BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #591325 przez MlecznaMama
hahaha pożremy... jedzenie w szpitalach podobno lipa straszna. Ten Wyspiański mam sprawdzony bo tam się moje siostry rodziły całkiem niedawno zresztą Lasat tam odbiera. Może mi się trafi. My jakoś podobnie rodzimy dwa dni różnicy. Ciekawe jak się wszytskie wstrzelimy w terminy. Która pierwsza urodzi..
Co do mleka koziego to podobno rewelacja i że jest super zdrowe. Ale tę informację nie mam sprawdzoną.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #591326 przez dorkiszon
Kasik88 jak tam twoje bóle ?
Idę sobie frytolce pierdyknąć, bo schudłam trza nadrobić.

12 lata 1 miesiąc temu #591328 przez dorkiszon
MlecznaMama w esku chwalą bardzo żarcie na forum jak czytam :) co ty na bank w inny dzień urodzimy chyba nam się nie zdazy co do dnia :)
Kozie mleko mega zdrowe, ale podobno smierdzi niektórym to przeszkadza ja nie piłam koziego.

12 lata 1 miesiąc temu #591336 przez MlecznaMama
Też bym zjadła frytki, często mi się zdarza ostatnio sobie usmażyć. Za często :) Co do Eskulapa to nie wiem jak tam jest z ewentualnym twu twu sprzętem specjalistycznym orientujesz się? Mają tam oni wszystko jak trzeba? Aha i ile się tam dni lezy po porodzie. Zdaje się że hopsiup i do domu. Kozie mleko piłam raz w życiu... i oczywiście mi nie smakowało... jeszcze ciepłe było... brrr prosto od kozy

12 lata 1 miesiąc temu #591340 przez MlecznaMama
No Qltoorka mówił że nie potrzebuję tego badania tym bardziej,że we wstępnych badaniach na cukier miałam wszystko w normie. Pozostaje mi zaufać lekarzowi. :)a Ty już miałaś?

12 lata 1 miesiąc temu #591344 przez MlecznaMama
viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/
dla ciekawych kalkulator przybierania na wadze w ciąży

12 lata 1 miesiąc temu #591346 przez dorkiszon
MlecznaMama nie maja patologii ciąży przewoża jak cos się stanie do wojewódzkiego co niektórych odstrasza to jedyna wada no i po porodzie robią wszystkie badania oprócz badania słuchu na które dają skierowanie. Jesli dziecko ma żółtaczkę na miejscu naświetlaja inkubatory tez mają. Jest specjalistka od laktacji , która ponoc daje godzinny wykład o przystawianiu do piersi itd. Jesli wszystko jest dobrze wychodzisz po 2 dniach. Masz swój pokój rodzisz sama jest też dla ciebie łazienka i wanna do rodzenia oraz piłka. Jest 12 położnych i podobno wszystkie sa mega miłe nie, że masz jakąś loterie na która się trafi. Także naprawde jest dużo zalet kobiety które tam rodziły wypowiadają się co potem rodziły w państwowym w BB, że nawet jakby miały pożyczyć tą kase to chcą tam rodzić zawsze, bo nie ma porównania co do opieki. :)

12 lata 1 miesiąc temu #591354 przez MlecznaMama
no brzmi fajnie. W prywatnych to się starają ale też kasę za to biorą dobrą. Prawdą jest,że w państwowych to jedna wielka loteria, ale wyjścia nie mam. Mam tylko nadzieje,że się tam gdzieś Lasat zakręci

12 lata 1 miesiąc temu #591356 przez dorkiszon
MlecznaMama może ci sie powiedzie, że akurat dobrze trafisz na wyspiańskiego moje koleżanka zapłaciła połoznej 500 zł i była zadowolon, ale bez prywatnej położnej to wiesz.
No teraz biora kase , ale jak mieli kontrakt to płaciło się za poród ok 500 zł ze znieczuleniem i wizytą przedporodową. Ja teraz zapłace jakby co 1700 zł plus wizyta przedporodowa.

12 lata 1 miesiąc temu #591360 przez MlecznaMama
noo to sporo. Dla mnie nie osiągalna sprawa. Kiedyś chciałam w Wojewódzkim rodzić bo pracowałam tam chwile, ale dużo kobiet mi to odradzało. Słyszałam tylko jedną pozytywną opinię na temat tego szpitala. A szkoda bo prezentuje się dużo lepiej niż |Wyspiański. W sumie nie stary szpital ile on ma z 12 lat.

12 lata 1 miesiąc temu #591372 przez Kasik88
darkiszon boli dalej :( paracetamol nie pomaga:( i chyba będzie trzeba się przemęczyć, ale jeszcze spróbuje jednej metody:) więcej ruchu, dużo więcej, w przyszłym tygodniu mam nadzieję przywiozą nam meble, okna pomyje to się trochę bardziej poruszam, a tak to musze jakieś ćwiczonka sobie pomyśleć bo zwariować można, spacery i zabawy z synkiem to chyba dla mojego organizmu za mało i może dlatego boli.
Ja kozie mleko piłam razem z bratem i w porównaniu do krowiego jest na pewno słodsze ;) nam smakowało.

12 lata 1 miesiąc temu #591373 przez dorkiszon
Ja tez chciałam tam rodzic kiedyś słyszałam tez pozytywne opinie kilka koleżanek tam rodziło, ale tez z prywatna położną np. koleżanka teraz tam właśnie rodziła jakies 2 miechy temu i zachwalała, ale położnej swojej dała z 600 zł. Natomisat poczytałam opinie w necie o wojewódzkim i mnie zgięło polożne strasznie opryskliwe są czyli jak wszędzie głównie rozchodzi sie o położne. O Lasacie tez rożne czytałam, że np którejś powiedział, że sie nie bedzie babrał teraz z cesarka , bo nocke kończy. I baba czekała z bólach na innego lekarza więcto jest naprawde loteria w tych szpitalach na co się trafi.

12 lata 1 miesiąc temu #591381 przez dorkiszon
Kasik88 biedna jestes ja narazie mam spokój, ale jak mnie chwyci to zdechne znowu.
Spróbuj może jakies spacerki nie wiem juz sama na każdego działa coś innego.
Mnie dziś odpukać nic nie boli dobra ide robic obiad mojemu nerka. :)

12 lata 1 miesiąc temu #591410 przez MlecznaMama
AAA dla mnie Lasat to ideał.. ja z nim nie mam złych doświadczeń. Jak kumpela była w ciąży z 6 lat temu miała robione badania krwi i fatalnie jej wyszły oni mieli jako pierwsi do tego wgląd i po pracy zapakowali się w samochód z tą położną i pojechali do niej do domu,żeby szybko robiła powtórne badania. Zależy im na pacjentach myślę zresztą sama wiesz ile tam jest zawsze bab do niego.

12 lata 1 miesiąc temu #591413 przez siwa342
co do mleka to ja nie pijam bo nie lubie.. ale jadam nabiał,sery a lekarz na wizycie kazał mi w ciąży jeść jak nejwięcej. Koleżanka ma roczną córkę i podaje jej jogurciki i kefiry i nic dziecku nie jest.

Plecy mnie pobolewaja ale to chyba przez moje dzisiejsze prace malarskie :) musiałam pomalować ścianę w pokoju i o dziwo nawet mi to wyszło :)

Kiedyś był poruszany temat noszenia na rękach i kołysania,właśnie czytałam artykuł że powinno się dziecko bujać itp bo się lepiej rozwija itd

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka