BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #588949 przez Qltoorka
Haha, też robiłam ten sam test strumieniowy :) Ale Ty karolinka widzę, że potrzebowałaś aż trzy żeby się upewnić ;)

I też właśnie wróciłam z maratonu po szmateksach :P Już wiem do których warto zajrzeć i w jakie dni, a które omijać ;) Bo chociaż za wszystkie te rzeczy zapłaciłam 40 zł to w jednym za te dwie kolorowe koszulki (niebieska i czerwona w paseczki) zapłaciłam 10 zł, bo po 5 zł/szt, a reszta była w innym ciucholandzie na wagę i też gdybym przyszła np. w piątek to byłoby już taniej, bo z dnia na dzień koszt za kg jest tańszy :)Dlatego na przyszłość wezmę pod uwagę :silly: Nie mogłam się oprzeć tym spodniom :P A po tych zakupach wygladam jakbym wieszak w ustach miała :laugh: Cudne są te ciuszki :) Mogłabym tak codziennie :) Choć od koleżanki dostałam stertę ciuchów (ona też je dostała od znajomej, ale że będzie miała dziewczynkę to mi przydzieliła ciuszki na chłopca) to: a)większość na rocznego i wyżej dzieciaka, b)mnóstwo białych bodziaków z tesco...., c)dużo pożółkłych i zniszczonych-chyba były trzymane w piwnicy przez kilka lat... Większość po prostu z obrzydzeniem odrzuciłam i zostało z tej sterty niewiele...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #588960 przez kasiak
Ja moje dwa testy trzymam w szufladzie :) w sumie nie wiem czemu ale szkoda mi wyrzucić...to pierwszy znak od Sebka, że już jest z nami :blush: do tego mała kolekcja zdjęć z usg :laugh:

Też byłam w szmateksie i kupiłam ciuszki po 3 zł za sztukę. Jeszcze nie opanowałam do końca sztuki pomniejszania zdjęć więc nie dodam, ale micha cieszyla cały dzień wczoraj. A dzisiaj też zakupy i miały być tylko dla mnie, ale nie dalam rady :) mój Bąbel będzie elegant, kupiłam koszule w kratę i pajacyka z misiem i czapeczka.

Nie wiem jak u was, ale u mnie sklepów z ciuchami dla ciężarnych to jak na lekarstwo...albo jak już jest to wszystko takie "babciowe", ciężko żeby mi się coś spodobało :(

Edit. Próbujemy dodać.

I te po 3zł
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #588968 przez jabluszko
kasiak u mnie wogole nie ma takiego sklepu. ale ja nawet nie bede kupowala specjalnych ciazówek zadnych. mam nadzieje ze bede sie miescila do konca w swoje tuniki :/

12 lata 1 miesiąc temu #588970 przez jabluszko
sliczne te wasze ubranka wszystkie! :)

12 lata 1 miesiąc temu #588976 przez bea2a
Qltoorka napisał:

Ciekawe jak tam sloneczko33 po wizycie...Zawsze odzywała się jak miała jakieś nowe wieści...

bea2a, kasik88, agusiaa26
-jeszcze tylko tydzień... ;)

Ty to masz wszystkie informacje :) Ja mam wizytę w poniedziałek, więc już mniej niż tydzień :) Nie mogę się już doczekać bo może w końcu poznam płeć mojego lokatora.

12 lata 1 miesiąc temu #588977 przez Patrizia
kasiak piekny brzusio :) i ciuszki razem z Qulturka kupilyscie sliczne

a oto my skoro sie chwalimy :) w brzuszku juz 101cm wlasnie mierzylam :P

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #588982 przez kasiak
Patrizia napisał:

kasiak piekny brzusio :) i ciuszki razem z Qulturka kupilyscie sliczne

a oto my skoro sie chwalimy :) w brzuszku juz 101cm wlasnie mierzylam :P

Ojojoj :) no śliczny i taki duży! Ja koncze 24tydz i mam 94cm! Ale ja to raczej z tych krasnali niskopiennych jestem :lol: jakies 156cm, mąż też wysoki bardzo nie jest jakieś 170, więc Sebek pewnie też ogromny nie będzie :)

A dziś strzeliłam karpia, bo kupowałam biustonosze nowe i wyszło mi D! Tylko taki troszkę luźniejszy kupiłam, żeby pasował jak jeszcze urosnę :P a zawsze miałam duże B, C to przy okresie jak dobrze poszło :blush: maz będzie szczęśliwy jak wreszcie wroce :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #588989 przez jabluszko
ale duze zgrabniutkie brzuszko :) zazdroszcze!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #588999 przez karolinkanice16
Zrobiłam trzy testy bo dwa zwykłe miałam w domu z czego jeden był robiony wieczorem drugi rano a elektryczny kupił mój A. i też kazał robić :D. Zwykłe też mam schowane na pamiątkę tzn jeden już w albumie widnieje a elektryczny wyrzuciłam bo wynik z niego znika.

Ja mam wzrostu 165cm a w brzuszku już 97cm. Miałam w Irlandii żadnych ciuszków synkowi już nie kupować tylko w Polsce się obkupić ale jadę w piątek do centrum więc skorzystam i połażę po sklepach :)

Patrizia nasi imiennicy rosną bardzo podobnie :) hehe bardzo ładny brzuszek :)

12 lata 1 miesiąc temu #589017 przez agusiaa26
Co do testu to u mnie było tak że te niby kreski się rozmazaly i test trafił do kosza. Miałam takiego dola ale z ciekawosci za 10min wyciagnelam go z kosza i co?? I dwie kreseczki:):) i już go nie wyrzuce, bedzie na pamiatke;)

Mamuski wychodzi na to że ja ostatnia poznam płeć;) jak narazie będę sie cieszyc z waszych ciuszkow bo my nieznajac płci nic nie kupujemy.

Patrycja piękny brzusio, ja tez sie zmierzylam teraz i u mnie jest 91cm;)

Jeśli chodzi o bóle krzyza to mnie też dopadly, masakra ledwo co chodze, wstać nie moge, czasami ból idzie mi w lewą noge i kolano, ale glaszcze brzusio i mówię że wytrzymam wszystko tylko niech sobie dzidzia zdrowo rośnie;)

12 lata 1 miesiąc temu #589023 przez karolinkanice16
mnie wczoraj strasznie plecy bolały masakra myślałam, że wyjdę z siebie ale dzisiaj jest już lepiej

12 lata 1 miesiąc temu #589025 przez bea2a
agusiaa26 napisał:

Co do testu to u mnie było tak że te niby kreski się rozmazaly i test trafił do kosza. Miałam takiego dola ale z ciekawosci za 10min wyciagnelam go z kosza i co?? I dwie kreseczki:):) i już go nie wyrzuce, bedzie na pamiatke;)

Mamuski wychodzi na to że ja ostatnia poznam płeć;) jak narazie będę sie cieszyc z waszych ciuszkow bo my nieznajac płci nic nie kupujemy.

Patrycja piękny brzusio, ja tez sie zmierzylam teraz i u mnie jest 91cm;)

Jeśli chodzi o bóle krzyza to mnie też dopadly, masakra ledwo co chodze, wstać nie moge, czasami ból idzie mi w lewą noge i kolano, ale glaszcze brzusio i mówię że wytrzymam wszystko tylko niech sobie dzidzia zdrowo rośnie;)

To, że mam wizytę przed Tobą, to nie znaczy, że poznam płeć. Moja szwagierka poznała dopiero w 28 tygodniu bo córeczka tak się usadowiła, że nie było jak zobaczyć, co ma między nóżkami :) Ale po cichu liczę na to, bo ciekawość mnie zżera, no i tak jak Ty nic nie kupuje póki nie poznam płci - a rączki w sklepach korcą :)

12 lata 1 miesiąc temu #589036 przez agusiaa26
Bea2a oj korca korca:) wiem że może być tak że dzieci nam nie pokażą co mają między nogami ale nie chce o tym pisac i myśleć bo niechce już dłużej czekać, poza tym zaraz po usg jadę do domu i chciałabym przywieźć im upragniona wiadomość. Także myslmy pozytywnie:):)

12 lata 1 miesiąc temu #589045 przez karolinap
Agusiaa26 Juz niedlugo I Twoja dzidzia pewnie pokaze co ma miedzy nozkami :) I yak jestes bardzo cierpliwa - ja juz pewnie bym poszła prywatnie :)

Przed chwilka pierwszy raz doświadczyłam jak Pola się tak rozepchala ze brzuch mi się znieksztalcil :) coś innego niż zwykle :) poczułam ze coś mi się rozciąga w lewa stronę a to Moja Corcia :)

12 lata 1 miesiąc temu #589052 przez Qltoorka
Mam koleżankę, która mieszka w Irlandii Płn. termin ma na czerwiec i nie zna jeszcze płci. Twierdzi, że nie mają tam USG w połowie ciąży tylko kilka scanów przez całą ciążę i że jak przyjedzie na święta do Pl do sobie pójdzie na USG prywatnie. Trochę mnie to zdziwiło, bo dziubasek, karolinka przecież Wy też jesteście w Irlandii i usg miałyście bez problemu w szpitalu....to jak to jest?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka