BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #591032 przez Patrizia
Czesc mamuski :)

Qulturka ile ludzi tyle opinii ostatnio w O MATKO Bosacka czy jak jej tam mowila zeby pic mleko bo to najlepsze zrodlo wapnia, ja mleczko lubie wiec pije :)

magdalenagal wspolczuje zeba najbardziej nie lubie wlasnie takiego bolu :/ ja od poczatku ciazy nie bylam u dentysty moze trzeba sie wybrac zeby i po ciazy wszystkie nie wypadly bo biore o cholerne zelazo a ono oslabia zeby :/

Mam dzis powera poodkurzane umyte podlaogi kuchnia juz posprzatana a zaraz biore sie za lazienke :) trzeba korzystac z checi posprzatania bo ostatnio to z tym ciezko u mnie :P

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #591033 przez karolinap
Qltoorka No ja sama rysuje przed lustrem po moim brzucholu a Maz tylko zdjecia pstryka :P

No ja czasami mam takie wrażenie ze mi się wszystkie zeby ruszają i wtedy zaczynam się bać ze coś się dzieje ale na szczęście przechodzi a zabki są na swoich miejscach ;)

12 lata 1 miesiąc temu #591040 przez Patrizia
karolinap tez tak czuje czasami ale chyba to tylko rano jak wstaje to mam takie wrazenie ale jak narazie sie wszystkie trzymaja :P

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #591063 przez askan2
karolinkanice16 ja też smaruję się tym balsamem z Palmers, słyszałam o nim bardzo dobre opinnie :), a i też mam dla małego takie dzinki jak ty kupiłaś :P

magdalenagal ale masz już dużego chłopczyka, super :), a bulu zęba współczuje :(

Nikaa śliczna buźka Mikołajka :laugh:

karolinap super pamiątka z tymi malunkami na brzuszku, bardzo mi się to podoba ;)

Laski ja dziś się obłowiłam na szmateksie o to moje zdobycze ;)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #591067 przez askan2
i to
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #591074 przez askan2
i jeszcze to, nie wiem jak dodawać kilka zdjęć w jednym poście :unsure:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #591075 przez Kasik88
Hejo,
magdalenagal współczuje bólu zęba, i trzymam kciuki, żeby przeszedł jak najszybciej, a może jakiś okład zimny lub ciepły w zależności na co lepiej reagujesz w okolicę ząbka?
karolinap brzuszek śliczny, buciki i spodenki też, mam nadzieję, że i ja po wizycie wtorkowej będę mogła wystartować z kompletowaniem ciuszków :)
co do picia mleka to ilu lekarzy tyle opinii, nasz Synek po 10 miesiącu życia coś mlecznego dostawał a to jogurt (są z nestle i bobovity dla maluszków) później kefir, maślankę, jogurty zwykłe,ser biały, żółty, serki tzw. domki;), almette, a teraz od pewnego czasu pije krowie mleko około szklanki dziennie, czasem dwie i nic mu nie jest, tzn. nie wysypuje go ani nic i bardzo lubi nabiał :)
askan ciuszki pierwsza klasa, supper są :)

12 lata 1 miesiąc temu #591077 przez Qltoorka
Magda, dopiero Ci się wyrzyna...? To współczuję tym bardziej, bo taki ostatni ząbek, który jeszcze w dziąśle siedzi to można u chirurga usunąć, ale oni wtedy zdjęcie RTG robią, a w ciąży zdjęcia nie można :( Ja też mam taką ósemkę do usunięcia, ale dentystka kazała już po porodzie iść do chirurga... Może przestanie boleć? Zazwyczaj ósemki bolą jak się wyrzynają a potem jest już spokój...w każdym razie ja tak miałam. Bolał, ale tak się bałam tego rozcinania dziąsła, że odwlekałam wizytę i w końcu jak już trochę poza dziąsło wyrósł to się uspokoił... Ale i tak dostałam opieprz od lekarki ostatnio, że jeszcze go mam i nie zrobiłam tego w kwietniu...

karolinap, w lustrze? podziwiam :) super Ci to wyszło :)

12 lata 1 miesiąc temu #591079 przez magdalenagal
askan2 napisał:

magdalenagal ale masz już dużego chłopczyka, super :), a bólu zęba współczuje :(

Z tego rozkojarzenia przeczytałam- współczuję dużego chłopczyka a ból zęba super... :P

Plim plim ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #591083 przez Qltoorka
askan, super ciuszki :) To co Tygryski lubią najbardziej :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #591085 przez agusiaa26
Witajcie mamuśki;) niedawno wróciłam ze spacerku kupiłam czekoladę biała, dwa milkiwaye i fruittelle i będe dziś leżec plackiem, piękna pogoda słońce daje czadu :) !!

NataliaK, karolinkanice16 fantastyczne ciuszki, ciekawa jestem- bo tak kupujecie a ja za chwile bede kupowac- czy bedziemy wszystko zakladac naszym maluszkom i jak szybko z tego nam wyrosną;)

magdalenagal bardzo współczuje bólu :( , dla mnie ból zęba i brzucha to najgorsze co może być :dry: wytrzymaj do pon!!

Wiecie co, dzis mój tak mnie wku...! bo strasznie rwie mnie krzyż, wstać nie mogę i chodzę ledwo co, mówie mu- choć mnie pomasuj i co słysze?? nie chce mi sie... ! Matko, jaką mu jazde zrobiłam, popłakałam się i kłapnęłam drzwiami ;) przyleciał zaraz i przepraszał i co masował aż mi gorąco w plecy było ;).
Faceci są z innej planety- mam nadzieje ze mój synuś będzie z naszej ;)

i chyba pójde do rodzinnej, bo nie mogę wytrzymać z tym krzyżem tylko nie wiem co ona mi przepisze, a może kupię poprostu plastry rozgrzewające?? nie wiecie czy można takich używać w naszym stanie?

12 lata 1 miesiąc temu #591087 przez magdalenagal
Dzięki Dziewusie, jesteście prze-prze-prze-kochane!!
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #591089 przez Kasik88
agusiaa26 z tymi ciuszkami jest tak, że czasem jednego dnia użyjesz jednego a drugiego 10 sztuk body czy kaftaników bo to się uleje a to kupka przecieknie, a to coś jeszcze innego w późniejszym czasie, np. obleje się zupką, albo gdzieś wejdzie i tak non stop. Więc czasem lepiej mieć o 5 bodów więcej niż za mało.
Hmm ... plastry a nie wiem czy można używać ... zależy jaki mają skład. Lepiej chyba masaż, ewentualnie kąpiel, ehhh i już kiedyś wspominane przeze mnie plastry takie dla sportowców - czyli dobry fizjoterapeuta, bo tych plastrów można w ciąży używać.

12 lata 1 miesiąc temu #591090 przez Patrizia
askan jakie ladne ciuszki i widze ze bardzo lubisz tygryska :)

magdalenagal usmiala sie jak przeczytalam co napisalas :P

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #591092 przez kasiak
Nienawidzę skracania spodni! Mam swoja maszynę, ale jak tylko mam cos do podszycia to mnie krew zalewa! Kupiłam spodnie z gumką, jasne i porażka. Nie mam mocnych jasnych nici a białymi nie przeszyje bo glupio wygląda, no szyje ręcznie dzisiaj...jedna nogawka skończona, ale zeszyć ręcznie dwie żeby byli równo to troszkę ponad moje dzisiejsze chęci...

Pogoda dobija, jestem sama w domu i powoli przestaje mi się chcieć cokolwiek robić. Może drzemkę sobie utne niedlugo?

Ciuszki naprawdę boskie! :) może się jeszcze jutro przejde do szmateksu :cheer: jak zostanie mi miejsca w torbie żeby to spakowac wszystko :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka