BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #591965 przez askan2
mycha7 a może zrób analizę moczu żeby się upewnić że wszystko ok, ja tez dzis idę oddać mocz choć dopiero za dwa tyg miałam to zrobić ale wczoraj miałam wysokie ciśnienie i bardzo minie głowa bolała więc wolę sprawdzić czy tam w moczu nie ma żadnego białka (które może swiadczyć o zatruciu ciążowym)

Mam pytanie: A pijecie jakieś źiółka w ciąży?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #591973 przez dorkiszon
askan2 ja pije rumianek, mięte czasami i żadko melise.

12 lata 1 miesiąc temu #591977 przez mycha7
Wszystkie badania robiłam w zeszłym tygodniu i były ok. Mam takie czerwone placki w miejscu gdzie swędzi. Ogoliłam nogi i nasmarowałam oliwką, trochę mi się lepiej zrobiło. Najgorzej jest jak wieczorem się nogi rozgrzeją pod kołdrą. Zaraz wypiję sobie wapno.
Wydaje mi się, że to od pomidorówki. Zrobiłam sobie w małym garnku z dwóch puszek pomidorów i koncentratu - takiego kwasiora. Mam nadzieję, że szybko przejdzie bo jak to Cholestaza to szpital do końca ciąży :(

12 lata 1 miesiąc temu #591995 przez magdalenagal
mycha7 napisał:

Wszystkie badania robiłam w zeszłym tygodniu i były ok. Mam takie czerwone placki w miejscu gdzie swędzi. Ogoliłam nogi i nasmarowałam oliwką, trochę mi się lepiej zrobiło. Najgorzej jest jak wieczorem się nogi rozgrzeją pod kołdrą. Zaraz wypiję sobie wapno.
Wydaje mi się, że to od pomidorówki. Zrobiłam sobie w małym garnku z dwóch puszek pomidorów i koncentratu - takiego kwasiora. Mam nadzieję, że szybko przejdzie bo jak to Cholestaza to szpital do końca ciąży :(

Kochana, spróbuj sudocremu. Mnie pomagał na różne wysypki. I nie depiluj (jakkolwiek) nóg.

12 lata 1 miesiąc temu #592008 przez mycha7
Jak nie mam włosków to mi lepiej:) A smaruję się oliwką Eucerin to jest dla alergików. Jak nie pomoże ona i wapno to Sudokrem włącze, bo już zakupiłam dla Dzidzi :)

12 lata 1 miesiąc temu #592016 przez Qltoorka
karolinap napisał:

Ja na glukoze ide 5 kwietnia dopiero :) Polozna powiedziala zebym sobie przyniosla cytrynke do wcisniecia zeby smak byl troche lepszy :)

Mnie brzuch jakos nie uciska, mialam twardy jak bylam przeziebiona ale czy Wy tez macie juz male problemy zeby utrzymac sie np. na jednej nodze jak sie ubieracie (nie wiem jak to wytlumaczyc)? Bo ja sie chwieje jak ubieram nogawki spodni:) Niby brzuch mi jeszcze nie przeskadza bo nie jest az tak duzy ale jak podnosze noge to mi ciezko :P

Haha, ja to się tak namacham przy ubieraniu, że czuję się jak po maratonie ubierając się na "cebulkę" do wyjścia z domu... Ubieram się więc raczej na siedząco :P I za każdym razem klnę na tą cholerną zimę, bo nie mogę się doczekać aż wciągnę na siebie tylko letnią kieckę, japonki i będzie można wyjść :laugh: Współczuję tym mamom, które w okresie zimowym są na ostatnim etapie ciąży...nie wyobrażam sobie tego całego ubierania już z dużym brzuchem

12 lata 1 miesiąc temu #592023 przez karolinkanice16
a ja wlasnie z moim A. wybieram sie ogladac ciuszki :* milego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #592032 przez bea2a
NataliaK napisał:

Cześć dziewczyny :)

Mi się też brzuch napina i pobolewa przy zmianie boku ale po jakimś czasie mam wrażenie, że dziecko się inaczej ułoży i jest już ok więc to chyba normalne jest.

Śliczne te body koszulowe - będzie mały elegancik :D

W Poznaniu dziś piękny dzień :) a u mnie w mieszkaniu remontu ciąg dalszy, mieszkanko co prawda wygląda jakby coś w nie trafiło jak wszystkie rzeczy wynieśliśmy z malutkiego pokoju ale jakoś przeżyjemy bo cieszy mnie fakt, że niedługo będzie tam śliczny pokoik :) Jakoś mi tak ostatnio w miarę czas szybko upływa, że dziś zdałam sobie sprawę, że już po weekendzie w poniedziałek mam wizytę u lekarza...już się nie mogę doczekać podejrzenia szkraba :) ciekawa jestem ile urósł od ostatniej wizyty. Miłego dnia dziewczyny :)

Cześć NataliaK :) Ja też jestem z Poznania i w poniedziałek mam wizytę :) Do jakiego lekarza chodzisz?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592033 przez mycha7
Ja Wy się chwalicie to ja też :)
Choć mam wiele ciuchów po synku nie mogę się oprzeć by nie kupować nowych.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #592039 przez Qltoorka
Mycha7, ja się ostatnio naczytałam o tych wszystkich zmianach skórnych u ciężarnych ze względu na tą moją wysypkę i doznałam szoku ile może być dolegliwości na skórze podczas ciąży... Faktycznie może to być jakaś dolegliwość ciążowa, ale niekoniecznie cholestaza, a nawet jeśli to nigdzie nie trafiłam na wzmiankę, że w przypadku cholestazy zaleca się leczenie szpitalne... Wymaga ona tylko konsultacji z lekarzem

Podsyłam Ci kilka linków, gdzie dość obszernie są wypisane te dolegliwości-ze szczególnym naciskiem na ten pierwszy:
urodaizdrowie.pl/zmiany-skorne-w-ciazy
www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-porod/ciaza/w...figoid,152_3011.html

12 lata 1 miesiąc temu #592066 przez mycha7
Dzięki Qltoorka. O leczeniu szpitalnym czytałam dzisiaj na internecie.

12 lata 1 miesiąc temu #592073 przez Kasik88
mycha7 jeżeli jest to sucha wysypka, to nie radze sudocremem smarować, bo jeszcze bardziej wysuszy, spróbuj może szarym mydłem to przemywać a później natłuszczać, bo szare mydło działa cuda ;)
askan ja piję rumianek, mięte i meliskę czasem, no i nałogowo zieloną herbatę na zmianę z białą.

12 lata 1 miesiąc temu #592079 przez karolinap
Qltoorka No ja też wspolczuje tym zimowym mamom. Nas na szczęście ominie ubieranie siebie "na cebulkę" no i przy okazji ominie nas ubieranie podobnie naszych maluszków, a wiadomo ono są takie kruchutkie, to bedzie moje pierwsze dziecko więc bardzo się ciesze ze ominie mnie na początek ubieranie tych warstw i na koniec tego kombinezonu :) a nasze pociechy będą miały juz kilka miesiacy jak bedzie trzeba założyć kombinezon wiec zdążymy się z nimi oswoić ;)

KarolinkaNice Trzymamy kciuki ze w wodach będą śliczne ubranka :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592081 przez mycha7
Nie mogę dodać zdjęcia. Zmniejszyłam je do wymaganych parametrów ale nie idzie :(
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #592085 przez mycha7
Udało się :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka