BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #567151 przez emi87
ja chodze raz w miesiacu na wizyte (przeglad podwozia itd) i tak raz na miesiac średnio na usg. a usg połówkowe jest drugim waznym badaniem prenatalnym (tak zwanym połówkowym bo wykonuje sie je w połowie ciąży) wtedy tez mozna stwierdzić czy wszystko rozwija sie w porzadku itd, sprawdza sie kończyny, narzady itd. weźcie tez pod uwage ze nie kazdy chodzi prywatnie i ma ten komfort - z NFZ np przysługują tylko 3 usg - w ok 12 tyg, w ok 20 i chyba w trzydziestym którymś zeby sprawdzić wtedy ułożenie dziecka przed porodem... sa to 3 najwazniejsze usg dzieki którym mozna stwierdzic stan zdrowia dziecka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #567156 przez Patrizia
Czesc dziewczunki :)

Ja mam wizyte co 3tyg ale teraz w marcu bede miala takie szczegolowe badania narzadow dzidziusia bo tak na wizytach to zawsze mi go mierzy wazy i sprawdza serduszko :)

U mnie sloneczko wiec odrazu wiecej sily i dobry humorek wiec biore sie za porzeadki :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #567165 przez Kamilka22
emi87 napisał:

ja chodze raz w miesiacu na wizyte (przeglad podwozia itd) i tak raz na miesiac średnio na usg. a usg połówkowe jest drugim waznym badaniem prenatalnym (tak zwanym połówkowym bo wykonuje sie je w połowie ciąży) wtedy tez mozna stwierdzić czy wszystko rozwija sie w porzadku itd, sprawdza sie kończyny, narzady itd. weźcie tez pod uwage ze nie kazdy chodzi prywatnie i ma ten komfort - z NFZ np przysługują tylko 3 usg - w ok 12 tyg, w ok 20 i chyba w trzydziestym którymś zeby sprawdzić wtedy ułożenie dziecka przed porodem... sa to 3 najwazniejsze usg dzieki którym mozna stwierdzic stan zdrowia dziecka :)

emi idealnie wyjaśniła wszystko:))

11 lata 10 miesiąc temu #567169 przez karolinkanice16
Hej dziewczyny. Dzisiaj mialam wizyte w szpitalu sprawdzali mi wyniki krwi wywiad srodiwiskowy itp i pani byla taka mila ze zrobila nam szybkie usg bo dzisiaj nie mialam w planach nawet usg a ona zrobila:) a synek machal i nogami i rekoma, powiedziala ze tancerz z niego bedzie :) aaa powiedziala tez ze nigdy tak zdrowej kobiety w ciazy nie widziala :) bo dzisiaj mieli mi tez znowu pobrac krew ale nie bylo potrzeby :) Nastepna wizyta usg polowkowe 6 marca potem wizyta u GP i wizyta u poloznej :)

11 lata 10 miesiąc temu #567173 przez dorkiszon

11 lata 10 miesiąc temu #567175 przez dorkiszon
*gościa :)

11 lata 10 miesiąc temu #567189 przez Nikaa
poprawiłyście mi humor Dziewczyny :) macie rację nie będę się jedną osobą przejmować :laugh: troszkę słoneczko wyszło zza chmur i nabrałam energii i sprzątam sobie ( w swoim tempie :P bo przed ciążą szło mi to jakoś szybciej :P ale nie narzekam)
karolinkanice16 super wiadmość :laugh:
dorkiszonku a powiedz proszę ile kupowałaś tych pieluch? Słyszałam, że są bardzo przydatne i warto mieć np. na spód wanienki do kąpieli itd.

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #567190 przez dorkiszon
Właśnie sobie przymierzam bluzki masakra, albo wygladam jak wypuczony grubas, albo całkiem za małe szok przyjdzie ciepełko będę musiała niezłe zakupki porobic dla siebie tuniczki i te sprawy :)

11 lata 10 miesiąc temu #567197 przez siwa342
aha to juz teraz wiem o co chodzi :)

ja właśnie umówiłam się na usg 4d :) trochę kasy to kosztuje ale stwierdziłam że nie ma co, nie dość że super pamiątka to jeszcze dokładniej będzie widać

więc 2 marca może się dowiem jaka płeć :) no w sumie ja wiem że chłopak no ale cuda się zdażają,więc tabelka raczej znowu zrobi się niebieska :)

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #567198 przez dorkiszon
Ja na spód wanienki akurat mam ta gąbke taki anatom iczny wkład, a pieluszek narazie kupiłam 10 szt. wystarczy jak się urodzi może dokupie, a może mi starczy.

11 lata 10 miesiąc temu #567207 przez kasiak
dorkiszon napisał:

Właśnie sobie przymierzam bluzki masakra, albo wygladam jak wypuczony grubas, albo całkiem za małe szok przyjdzie ciepełko będę musiała niezłe zakupki porobic dla siebie tuniczki i te sprawy :)

Ja się cieszę, bo ogólnie lubię luźne ciuchy,od dawna się mnie znajomi i rodzina pytali czy w ciąży nie jestem bo się tak ubieram :laugh: a ja po prostu nie lubię jak mnie obciska w różnych miejscach. Teraz mam dobrze bo w większość bluzek się mieszczę i tylko na sam koniec będę potrzebować słoniowych rozmiarów! :P :blush:

Kurczę słoneczko świeci i aż się micha sama śmieje :laugh: tylko jak patrzę na te brudne okna to mnie serce boli...ale umyję dopiero jak śnieg zejdzie, bo mam okna nisko i zawsze jak sypie czy pada deszcz to są zachlapane.

11 lata 10 miesiąc temu #567215 przez dorkiszon
Ja dałam za 4D z filmem 200 zł.

11 lata 10 miesiąc temu #567219 przez dorkiszon
Ja mam zajebisty dziś humor chociaz żadko świeci u mnie słońce :) raczej intensywnie sypie snieg hahahah

11 lata 10 miesiąc temu #567220 przez kaska1982
Kurcze a u mnie znowy śnieg pada, a raczej sypie jak oszalaly :(

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 10 miesiąc temu #567226 przez siwa342
dorkiszon u tego ginekologa kosztuje 150zl ale jak chcesz dokładnie wszystko zbadać pod wgląd jakis wad itd to 250zł :( cóż trudno ale już dawno mówiłam sobie że jak będe w ciąży to sobie zrobie

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka