BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #558579 przez Jamajka
Hej Dziołchy,

Kasik życzę udanej wizyty i dziewczynki na pokładzie (chyba, że wolisz chłopczyka) ;-)

Moja wizyta dopiero w czwartek, ale jak to u mnie idę dopiero wieczorem, pewnie koło 20. Jeszcze z obstawą teściowej, która też do kontroli chce iść, bo 2 lata temu miała operację usuwania macicy i tych innych kobiecych 'sprzętów'.

Ja dzisiaj żurek robię na obiad a jutro może mielone :) i po wyniki badań muszę lecieć, sprawdzić czy wszystko ok tam we mnie funkcjonuje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #558581 przez Kasik88
Jamajka ważne żeby zdrowe było:) i nie ważne co będzie tak samo będę kochać :)

11 lata 10 miesiąc temu #558596 przez dorkiszon
Ja zaczełam gadac do brzucha, że niby sie obudzi i mnie kopnoł może zbieg okoliczności.

11 lata 10 miesiąc temu #558609 przez karolinkanice16
ja tez powoli sie ogarniam i zbieram sie na wizyte do pozniej kochane mi tez sie snilo ze bedzie dziewczynka ale zobaczymy :*

11 lata 10 miesiąc temu #558610 przez alba77
hejka laski :) gratuluje chłopca i trzymam kciuki za wizyty co by maluszki się ujawniły :)
emi Mila to śliczne imię też nad nim myślałam ale boję się że w Polsce mogą robić problemy z zarejestrowaniem tego imienia
co do wyprawki to ja za pierwszym razem w ogóle nie używałam tego becika czy rożka jak to tam się nazywa bo raz że za gorąco a dwa jakoś tak nie wygodnie mi było ale na ten otulaczek co pokazywałyście to się skuszę, u mnie w szpitalu położne zabraniały zakładać maluszkom niedrapki bo mówiło że dziecko musi się dotykać musi czuć swoją skórkę :) ogólnie w każdym szpitalu inne zasady, moja kuzynka rodziła w styczniu i jej powiedziano że nie powinna kąpać dzidzi codziennie tylko co ileś tam dni, co chwile jakieś nowości :) a do pępuszka tez stosowałam octenisept

11 lata 10 miesiąc temu #558611 przez Jamajka
Kasik88 no ja wiem ;-) To jest oczywista oczywistość! Ale któryś sen musi się spełnić ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #558617 przez Jamajka
Karolinkanice oczywiście również życzę udanej wizyty i czekamy na wieści :*

11 lata 10 miesiąc temu #558626 przez dorkiszon
Ja myslałam, ze noworodka kąpie sie codziennie zawsze tak było i nikomu nic się nie stało :)
Ładnie juz wymyślają ja rożka kupiłam najwyżej będzie służyć zimą jako kołderka :) myślałam, że taki becik jest niezbędny chyba sie jednak myliłam.
To jak np. by nie istniał otulaczek to co wtedy w lecie ? Co byście stosowały ?

11 lata 10 miesiąc temu #558637 przez Kasik88
Będzie lato, to też inaczej, ja swoje maleństwo będę kąpała codziennie, raz gorąco, dwa pupka w pieluszce i się zaparzać będzie, więc kąpiel w oilanie będzie :)
Co do rożków i becików to posiadam i jedno i drugie, z tym, że przy synku nie używałam, jedynie chustę, i teraz też stosować będę chustę.

11 lata 10 miesiąc temu #558656 przez Jamajka
W szpitalu, w którym ja rodziłam nie kąpią dzieci. Położna w szkole rodzenia powiedziała, że na pewno nikt naszego dziecka nie wykąpie. I mnie się to np. bardzo podobało... swoje dziecko wykąpałam dopiero na 10 dzień po urodzeniu. Oczywiście sucha kąpiel obowiązywała codziennie, wietrzenie pupy codziennie po kilka razy (to oczywiste). Ale ja się cieszyłam, że pierwszą kąpiel moje dziecko przeżyło w domu, w ramionach taty i że żadna obca baba nie szastała nią w kąpieli ani po niej.

Teraz też poproszę, żeby mojego dziecka nie kąpano (mam nadzieję, że to w ogóle możliwe, bo rodzę w innym mieście i innym szpitalu).

11 lata 10 miesiąc temu #558666 przez Kasik88
Mi synka kąpali w szpitalu, ale trafiłam na tak miłą i sympatyczną położną, że aż chciało się nauczyć tego robić :)

11 lata 10 miesiąc temu #558723 przez Qltoorka
Kasik88, przecież Twój synek też może rodzeństwo podejrzeć na monitorze:) Moja koleżanka była całą rodziną na USG- z mężem i 5 letnim synkiem. I synek imię dla siostrzyczki wybrał ;) Jagódka :) Tylko, że koleżance się nie podoba-zaraz jej sie kojarzy, że bedą na nią wołali: "Jagoda, zrób mi..." :P
Ja się nawet nie pytałam czy mąż może wejśc na USG- od razu się wpakowaliśmy razem :)

Powodzenia Kasik88 dzisiaj :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #558747 przez Qltoorka
Ehh, pisząc ostatniego posta nie doczytałam dalszej części tematu Kasik88 ;)

A to jeśli ten becik/rożek jest za ciepły na lato to pod czym powinno takie maleństwo spać w łóżeczku? Zawiniete w kocyk czy tak bez niczego?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558751 przez emi87
Kasik kuuuusisz tym lidlem :D musze wejsc i looknac co tam za cudeńka beda :)

jabłuszko te 30 stron to kara za nieobecność :P

marta pewnie ze lepiej szyc!z kilku powodów - bedziesz miała idealnie dobrane wymiary pod siebie, mozna porobic modyfikacje rózne i zapłacisz tyle samo za jakies G w sklepie :) ach jak bedziesz cudnie z tym brzusiem wyglądać :D ja pamietam na slub kupowałam niby szyta na miare ale w salonie i dałam 2,5 tysia...a kolezanki szyły u krawcowych i miały bajeczne kiecki za 1-1,5 tys....no i krawcowa lepiej doradzi co dla nas dobre :)

dziubasek Penaten zanotowany na liscie hihi carmelove - tez dopisane :)

Trzymam kciuki za wizyty i czeeeeekam z niecierpliwościa :)

jeśli chodzi o poznanie płci to odkąd regularnie czuje mojego podbrzusznego pstrykacza to mi jakos ciśnienie zeszło :)
zaraz sie biore za obiadek i sprzatanko małe :)
ach przyszła mi dzis podusia do spania (przetestuje i dam znac) i pierwsze sprzety dla maleństwa hihi
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #558764 przez Kasik88
Qltoorka nasz synek sypiał pod kocykiem przykryty, ubrany w pajacyka, to w łóżeczku, albo z nami w łóżku, w wózku albo cienki kocyk w chłodniejsze dni, a w cieplejsze to pieluszką flanelową/tetrową, albo fikał z gołymi nóżkami.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka