smakowicie, pewnie się skusze, ale muszę wynaleźć jakąś okazję, żeby nie mieć wyrzutów sumienia :)

Qltoorka co by się nie okazało u Uniuni to będzie prze-szczęśliwa, więc spoko, nie ma ciśnienia :) Btw. super, że byliście na zakupach, sama mówiłaś, że chyba tego bardzo potrzebujesz ;-) Lepiej już z samopoczuciem?

Mnie też się ten wózek activbaby podoba... ale my chyba jednak zostaniemy przy naszym 'pierwszym'.. zawsze to zaoszczędzone 1000 zł, a nie jest w ogóle zniszczony i pewnie posłuży jeszcze nie jednemu dzieciątku :)

Uniuni a J. jest fanem rozpieszczania słodkiej Malinki w warkoczyku, czy wolałby raczej mieć w domu twardziela, któremu mógłby pokazywać świat? :D Życzę Wam, aby się po weekendzie okazało i żebyście mogli się cieszyć ukierunkowanymi na płeć zakupami :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #556399 przez Qltoorka
Jamajka, to niestety były w zamiarze zakupy spożywcze, ale skorzystaliśmy z okazji będąc w galerii i zajrzeliśmy do Smyka-tak ciągle pisałyście o przecenie tam... Mój M. był tam przerażony :laugh: ja przeglądałam, zachwycałam się co drugą rzeczą wziętą z wieszaka, a on jakby w innym świecie się znalazł, haha. Tłumaczył się, że chyba to do niego jeszcze nie dociera, że nie zna się na tych wszystkich ubrankach dziecięcych, pytał o co chodzi z tymi rozmiarami-jaki to jest ten mały :P
No i kupiłam-zestaw 5 par skarpetek, zestaw 3 szt body w rozmiarze 68 i spodnie dresowe w rozmiarze 62 :laugh: Na razie stopuję, bo czuję już, że chyba mogłabym tak bez końca... Najgorzej jak się już zacznie :silly: chyba że coś jeszcze fajnego trafi mi się w takich fajnych cenach ;)

11 lata 10 miesiąc temu #556401 przez uniuni
Jamajka J. tak ja ja :) Niezdecydowany :) Mówił, że chciałby mieć kiedyś syna, ale wcale nie musi być teraz, chciałby też córeczkę, ale też nie musi być za pierwszym razem :) Marzy mu się 3 dzieci, ja chciałabym mieć czworo :) Jak to się będzie miało do rzeczywistości czas pokaże.

Qultoorka pamiętam, pamiętam :) masz 50% szans :silly:

Do tej pory mi się przypomina jak w odwiedziny do przyjaciółki pojechaliśmy na weekend. Rzygałam wtedy jak kot (około 10-11tyg ciąży). Blada, z sińcami pod oczami, obolała, że w lustro nie patrzyłam, żeby się nie dołować, bo trudno przy takim samopoczuciu jak milion dolarów wyglądać. I mi moja kochana M. powiedziała wtedy
- wiesz, myślę będzie dziewczynka
- próbujesz mi powiedzieć, że zbrzydłam
- yhym :)

Po ostatniej wizycie, zmieniła zdanie - jednak chłopiec, bo nic się nie zmieniłaś :)

11 lata 10 miesiąc temu #556402 przez Qltoorka
uniuni, sranie w banię :P Widziałaś Kamilkę na fb? Toż ona tak pięknie w tej ciąży wygląda, a wątpię by to była zasługa photoshopa, a dziewczynka w drodze :)
Taki sam zabobon jak z tym, że jak do słodkiego cię ciągnie to dziewczynka, a jak na słone to chłopiec...

11 lata 10 miesiąc temu #556404 przez uniuni
Qltoorka napisał:

uniuni, sranie w banię :P Widziałaś Kamilkę na fb? Toż ona tak pięknie w tej ciąży wygląda, a wątpię by to była zasługa photoshopa, a dziewczynka w drodze :)
Taki sam zabobon jak z tym, że jak do słodkiego cię ciągnie to dziewczynka, a jak na słone to chłopiec...

Też w to nie wierzę :) Staropolskie przesądy :) nawet nie zle się uśmiać można czytając 'czego nie wolno' , zaczynając od patrzenia na zająca - zajęcza warga, przez dziurkę od klucza - zez, po księżyc w pełni - łyse dziecko ;) Ja sobie ostatnio wymyśliłam, że bąków nie wolno trzymać, bo dziecku skóra ciemnieje :side:

11 lata 10 miesiąc temu #556406 przez Qltoorka
Buahahaha, no tego to nie słyszałam :P Ale jak powiedziałam ostatnio mamie, że mnie zgaga męczy to mi powiedziała, że włosy dziecku rosną :laugh: i najdziwniejsze jest to, że ona to usłyszała od...lekarki, jak w ciąży była... I uwierzyła w to, bo ona zgagi nie miała, a ja byłam łysa jak kolano prawie do roku ;) I tak to sobie wytłumaczyła :P No przecież lekarz to wie lepiej ;)

11 lata 10 miesiąc temu #556407 przez Jamajka
Qltoorka z tymi włosami, które rosną na zgagę to też to słyszałam.. :D i jak mnie paliło w pierwszej ciąży to sobie powtarzała, że chyba jakieś kudłate będzie :D Ale była ledwo owłosiona na czubku :D

Uniuni hahaha, z tymi bąkami to dobrze wydedukowałąś :D Lepiej wypuścić i niech się błąka :lol:

Mi w ciąży z Leną wszyscy mówili, że dobrze wyglądam... a teraz, masakra :silly: sama bym chciała się przekonywać, że nie jest źle, ale mam wrażenie, że zbrzydłam i zgrubłam jak nic!

11 lata 10 miesiąc temu #556408 przez Jamajka
Laseczki ja zmykam, bo późno.. a moja Lala jest rano bezlitosna i budzi o 7 :) Miłej niedzieli i buziaki dla Was :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556409 przez Qltoorka
To ja na dobranoc pochwalę się własnie wykonanym zdjęciem... a może bardziej bluzką, którą dostałam w prezencie od męża pod choinkę...i w końcu pasuje, bo jeszcze miesiąc temu ten wybrzuszony przód wisiał... A ja głupia marudziłam, że nie widzę postępów w rozmiarze obwodu pasa :P teraz to ja już wygladam jak ciężarówa fest :ohmy:

Dobranoc :kiss:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #556410 przez karolinap
Ja właśnie wróciłam od koleżanki. Oczywiście kilka stron postów do nadrobienia.
Zdecydowałam, ze w poniedziałek jak bede na wizycie u lekarza poproszę juz o L4:) starczy tego pracowania :)
Do tego koleżanka pożyczyła mi książkę "Twoja ciąża tydzień po tygodniu" i z tego co przeglądałam jest bardzo ciekawa wiec przynajmniej bede miała czas zeby ja poczytac:)

11 lata 10 miesiąc temu #556411 przez karolinap
super zdjecia :) widzę ze kazda z Nas powoli się zaokrągla :)

11 lata 10 miesiąc temu #556427 przez agusiaa26
Hej,
Qltoorka świetnie brzuszek wygląda w takiej bluzeczce jest sliczna:) aż dziw bierze ze facet wpadł na taki pomysł ;)
Karolinka też mam ta książkę jest rzeczowa krótko i na temat:)

Przyjemnej niedzieli!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556441 przez Lacrijka
My tez zdecydowaliśmy sie (wstępnie) na Activebaby ale Twinni..Maja bardzo dobre opinie w necie no i są polskie.. Kwestia tylko tego, zeby go gdzies wypróbowac bo w Smykach i innych sieciówkach nie ma.. Ale widze ze sa sklepy firmowe (dzięki za info :) ) i we Wrocławiu tez jest więc moze sie uda...
Jak mnie wszystko napiżdza po wczorajszym dniu..myslalam ze z lóżka nie wylize..Dzis mamy dzień trola haha

Miłej niedzielki i zróbcie coś zeby była juz środa :laugh: :laugh: :laugh:

Aaaa Qltoorka - brzunio cudnyyy :)

11 lata 10 miesiąc temu #556456 przez emi87
przestancie o tym jedzeniu !! :D dziś weszłam na wage to sie przeraziłam :ohmy: 5kg na plusie :huh: biore sie za siebie i zdrowe jedzenie jak wczesniej bo w koncu mój 10 kilowy plan sie podwoi :blush: koniec ze słodyczami (tylko 1-2 w tygodniu i kooooniec) - jak nie to mnie w dupe lac :D

uniuni co do płci tez tak mam :D choc wszyscy mi mówią ze bedzie chłopak - zobaczymy :D juz niedługo ;) az 4 dzieciaczków?! no podziwiam :) fajna gromadka bedzie :D
hahahahaha dobre z tym bąkiem :woohoo:

Qltoorka dokładnie z ta zgaga tez róznie bywa - szwagierka miała cała ciaze i mały miał włosów co kot napłakała teraz po roku mu dopiero urosły hihi z kolei kolezanka tez miała a urodziła slodkiego kudłacza :D
piekny masz ten brzus!! i juz taki pokaźny! są postępy są :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #556529 przez sloneczko33
eh lipa jeszcze ruchow nie czuje :( i nawet ciuszkow nie zaczelam kupowac dla maluszka

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka