BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #558813 przez alba77
ja rodziłam 1,5 roku temu wtedy wykąpano małą po 2 dniach a słyszałam właśnie że te mazidła które są na skórze noworodka po porodzie są dla niego najlepszą ochroną i nie należy od razu kąpać, ciekawa jestem jak będzie teraz czy weszły jakieś nowe metody, moja kuzynka jest z innego miasta dlatego zastanawiam się jak będzie u mnie
dorkiszon ja małą przykrywałam tylko kocykiem latem ale później ten rożek możesz właśnie wykorzystać jako kołderkę :)
co do chusty to moją małą też chustowałam i u nas przy kolkach działało cuda :) był okres że zasypiała i uspokajała się tylko w chuście, ciekawe jak będzie z tą księżniczką, zamierzam się też wcześniej zaopatrzyć w kropelki sab simplex bo mojej małej nasze polskie odpowiedniki nic nie pomagały a potem na gwałt próbowałam gdzieś dostać ten sab simplex

też słyszałam że przy kolejnych ciążach trudniej zrzucić kg, jestem mega ciekawa jak będzie tym razem bo za pierwszym to ze szpitala wyszłam już ze swoją waga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #558821 przez Kasik88
U nas kolek nie było, ale sab simplex mielismy pod ręką :)

11 lata 10 miesiąc temu #558830 przez siwa342
u nas z 3 lata temu był kuzyn z niemiec z 4 miesięczną córką i się dziwilismy dlaczego jakieś wanienki nie zabrali

w szpitalu dziecka po urodzeniu nie kąpią!!! lekko przemywają i tyle a najlepiej jak po porodzie ta maź czy coś zostaje

dopiero po 2 tyg przychodzi do domu pielęgniarka i kapie dziecko w domu,potem tylko raz w tygodniu broń boże więcej

tak to tylko przemywają i już,potem jak jest starsze to troszkę więcej

a co do rogala to mój się super sprawuje ale ja mam ten duży z m.... cos tam(moje pieski go sobie upodobały i się w niego wtulają(moje psy spią w łóżku)no i nie ma tam steropianu tak jak dziewczyny pisały tylko normalna poducha

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #558837 przez alba77
Kasik88 to tylko pozazdrościć u nas kolka trwała jakieś 1,5 miesiąca a potem pojawił problem z kupą, strasznie ciężko było jej się wypróżnić i też płakała bidulka i tak dopiero w 4 miesiącu się ustabilizowało...

11 lata 10 miesiąc temu #558841 przez Kasik88
U nas był problem z kupką jak mu raz daliśmy mleko nan pro,a tak to płakał tylko jak był głodny, teraz lecimy na bebiko.

11 lata 10 miesiąc temu #558843 przez emi87
siwa no ja tez mam duzy (170 cm) ale nie chciałam takiego poduchowego bo bym go sobie szybko wygniotła :D zobaczmy jak pierwsza noc ;)

ide zjesc soczewice i sałate z jog nat :) z obiadkiem czekam na małża :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558848 przez siwa342
emi87 ja mam odkupionego używnaego i nie jest wygnieciony-to chyba zależy od firmy

a koleżanka ma już ten sam przy drugim dziecku używa 2 lata i też nie jest wygnieciony

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #558866 przez emi87
no te Motherhood sa podobno dobre ale mnie nie było na niego stac wiec wybraąłm tansza wersje ale kuleczkowa :) szwagierka ma taka mała z tych kuleczek i zawsze lubiłam ja macać hehe tak fajnie masuje :P grunt co by było co pod brzucha i miedzy nogi włożyć :P

11 lata 10 miesiąc temu #558887 przez karolinap
Ja właśnie byłam dotlenic się na rowerku :) pol godzinki pojezdzilam i starczy bo sił brak i mrozno trochę :|

11 lata 10 miesiąc temu #558895 przez alba77
mój rogal z Motherwood ma ponad 2 lata i nie jest wygnieciony

11 lata 10 miesiąc temu #558909 przez Marta27
Ja z moim rogalem śpię co noc tak już się do niego przyzwyczaiłam :)

Dziś upiekłam krajankę z kruszonki

HUBERT

11 lata 10 miesiąc temu #558922 przez patrysia305
cześć Wam, gratuluje kolejnym które wiedzą o płci.

Co do tego zawijania dzieciątka, też słyszałam wcześniej i wiem od mojej siostry że maluszek lepiej śpi zawinięty, ona z racji tego ze jest zima może go zawinąć w kocyk, a ja tak myślałam żeby zawijać może w pieluszkę tetrową. Sama nie wiem albo to co pokazałyście na allegro kupię.

11 lata 10 miesiąc temu #558924 przez dziubasek
A u mnie nawet po porodzie nie obmywaja bobasa. Dlatego wytoczylam tam ostra awanture zeby mi ja wykapali bo miala cale glowe we krwi a we wlosach jakies skrzepy, przed wyjsciem do domu jedna wreszcie sie zlitowala i mi ja wykapala(zajelo jej to 5 minut). Ja(tzn moj M) przez 3 m-ce kapalam mala codziennie a potem co drugi dzien, teraz na przemian jeden dzien kapiel drugi prysznic.
Ehhh cos bym sobie zjadla ;)

11 lata 10 miesiąc temu #558930 przez bisbas
dziubasek napisał:

A u mnie nawet po porodzie nie obmywaja bobasa. Dlatego wytoczylam tam ostra awanture zeby mi ja wykapali bo miala cale glowe we krwi a we wlosach jakies skrzepy, przed wyjsciem do domu jedna wreszcie sie zlitowala i mi ja wykapala(zajelo jej to 5 minut). Ja(tzn moj M) przez 3 m-ce kapalam mala codziennie a potem co drugi dzien, teraz na przemian jeden dzien kapiel drugi prysznic.
Ehhh cos bym sobie zjadla ;)

dziubasek czyli jednak inaczej niż u nas ja co prawda ze szpitala wyszlam zaraz na drugi dzien ale zapytały mnie czy chce by wykąpały dziecko powiedzialam ze tak wiec pokazaly jak to robic ubraly i powiedziały żeby kompac tak co 2 co 3 dzień

11 lata 10 miesiąc temu #558989 przez siwa342
patrysia305 własnie kupilam sobie gazete mam dziecko i są pokazane rzeczy na wyprawkę,w kategori wszystko do spania jest otulaczzek-on jest z flaneli naprawdę cieniutki więc nawet na lato się nada

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka