BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556326 przez Jamajka
Marta to rzeczywiście dziwne, że bezobjawowo taką infekcję przechodzisz.. po globulkach Ci przejdzie, nic się nie martw :)

Lacra też mnie zgagulec pali po soku z kartonu.. po grejpfrutowym to myślałam, że ducha wyzionę..! W biedrze w lodówkach są przepyszne soczki 100% marchewkowy, jabłkowy i pomarańczowy.. Kupuję Lence i sama podpijam jej bezczelnie :) Są dosyć drogie, ale wyciskać marchewki mi się nie chce a ten marchewkowy smakuje jak z sokowirówki :)

Qltoorka co do przytulanki z bijącym serduszkiem, to szczerze nie byłam przekonana do takich wynalazków, ale z ciekawości przejrzałam opinie i o dziwo są bardzo dobre.. Zawsze jest ryzyko, że na nasze dziecko akurat to nie zadziała. Wiadomo, ze dla dziecka najlepsza jest mama z bijącym sercem, ale zawsze można próbować sobie pomóc :) Nie wiem czy szperałaś w internecie o tych przytulankach, jak nie to podam Ci linki, które podejrzałam

www.bangla.pl/opinie/p3296/sterntaler-pr...m-sercem-rozne-wzory

forum.gazeta.pl/forum/w,572,128884778,,p...acym_sercem.html?v=2

www.maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=77165

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #556330 przez uniuni
Lacra ja aż się wzruszyłam jak te dwa łóżeczka obok siebie zobaczyłam :blush:

Może hormony, a może to, ze J. wyjechał na weekend do rodziców i strasznie tęsknię. Czyściłam pocztę i znalazłam e-maile od J. z przed prawie 5 lat. Jak on cudownie do mnie pisał, czytałam i płakałam..takie wzruszające to było :blush:

Qltoorka kupiłam taką owieczkę synkowi koleżanki www.vupbaby.co.uk/content/cloudb-sleep-sheep-go-small?c=128 sądząc po tym jak jest wymiętoszona to przydała się:) Maluch ma teraz rok z owcy głośnik wyciągnięty i służy jako przytulanka :) Zamierzam kupić jedną mojemu dziecku w najbliższej przyszłości :)

Dorkiszon a dlaczego nie zamierzasz chrzcić dziecka?

Kasiak jak Ci zajebiaszczo z tym brykającym maluszkiem, Emi Twój też szaleje! Ja muszę się na razie zadowolić trzema malutkimi epizodami 'pryskających baniek mydlanych' czekam jednak czujnie :)

11 lata 10 miesiąc temu #556334 przez kasiak
Uniuni też sie doczekasz kopniaczkow :) moj babelek jest dwa tyg starszy to juz daje o sobie znac :laugh:
Juz sie nie moge doczekac pon wizyty! Jeszcze musze papiery wypelnic. Uniuni ty juz masz gotowe?

11 lata 10 miesiąc temu #556343 przez kasiak
Jakby ktoras z was miala ochote to mam jeszcze przepis na rafaello :) na pewno ktoras z was o nim slyszala, ale naprawde polecam :lol: to najmniamniusne ciacho jakie zrobilam :laugh: zrobilo furore w rodzinie i wsrod znajomych. Robi sie szybciutko, na krakersach albo herbatnikach.

Energia mnie rozpiera teraz :) maluszek tez nie spi jeszcze :) zycie jest piekne! :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #556345 przez uniuni
Kasiak przez chwilę myślałam, że sobie w karcie ciąży mażesz :silly: Nie uzupełniłam jeszcze, bo to dwie strony a ja leniuchem jestem :) O której w poniedziałek masz wizytę? Ja na 12:30 :woohoo: I nadal Paprocha proszę żeby pokazał co ma między nóżkami, ciekawe czy sen się spełni ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556353 przez emi87
tez ostatnio miałam infekcje intymna (od antybiotyku) ale juz po provagu przechodzi :)

uniuni rozklejasz nam sie :D ahhhhh te hormony :D
kasiak i uniuni może nam pojutrze zapelnicie tabelke jakims kolorkiem - trzymam kciuki!

11 lata 10 miesiąc temu #556355 przez alba77
Kamilka22 ja wyraziłam swoją subiektywną opinię na ten temat i pisząc o wywalonym cycu nie myślałam o wstydzie bo takiego nie odczuwałam karmiąc swoje dziecko ale o moim komforcie i mojej wygodzie, moje dziecko przez pierwsze miesiące potrafiło wisieć mi na piersi pół godziny by się nasycić po czym po 15 min potrzebowało piersi by się uspokoić lub po prostu zasnąć, więc nie wiele zostałoby mi czasu na rozmowę z rodziną bo siedziałabym w ustronnym miejscu :) przez te pierwsze miesiące byłam głównie karmicielką i tak się czułam ale rozwiązań jest wiele, dzieci również bywają różne dlatego każdy ma prawo do własnych doświadczeń w tym temacie. Ja nie nazwałabym dziwnymi matek które się wstydzą karmić dzieci w miejscach publicznych bo uważam że u każdego granica wstydu przebiega w innym momencie, równie dobrze można powiedzieć że dziwne są kobiety które wstydzą się zrobić kupę podczas porodu bo przecież to normalne że podczas parcia taki surprise może się zdarzyć ale to tylko moja opinia.

11 lata 10 miesiąc temu #556358 przez kasiak
uniuni napisał:

Kasiak przez chwilę myślałam, że sobie w karcie ciąży mażesz :silly: Nie uzupełniłam jeszcze, bo to dwie strony a ja leniuchem jestem :) O której w poniedziałek masz wizytę? Ja na 12:30 :woohoo: I nadal Paprocha proszę żeby pokazał co ma między nóżkami, ciekawe czy sen się spełni ;)

Ja mam wizyte o 18. Dobrze, bo maz zdazy z pracy wrocic i chwile odsapnac :) no i wypelniac bede jutro,a wiem, ze dluzsza chwile mi zejdzie :angry: nie kumam jeszcze wielu slowek :huh:
No i mam nadzieje, ze chlopczyk nie okaze sie dziewczynka :laugh: juz sie przyzwyczailam, teraz byloby dziwnie mowic do niego inaczej :P

A twoj paproszek kim ma byc? Co bys wolala? Ja chcialam mala ksiezniczke ale ksiaze tez jest slodziak :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #556365 przez uniuni
Emi no pada mi na głowę :silly: póki co lepiej się wzruszać niż wnerw :) Wzruszenie to bardzo pozytywne uczucie :)

Kasiak jeśli będziesz potrzebować pomocy - pisz :) znam norweski biegle więc chętnie pomogę :)

11 lata 10 miesiąc temu #556371 przez Jamajka
Uniuni ja u Ciebie stawiam na chłopczyka i mam przeczucie, że sen się spełni ;-) ale zobaczymy w poniedziałek, czekamy na wieści od Ciebie i Kasiaka :kiss:

Alba ja Ciebie rozumiem i też jak dla mnie pierwsze 3 miesiące są takie trochę intymne, bo tak jak mówisz.. jesteś tą karmicielką, często chodzisz cały dzień w piżamie, bo bywa, że mało co wychodzisz z łóżka (albo karmisz, albo śpisz i nabierasz sił po porodzie). Jakby nie było człowiek jest w połogu, zmęczony, niewyspany... taka prawda :) Ja też nie wyobrażam sobie całego zamieszania i stresu związanego z chrzcinami brać sobie na głowę 'zaraz po urodzeniu', byle by mieć z głowy, dlatego też na spokojnie chrzciliśmy sobie Lenkę po roczku, chcieliśmy, żeby było ciepło i przyjemnie :) Ale wiadomo, że każda rodzina ma swoje tradycje i zwyczaje i nie nam to oceniać. Co do karmienia publicznego, każda ma swoje zdanie, swoją granicę wstydu i intymności.. dla mnie chęć zjedzenia posiłku przez dziecko poza domem nie jest niczym nadzwyczajnym i po prostu 'otwieram stołówkę' i karmię :)

11 lata 10 miesiąc temu #556374 przez Jamajka
Kasiak to rafaello to na zimno czy pieczone? Bo jak na zimno to proszę o przepis :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #556382 przez kasiak
Jamajka napisał:

Kasiak to rafaello to na zimno czy pieczone? Bo jak na zimno to proszę o przepis :kiss:

Rafaello na zimno :) waniliowysmoczek.blogspot.no/2012/03/raf...-niz-tysiac-sow.html
Ten przepis mam juz wyprobowany wielokrotnie :) tylko zamiast migdalow daje wiecej kokosa i budyn robie z aromatem cytrynowym :laugh: niebo w gebie po prostu! Naprawde polecam. Najlepszy na drugi dzien, albo nawet i pozniej. Rozplywa sie w ustach :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #556386 przez Qltoorka
Lacra, ależ piękny brzuszek :) 6 kg na plusie to chyba nie tak dużo jak na bliźniaki:P I pokoik też zapowiada się już na wstępie cudnie :) Dobrze, że macie warunki, by pomieścić to wszystko.

agnesiaa26, fajny ten wózek i faktycznie waga zadziwia. Jeszcze takiego nie widziałam.... Muszę go poszukać i na żywo zobaczyć, bo ja koniecznie muszę mieć lekki, ze względu na przymus wnoszenia go na 3 piętro.

osobka85, no pięknie...I coś narobiła??? Ja tu żadnego ciasta pod ręką, a ta tu takie pyszności wrzuca.... :angry:

Jamajka, dziękuję za linki. Mało czytałam o tej przytulance, więc z przyjemnością przeczytam to co podesłałaś ;)

uniuni, ciekawe czyje przeczucie się spełni-moje czy Jamajki ;) Bo tak jak już wspominałam, ja stawiam u Ciebie na dziewczynkę :)

A my dziś byliśmy na zakupach, na których spędziliśmy 4 h i mnie po raz pierwszy stopy tak bolą, jakbym przetańczyła całą noc na wysokich obcasach :P Btw, u mnie w Smyku nie ma wózków :(

11 lata 10 miesiąc temu #556388 przez uniuni
Kasiak pytałaś co bym wolała, miałam napisać ale jakoś zapomniałam dopiero Jamajka mi przypomniała :silly:
Nie wiem co bym chciała lub też jest mi obojętne. Zaglądałam w głąb siebie i pytałam tak szczerze, ale stanęło na tym, że gdyby był chłopiec (a mam takie przeczucie od początku ciąży), to oczywiście byłabym prze-szczęśliwa, ale.. cudownie by było gdyby była dziewczynka, tylko wtedy szkoda, że nie chłopiec ..
No mniej więcej tak moje myśli na temat płci wyglądają..nie kończąca się opowieść ;)

11 lata 10 miesiąc temu #556389 przez agusiaa26
Qltoorka Wejdz na stronke activebaby i tam masz sklepy w kazdym wojewodztwie. Naprawdę fajny wozek ale jeszcze jakby co poszukamy lub poogladamy inne.
Kobitki ale przez was mam ochotę upiec ciacho:) za bardzo nie moge tak gotować i piec bo mój k. bedzie rósł razem ze mna:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka