BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #589489 przez dorkiszon
gold_butterfly ja sie budze o tych samych porach, ale jak ide poźniej spac to dłuzej śpie generalnie strasznie dużo snu potrzebuje tak ze 12 godzin to się najlepiej czuję :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #589494 przez magdalenagal
Cześć Dziewczyny,

Dziś na 18:00 jadę na połówkowe (trochę po połówce ale zawsze...) W nocy śniły mi się takie bzdety że mózg się marszczy...
Ma też do mnie przyjechać Koleżanka.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Musiałabym jeszcze przygotować się na angielski na jutro (jeszcze się uczę- podobno mózg w ciąży lepiej chłonie wiedzę, ale czasem mam gąbkę zamiast mózgu ;-)) Obiad mam od wczoraj więc tyle zostało mi podarowane.

Qultoorka, jesteś wyjątkowa!! 1 na 200 :-) Mnie się zaczynają rozłazić uda (albo wyłażą te stare rozstępy).

Ja czekam na dowóz łóżeczka, mam nadzieję że nie przyjedzie w czasie kiedy będę sama, bo kto mi je wniesie na chatę...?

Na pewno się odezwę po USG, może uda się wcześniej.

Miłego dzionka.

12 lata 1 miesiąc temu #589522 przez dziubasek
Carmelove kup sobie cos dla ciezarnych na popekane naczynka(bo one po ciazy nie znikaja-ja mam kilka na udach z poprzedniej ciazy :angry: ) teraz uzywam tutejszego specyfiku(w tlumaczeniu to wyciąg wodny z oczaru wirgińskiego)-jak mi peknie naczynko to od razu smaruje to miejsce i na drugi dzien ani widu ani slychu :)
A z tymi plamami to ja bym sie udala do lekarza( plamy to tez objaw zatrucia ciazowego-kolezanka tak miala)
Dorkiszonzazdroszcze ci, ja mam syf na syfie-masakra jakas
Magdalenko mi tez wychodza stare rozstepy ale coz jestem szczesliwa mama z rostepami hahahah ;)
Ja zaraz ide z Miss na playgroup, potem wezme sie za sprzatanko, jakos ostatnio mam mega powera :)
Aha Agusia tak zjadlam 20 pierogow :) a nawet wiecej bo na kolacyjke jeszcze sobie pare skubnelam :)

12 lata 1 miesiąc temu #589622 przez kaska1982
Magdalenko trzymam kciuki za dzisiejsze badanie :)

Ja mam podobnie, co chwile coś mi wyskakuje :( a niby w ciąży wszystko powinno byc gładkie i piekne... ale nie na mojej skórze. Od zawsze jestem alergikiem i co chwila jakieś nowe diabelstwo sie przypląta. teraz mam pełno krostek i taką małą suchą plamke na brzuchu. Smaruje ja maścią, ale działa na tyle ze nie swedzi, co juz jest sukcesem. :)

Qltoorka ja bym szła z tymi plamami do lekarza. Może to faktycznie wysypka ciążowa, a może cos innego. Lepiej chyba sprawdzic :)

Kurcze a ja na nic nie mam ochoty, a na sprzątanie wogóle. Powiem Wam, że ten tydzien to jakas masakra, bo najchetniej bym spała i leżała w łozku. W dodatku nie mogę za długo siedzieć bez oparcia bo dopada mnie taki bół kregosłupa na wysokosci łopatek, że szkoda słów. Ale co tam, dom sie nie zawali jak kilka dni nie bedzie widać odkurzacza i mopa. :silly:

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 miesiąc temu #589625 przez Nikaa
oho Dziewczyny mamy 600 stron :laugh:
magdalenagal 3mam kciuki za badania :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #589685 przez agusiaa26
Hej, dzięki kochane za wróżenie płci ;), nie będe sie denerwować bo to nic nie da, poczekamy do środy;)
jeśli chodzi o spanie mam tak samo, czy ide spac o 22 czy 24 zawsze ok 7:30 budze sie i juz po spaniu:/

dzidzius tak mnie kopie :), najczesciej jak tata do niego mówi i go głaszcze, i wiecie co zauważyłam że czasami w jednym miejscu- tam gdzie jest dzidzia- pulsuje mi mocno brzuch i nie wiemy czy to jego serduszko czy ma czkawke czy co??macie tak może, pytam z czystej ciekawości ;)

pamietacie dałam linka ostatnio do mojego wybraneo łóżka laura? byłąm go macnąć- masakra, kiepska jakość jak dla nas i nawet lepiej wyglądało inne łóżko za 200zł:/

12 lata 1 miesiąc temu #589712 przez emi87
znowu mnie chwile nie bylo i znowu tyyyyle czytania hehe :D

Nika gratki że sie potwierdziło na 100%

betka to gratuluje sisiaka!!!

Kamilka ode mnie spóźnione zyczenia - wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń no i co by dzidzia zdrowo rosła :)

karolinap jak nic dziewczynka hehe siusiak nie dynda :P ja tez jak na usg zobaczyłam taka dupcie to tylko patrzylam czy dynda czy nie dynda hehe

dorkiszon świetne zdjecie maluszka :kiss: słodziakkkk

kasiak sliczny brzuś :) niedawno sie doczekać nie mogłymy a tu juz wszystkie takie brzuchatki :D

Patrizia sliczny brzuszek!!!

karolinkanice widac jak sie rozpycha! wiercioch mały :D moja tez sie dupcia wypina ale tylko w okolicach podbrzusza ;P

uniuni trzymaj sie tam kochana i zagladaj kiedy tylko mozesz!!!! :kiss:

słodkie te wszystkie ciuszki :cheer:
też mam test - trzymam na pamiatke :) ach ileż to było szcześcia :kiss:

gokldi i jak mała juz lepiej sie czuje? co do wstawania tez tak mam - max 7 i juz nie śpie :D przestawiamy sie chyba na tryb czuwania hehe

magdalenagal trzymam kciuki za wizyte i czekam na wiesci :)

wczoraj przyszlo łóżeczko i az mnie korci żeby juz je złozyc, mąż walczy w pokoiku dzieciecym a ja robie pulpeciki :D dzis mam dzien wolny i sącze sobie zbożóweczke :)
z takich dolegliwości to mnie miednica boli i pipka (spojenie lonowe)...jak babula chodze czasami hehe

12 lata 1 miesiąc temu #589731 przez karolinkanice16
Mi tez sie cera poprawila zadnego syfa :)

12 lata 1 miesiąc temu #589733 przez dziubasek
Moze to przy chlopakach cera sie poprawia....

12 lata 1 miesiąc temu #589736 przez siwa342
kurcze wy się budzicie o jakiś normalnych porach a ja dzisiaj nie spałam do 3 rano a potem nie lepiej,wstałam koło 12 ale jestem nie do życia...

czyste naczynia w zmywarce leża 2 dzień a ja nie mam chęci ani ochoty ich wyciągnąć-leń totalny...

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #589783 przez karolinkanice16
siwa342 ja dokladnie tak samo od 3 nie spalam potem kolo 8 zasnelam i obudzilam sie przed 12

12 lata 1 miesiąc temu #589787 przez dorkiszon
agusiaa26 ja tak mam czasami właśnie i nie wiem czy to moje tętno jakies w brzuchu serce tez myślałam, ale za wolno jak na dzidziusia więc może czkawka rzeczywiście.
dziubasek nie przy chłopcach sie poprawia cera, bo koleżanka ta co ja wysypało tez będzie miałą syna tylko zależy od cery jaką miałaś czytałam, że cera sucha robi sie jeszcze bardziej sucha i ja tak właśnie miałam, ale już znalazłam na to sposób krem dove sie okazał sukcesem, a cera tłusta robi sie jeszcze bardziej tłusta tak to podobno działa podczas ciąży.
siwa342 ja się właśnie dziwie , że nie mam bezsennych nocy śpie strasznie z przerwami na siku :D ostatnio nawet szlam o 22 spac i wstawałam o 10 :D i jeszcze sie dobudzudzić nie mogłam wstawałam na siłe :)

12 lata 1 miesiąc temu #589821 przez patrysia305
ja też mam syfy własnie dzis to zauważyłam że jest ich więcej - myślę że to moze od czekolady bo ostatnio trochę jej jem, ostatnio na słodkie niemogłam patrzeć i cera była ładniejsza - może coś w tym jest jednak

jestem już po wizycie u dentysty, nic nie bolało na szczęście a ząbek zalepiony :):) teraz mogę spokojnie jeść po dwóch stronach :)

12 lata 1 miesiąc temu #589831 przez sloneczko33
hej dziewczyny bylam w pon na wizycie bede miec ta zakichana glukoze + morfologie i badania ogolne moczu nie pisalam zaraz jak wrocilam bo żle sie czulam i takimi wymiocinami mi wie odbijalo

12 lata 1 miesiąc temu #589832 przez Qltoorka
Dziewczyny z Wawy i okolic. Coś dla Was :) Pojutrze :)
www.mother-power.pl/

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka