BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #590439 przez karolinkanice16
Hej kochane ja byłam dzisiaj na mieście mały się co chwile rozpychał :) Upolowałam coś dla niego :)

I zdjęcie z bucikami :) :)

A ja na irlandzkiej stronie gdzie ogłaszają się Polacy znalazłam ciuszki na sprzedaż dwa wory za śmieszną cenę i to firmówki jutro idę oglądać więc kolejne łupy przytargam do domu mam nadzieję :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #590444 przez Patrizia
karolinkanice16 wlasnie takich spodenek dzisiaj szukalam u mnie w centrum i niestety nie upolowalam strasznie mi sie podobaja a buciki sa cudowne oczywiscie na tle brzuszka jeszcze ladniejsze :) no to troche ogladania jutro bedziesz miec ale zycze powodzenia i udanych zakupow :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #590448 przez karolinkanice16
Patrizia dziękuję a spodenki kupiłam w H&M :*

12 lata 1 miesiąc temu #590457 przez patrysia305
świetne buty,

ja na rozstępy też używam kremu z rossmana czytałam wcześniej to co pisała sroka i one mają dobry skład i przy tym dobrą cenę, wcześniej miałam próbkę mustela 9 m-cy, ale jak zobaczyłam cenę to padłam, a pozatym ma jakiś szkodliwy składnik

Dziś mnie rozpiera energia, na dniach dostanę łóżeczko dziś dostałam 2 komplety pościeli, 2 prześcieradełka i ceratkowe prześcieradło - fajna sprawa. Chciałabym jeszcze kupić przyborniki na łóżeczko może macie coś na oku ?

12 lata 1 miesiąc temu #590473 przez karolinap
KarolinkaNice Cudowne zdjęcie jak i buciki :) bardzo mi się podobają :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #590492 przez karolinkanice16
Właśnie mi odpisała druga babka o której zapomniałam, że ma do sprzedania około 100 sztuk ciuszków za 20e :D, jutro mi wyśle zdjęcia więc znowu być może kolejne przybędą :)

a ja smaruję brzuszek tym kremem

12 lata 1 miesiąc temu #590595 przez emi87
Witam z rana brzuchatki :)
właśnie sącze zbożóweczke i do pracki niedługo :) u mnie dzis nawet słoneczko i odrazu lepiej sie człowiek czuje achhh :cheer:
w nocy budziłam sie chyba z 5 razy na siku...ech sie zaczyna :D

magdalenagal alez on juz duuuuży :) rosną te szczęśćia nasze achhh :kiss: super że wsio ok ;)

Nika ale jak sie ładnie ustawił :) a jeszcze niedawno to takie małe kijanki były :D

słoneczko dziwny ten twój lekarz - zmieniaj kochana nie zastanwiaj sie! :)

NataliaK sliczne ciuszki :)

Karolinkanice sliczne te spodenki, a te buciki!!! :cheer: :) o mamuniuuu boskie :D

ja sie po kąpieli na mokro traktuje oliwką i smaruje jeszcze kremem na rozstepy dla mam linoderm :) wyjdzie tak na prawde w 9 miesiacu :D to bedzie ekstremalny wyczyn dla naszej skóry :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #590806 przez Nikaa
Dziewczyny czy Wy wiecie, że już powstało forum listopadówek 2013 jejku jak ten czas leci :laugh:
emi87 dzięki :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #590895 przez kasiak
A ja się zastanawiam co tu dzisiaj tak cicho? :)
Pisałyscie niedawno, że się budzicie rano bez budzika :) ja też tak mam, zawsze byłam spiochem, a wczoraj się obudzilam o 5:30, dzisiaj o 7:30. Pamiętam jak na poczatku ciąży o takich porach to się dopiero na drugi bok próbowałam obrócić... :laugh: jej jak to leci :)

Zasypało nas w nocy, a z tego co mąż mowil to w Norwegii pogoda dalej taka sama, zimno i snieg. Liczylam ze chociaż na urlopie trochę slonca zalapie, a tu powrót zimy :(
Mam taki piękny plan, żeby sobie porządki porządne zrobić jak przyjade, kupilam zaslonki, obrusiki, świąteczne ozdobki na stol :laugh: niestety muszę to wszystko targach ze sobą do Norwegii, bo tam np takich zaslonek nie kupie. Jeszcze jutro ostatnia szansa dokupić jak cos zapomnę i w nocy wyjezdzamy :) z jednej strony szkoda, ze juz koniec, ale bardziej się cieszę, ze jade :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #590904 przez magdalenagal
No właśnie coś się ostatnio spokojniej zrobiło ;-)

Wiecie co, chce mi trafić... W ubiegłym roku przed podjęciem decyzji o staraniach o dziecko wyleczyłam dosłownie wszystkie zęby, zostawiłam u dentysty kupę kasy.
Od wczoraj pobolewa mnie ząb... dziś w nocy już płakałam... A dentystka na urlopie... Dopiero w poniedziałek będzie. Mam nadzieję że nie zacznie boleć bardziej ale jestem przewściekła, bo liczyłam na to że trochę spokoju będę miała. Grrrr!

I ta pogoda...

12 lata 1 miesiąc temu #590930 przez Qltoorka
JakaJaKachna witaj :) Oryginalny nick ;)

MlecznaMama, a czemu lekarz stwierdził, że nie potrzebujesz badania krzywej cukrowej...? z tego co ja myślałam to, że jest to obowiązkowe badanie-cukrzyca w ciąży niesie wiele zagrożeń...Mnie się lekarka pytała o przypadki cukrzycy w rodzinie i jak powiedziałam, że babcia to odrzekła, że babcia się nie liczy w tym przypadku, ale i tak dostałam to skierowanie...

Wczoraj byłam na tych warsztatach "Bezpieczny Maluch"(Joanny nie widziałam, a miała być, jak pisała-tyle zdjęć podesłała, że nie pomyliłabym jej :) )-ja niestety byłam sama, bo jak mąż usłyszał ile to trwa to mu się nagle remont przypomniał, hihi
-szkolenie z pierwszej pomocy i na temat żywienia super sprawa :) Trochę uczestników zaskoczyła informacja Pani ginekolog-Położnik, że mleka krowiego nie podajemy dziecku do 3 roku życia (nawet w postaci jogurcików itp), więc jak karmimy też mamy go unikać... Nawet rzekła, że dorosłym mleko krowie też do niczego nie jest potrzebne... Tak mi się przypomniała kiedyś nasza dyskusja tutaj na temat picia mleka...dorkiszon-to chyba Ty obstawałaś za tym, że powinno się pić kilka kubków dziennie...
A podczas całych warsztatów (4 godziny) mały mnie tak kopał po samym dole, że ciężko było mi w miejscu wysiedzieć tyle :) Chyba chciał do domu, nie lubi się uczyć :laugh:

A no i też fotelika Maxi-Cosi nie wygrałam :P Ale wygrałam kupon rabatowy 50% na zakup monitora oddechu...o tego: www.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-5088...kow-i-niemowlat.html
Ale ja nie planowałam kupna monitora oddechu... :huh: Może uda mi się za jakąś drobną kwotę sprzedać ten kupon albo wymienić na coś innego...? Może któraś chętna? :silly:

Nikaa, urodzony model :) A raczej jeszcze nie "urodzony" ;)

kasiak, widzisz? Teraz to Ci szkoda, że wyjeżdżasz już, a niedawno ryczałaś z tęsknoty za Norwegią do poduszki :P Ach, te baby-nigdy nie jest za dobrze :silly: Spokojnej i lepszej niż w tą stronę podróży życzę :kiss:

karolinap, a kto się tak pięknie napracował nad napisem? Nie podejrzewam tu męskiej ręki :P

12 lata 1 miesiąc temu #590931 przez jabluszko
hej kochane!
ja tam ze spaniem nie mam problemu :) dzis spalam do 11tej
patrze ze rozmawiałyscie o kremach na brzuszki. ja teraz zaczelam stosowac bio oil bo kupilam po promocji w naturze. chyba na dlugo mi nie starczy bo mala ta buteleczka jest.
madziu nie zazdroszcze przebojow z zebami... mnie tez pobolewal zab ale moja szwagierka jest dentystka i kazała nicia dentystyczna czesto zeby meczyc i wiesz ze pomogło?

12 lata 1 miesiąc temu #590953 przez magdalenagal
Jabłusio, ja nawet językiem tego zębola dotknąć nie mogę... siedzę jak na minie, zacznie boleć bardzo czy nie... a niedzielę mam imprezę w domu...

Zaraz zacznę wyć!

12 lata 1 miesiąc temu #591019 przez Qltoorka
Oj, z tymi zębami w ciąży to masakra jest... :( Współczuję, też się niedawno nacierpiałam... kanałówka dwa razy a i tak skończyłam szczerbata :laugh: Ale jaka ulga.... :P
Magda, spróbuj zażyć Apap albo Paracetamol...byleby pomogło...ząb najbardziej boli w nocy, a do poniedziałku strasznie dużo czasu zostało :( Najwyżej idź do innego lekarza- z bólem muszą Cię przyjąć na miejscu...

12 lata 1 miesiąc temu #591030 przez magdalenagal
Qltoorka napisał:

Oj, z tymi zębami w ciąży to masakra jest... :( Współczuję, też się niedawno nacierpiałam... kanałówka dwa razy a i tak skończyłam szczerbata :laugh: Ale jaka ulga.... :P
Magda, spróbuj zażyć Apap albo Paracetamol...byleby pomogło...ząb najbardziej boli w nocy, a do poniedziałku strasznie dużo czasu zostało :( Najwyżej idź do innego lekarza- z bólem muszą Cię przyjąć na miejscu...

No właśnie biorę paracetamol ale góra dwa dziennie (jeden na dzień i jeden na noc). Nie jest to jakiś mega ból... koleżanka mnie postraszyła że ta ósemka mi po prostu wychodzi (bo tylko część wylazła...) I nie chcę za bardzo też iść do innego dentysty bo mam swojego i nie chcę żeby mi jakiś inny paprotnik tam kopał ;-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka