BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567059 przez Nikaa
jabluszko ja byłam u kardiologa w ciąży. Jeszcze jak byłam w liceum poszłam po kardiologa na badanie takie kontrolne i wtedy mi powiedziano, że są drobne nieprawidłowości i że jak będę w ciąży w przyszłości to dobrze byłoby to zbadać.No i w związku z tamtejszym badaniem teraz w lutym byłam u kardiologa i okazuje się, że wszystko jest w porządku :) jak masz się stresować to faktycznie powiedz o tym swojemu lekarzowi.... dzięki temu nie będziesz się stresować niepotrzebnie :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #567067 przez dorkiszon
Co wogóle będziecie miały na tym połowkowym badaniu to jakies specjalne badanie ?
Ja bede miała takie same badanie jak zawsze zwykłe usg i nie wiem może tym razem mnie zbada wziernikiem.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567077 przez Nikaa
mnie badał przez brzuch wczoraj na tzw. połówkowym . Tyle, że dokładniej badał i patrzył jak wygląda serduszko ( czy są komory i przedsionki i czy nie ma żadnych uszkodzeń)i jak bije, jak wyglądają nóźki i ręce, jak kręgosłup, żoładek itd. poprostu sprawdzał dokładniej na zbliżeniach czy wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo:)
a ja dziś wzięłam sobie urlop na żądanie - ciągle nie mogę ochłonąć po wczorajszych wiadomościach - muszę się nimi nacieszyć

11 lata 10 miesiąc temu #567082 przez kasiak
dorkiszon napisał:

Co wogóle będziecie miały na tym połowkowym badaniu to jakies specjalne badanie ?
Ja bede miała takie same badanie jak zawsze zwykłe usg i nie wiem może tym razem mnie zbada wziernikiem.

To jest badanie usg takie bardziej dokładne. Sprawdzają narządy wewnętrzne. Nam dr pokazywała jak krew w serduszku przepływa, że nerki dobrze działaja i pęcherz moczowy, że jest pełny. Zmierzyła główkę, rączki, nóżki. Ogólnie się sprawdza czy wszystko jest na swoim miejscu, nawet paluszki ma Bąbel policzone :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #567090 przez dorkiszon
Ahaaaaa to ja to mam na każdym usg tez patrzył na przepływa krwi w sercu, komory sprawdzał wszystko, a żoładek to od 13 tygodnia widze na każdym usg mój pęcherz mi nawet pokazuje hahaha i nawet robił mi usg nerek i woreczka żółciowego. Myślałam, ze jeszcze cos innego macie na takim badaniu to normalnie na usg co wam pokazuja skoro dopiero na połowkowym macie takie szczegóły ?

11 lata 10 miesiąc temu #567093 przez Nikaa
tak :)

11 lata 10 miesiąc temu #567102 przez emi87
na normalnym mierzy i sprawdza tak bardziej ogólnikowo, tez pokazuje narzady itd ale na połówkowym z tego co wiem to kazdy paluszek sprawdza i narzady jeszcze dokaldniej niz zwykle. sprawdza czy nie ma wad itd - sie dowiem za dwa tygodnie dokładnie hihi :)

11 lata 10 miesiąc temu #567104 przez patrysia305
dorkiszon możesz podać stronę od kogo kupowałaś pieluszki tetrowe?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567111 przez Nikaa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #567115 przez patrysia305
moze czegos tobie zazdrości

11 lata 10 miesiąc temu #567131 przez emi87
Nika a kij jej w ucho (bo gdzie indziej to by za dobrze było hihi) nie ma co sie przejmować - ty sie cieszysz,facet sie cieszy, my sie cieszymy i wiele innych osób :* wiec glowa do góry i olac ja :*
lece za pół godz do pracki na 1,5h hehe nie naskrobac 20 stron mi tu prosze :P jeszcze potem na 17 druga tura...

11 lata 10 miesiąc temu #567137 przez siwa342
to co ile chodzicie na badania że macie jakieś połówkowe??

bo ja mam raz w miesiącu za każdym razem usg i mi wszytko sprawdza i pierwsze od was slysze o jakiś połówkowych

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #567146 przez dorkiszon
Ja co miesiąc i wszystko sprawdzał już nawet nos :)
Ja tam sie nikim nie przejmuje do mnie się nikt prawie juz nie odezwie z koleżanek jak się dowiedziały, że jestem w ciąży. Kiedyś pisały prawie codziennie myślę, że to zazdrość.
Myslę , że nikt tak naprawde moim szczęściem sie nie cieszy tylko ja i mąż i moja mama na swój sposób.

11 lata 10 miesiąc temu #567149 przez Kamilka22
ja chodzę co miesiąc na wizytę , ale to połówkowe to jak już któraś wyżej pisała lekarz bardziej dokładniej wszystko mierzy itd. i ta wizyta dłużej trwa.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567150 przez Nikaa
Dzięki Dziewczyny :) dobrze, że jest to forum :) co do męża to wczoraj zopowiedział, że kupimy wózek w wersji moro :P :laugh: i mini czołówkę ( lampka na czoło) bo będzie z nami jeździł m.in. na bunkry :laugh: kochany ten mój mąż :cheer:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka