BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #566637 przez kaska1982
Gratulacje kolejnego chłopczyka :) no i Nikaa majwazniejsze ze dzidzia zdrowa :) super :)

Ale niebieska ta nasza tabelka, czas zacząć kolor różowy dodawać :) mi sie marzy córeczka i mam cicha nadzieje ze sie spełni :) choć jak bedzie chlopiec to bede kochać tak samo i cieszyc sie tak samo :)

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #566650 przez Qltoorka
Lacra, właśnie, ułożenie łożyska-przypomniałaś mi... Sama czytałam niedawno, że to powód kiedy zacznie się odczuwać ruchy dziecka... Ja tu czekam jak głupia na regularne ruchy i kopniaczki, a po Twoim poście zerknełam w wynik z ostatnich badań a tam mam jasno i wyraźnie napisane "łożysko-przednia ściana nisko"...no to wszystko tłumaczy dlaczego nie czuję nic jak przykładam rękę do brzuszka...

11 lata 10 miesiąc temu #566655 przez Lacrijka
Qltoorka napisał:

Lacra, właśnie, ułożenie łożyska-przypomniałaś mi... Sama czytałam niedawno, że to powód kiedy zacznie się odczuwać ruchy dziecka... Ja tu czekam jak głupia na regularne ruchy i kopniaczki, a po Twoim poście zerknełam w wynik z ostatnich badań a tam mam jasno i wyraźnie napisane "łożysko-przednia ściana nisko"...no to wszystko tłumaczy dlaczego nie czuję nic jak przykładam rękę do brzuszka...

Koło 24 tygodnia powinnyśmy coś czuc.. także bez nerwów i cierpliwie czekamy :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #566659 przez TyszAnka
Patrizia napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ptrizia mój jest bardziej odwazniejszy he he :)
oto i ON :)
www.tvn24.pl/biznes-gospodarka,6/fiat-zw...j-w-nocy,298998.html
www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/fiat-zaczal-zwalniac,653133.html

www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/fiat-zwalnia,622945.html
pressmix.eu/index.php/2012/12/29/gruzla-...so-ostatnie-starcie/

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

11 lata 10 miesiąc temu #566664 przez karolinap
A to położenie łożyska ma jakieś znaczenie? Czytałam gdzieś ze dolne to nie dobrze ale nie wiem czy dobrze pamiętam.

11 lata 10 miesiąc temu #566665 przez TyszAnka
Qltoorka dzisiaj miałam wizyte u gina, bez usg (wizyta na NFZ) w Feminie mam za dwa dni w czwartek....na godz 9:00 dam znac kto tam mieszka w brzuszku....
dzisiaj byłam pierwszy raz u innego gina i jestem zadowolona konkretny, szereg badań i w piatek ide, musze kupic glukoze na test obciazenia glukoza, od poczatku ciazy przytyam 6 kg.....

11 lata 10 miesiąc temu #566670 przez Qltoorka
karolinap, no masz rację, dolne umiejscowienie łożyska oznacza łożysko tzw. przodujące. Takie łożysko nie umiejscowiło się na ścianie macicy, tylko w okolicy ujścia szyjki. To wtedy własnie jest niedobrze, jak piszesz. Ale łożysko na przedniej ścianie nisko jest prawidłowym umiejscowieniem ;) Weź mnie tu nie strasz :P

11 lata 10 miesiąc temu #566672 przez Qltoorka
TyszAnka, no uff..bo ja tu czekam na wieści od Ciebie :) I trzymam kciuki za dziewczynkę, bo Ty chyba zawsze do chłopczyków tylko szczęście miałaś ;)
I brawa dla męża :)

11 lata 10 miesiąc temu #566674 przez karolinap
Qlatoorka, nie chciałam straszyć :* tak tylko zapytałam. Ja mam na tylnej ścianie i nic gin nie mówił czy zle czy dobrze. Właśnie wiem tylko ze jak na dole to zle a w innym miejscu to chyba nie przeszkadza ;)

11 lata 10 miesiąc temu #566677 przez TyszAnka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #566685 przez kasiak
Qltoorko przepraszam, że robie zamieszanie... :blush:

Zrobiłam galaretę drobiową, z jajkiem i warzywkami mniam mniam :laugh: jakie mam zachcianki to szok :) ale jak mnie najdzie to po prostu musze zrobić i zjeść :)

11 lata 10 miesiąc temu #566690 przez Qltoorka
TyszAnka, współczuję strasznie... Ja bardzo się przejmuję takimi sprawami i nie wiem co bym zrobiła, ale chyba olać takiego gnoja bym nie mogła... Niestety wprowadzając się na nowe mieszkanie to się nigdy nie przewidzi jakich się będzie miało sąsiadów...

Kasiak, spokojnie, nic się nie stało, dobrze że mnie pilnujecie z tą tabelką :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #566733 przez emi87
TyszAnka współczuje :( ile to taka menda czlowiekowi nerwów naszarpie ech :( szkoda słów...
no i trzymam kciuki za wizyte za dwa tyg :) tez mam za 2 i Qltoorka chyba tez - może zaróżowimy troche tabelke haha :D choc jest mi to obojetne co bedzie-na pewno dziecko i tyle mnie satysfakcjonuje hehe :P

też mam łozysko na przedniej ścianie i lekarz mówił że moge później czuć. ale ja zaczełam w miare wczesnie, tylko ja czuje po bokach i w podbrzuszu jak sie czasami rozopycha :) bo moj bebenek od góry jest bardziej spiczasty i sie nie rozłazi na boki (bynajmniej tak bardzo bo zeszłoroczne zapasy jeszcze tam tkwią :dry: :P ) :) widac każda w swoim czasie - jedno na pocieszenie JUŻ NIEDŁUGO!! tez z utesknieniem czekam na wyraźne kopniaki :blush: chociaż wczoraj w pracy takiego chyba miałam (po raz drugi) jakby mi wielka bańka pekła tuz pod skóra - smieszne uczucie ale nie wiem czy to na pewno to :)

11 lata 10 miesiąc temu #566740 przez Kasik88
Hej,
Tyszanka współczuję sąsiada ;/ normalnie brak mi słów na takie zachowanie,
Nikaa gratuluję synka,
U mnie dziś pochmurno, ciągle pada śnieg :( Ja już chcę wiosnę.

11 lata 10 miesiąc temu #566774 przez emi87
Kasik u mnie to samo - śnieg,chlapa i szaaaare niebo wrrrr :/
a jak u Ciebie z samopoczuciem??

byłam w aptece - juz mam dosyć tego, kolejna stówka pekła :dry: mam nadzieje, że już nie bede musiała żadnych leków,masciów i innych ów kupować bo zbankrutuje hehe

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka