BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #592093 przez karolinap
Mycha7 Udało się, śliczne ciuszki :) te spodenki w paseczki blekitno-białe mnie urzekły ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #592107 przez mycha7
do tego są jeszcze takie same ale kremowe. Jak patrze na mojego synka ( 6 lat ) i te ciuszki to aż trudno mi uwierzyć, że dziecko może być aż tak małe :)

12 lata 1 miesiąc temu #592121 przez NataliaK
bea2a to fajnie, że też z Poznania jesteś :) ja chodzę do dr Ewy Głydy z Polnej a Ty?

ja czasem pije miętkę i meliskę :)

śliczne nowo pokazane ubranka - jak zwykle z resztą :)

12 lata 1 miesiąc temu #592201 przez Nikaa
nooo i ja też się doczekałam kuriera hihi mam poduszkę do spania (uff może będe lepiej spać)i 2 x czapeczki (wiązane) i 2 x rękawiczki niedrapki i 1 zestaw szczoteczka + grzebyk i 10 sztuk pieluch tetrowych (z tego co wyczytałam z Waszych postów przyda się :blink: ) hihi

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #592223 przez Patrizia
Czesc mamuski :)

karolinanice, mycha śliczne ubranka :)

tez mam tak ze mi brzuch twardnieje ale zwlaszcza wieczorem i to chwile trwa i przechodzi, wiec chyba wszystko jest oki. Zjem obiade i ruszam z mamuska na miasto i do ciotki na kawke ;) Milego dnia kobitki :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #592243 przez patrysia305
ja niestety dziś powera nie mam kompletnie :(

12 lata 1 miesiąc temu #592251 przez Nikaa

12 lata 1 miesiąc temu #592267 przez Patrizia
przerabane wspolczuje tym kobieta ktore urodza w ten weekend tak malo ich dzieli do rocznego urlopu to musi byc bol ze tak malo im braklo, dobrze ze my sie nie musimy tym martwic :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #592269 przez NataliaK
czytałam artykuł, nie zazdroszczę tym kobietom które urodzą przed 17 ale myślę, że i tak tego nie cofną mimo petycji bo jakby zrobili roczny macierzyński dla kobiet które rodziły od początku 2013 roku to znowu te z 2012 będą się burzyły. Musieli wyznaczyć jakiś termin a jakikolwiek on nie będzie zawsze ktoś będzie pokrzywdzony...nie wiem jak Wy ale ja się bardzo cieszę, że się załapiemy :)

12 lata 1 miesiąc temu #592271 przez kaska1982
bardzo to niesprawiedliwe, że jedni beda miec prawo do rocznego urlopu, a ktos kto urodzi w 16 marca, już nie. Jestem duchem z tymi wszystkimi mamami, które podpisały sie pod petycją. Moja bratowa jest w podobnej sytuacji. termin miała na 19 marca, i robiła wszystko żebydopiero wtedy urodzić, ale niestety synkowi chciało sie wyjsc wczesniej i urodził sie 28 lutego. Tym samym mama straciła prawo do rocznego urlopu macierzynskiego i po 24 tyg musi wrócic do pracy - a raczej zaczac jej szukac, bo umowa skonczyła sie wraz z dniem porodu :/

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 miesiąc temu #592284 przez NataliaK
pewnie, że byłoby fajnie jakby te dziewczyny co teraz urodziły się załapały, moja koleżanka jest w podobnej sytuacji bo urodziła tydzień temu ale z tymi naszymi przepisami to nic nigdy nie wiadomo. Mam nadzieję, ze nam nic nie wywiną i się załapiemy...

12 lata 1 miesiąc temu #592296 przez Qltoorka
Natalia, zgadzam się z Tobą, że to jakaś data i zawsze znajdzie się jakaś pokrzywdzona... Byłoby tak nawet, gdyby ten termin to był 1 stycznia-pokrzywdzone czułyby się te, które urodziłyby 31 grudnia... Jasne, że ich szkoda, ale cóż...petycje nic już nie zmienią-nie ma co się łudzić... A wiecie, że ponoć ten dłuższy urlop ojcowski nie został wprowadzony i nasi faceci dalej mają 2 tygodnie urlopu? A miało być 2 miesiące... Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że nie wprowadzili, bo stwierdzili, że tatusiowie i tak z tych urlopów nie korzystają... :(

12 lata 1 miesiąc temu #592302 przez Qltoorka
A ja też odebrałam swoje przesyłki :laugh: Otulaczek Motherhood, poduszkę do karmienia Motherhood i chustę tkaną do noszenia dzidziuśka-na sprawdzenie czy nam podpasuje to kangurowanie ;) Wszystko używane :) I udało mi się trafić i wylicytować fajne ceny... Podusię np. za 20 zł-miałam szczęście, bo sprzedająca dopiero w dniu zakończenia aukcji zdjęcia dodała do treści, więc nikt wczesniej nie był zainteresowany aukcją bez widocznego produktu... Ja obserwowałam, obserwowałam, czekałam i bach :lol: Mam piękną, w idealnym stanie podusię tej świetnej firmy za śmieszną sumę, jak na ten produkt :)

P.S. Aleee dziś mróz....Kaj ta wiosna??? Jamajka, obiecywałaś wiosnę od Dnia Kobiet :ohmy: To gdzież ona jest :unsure: :P

12 lata 1 miesiąc temu #592322 przez sloneczko33
u mnie napadało duzo sniegu dzis jak wyszlam zeby antene odsniezyc to snieg do ludek a na szybach do 25 cm jest snieg

12 lata 1 miesiąc temu #592323 przez ilona
Witam
Padła propozycja w wątku o poszukiwaniach moderatora
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...sie-2013.html#592132
aby watek w którym sporo się dzieje miał swojego moderatora. :)

Stad tez pomysł abyście spośród Mamus Lipcowych 2013 po jakiś mniejszych lub większych negocjacjach wytypowały jedna osobę i zgłosiły jej kandydaturę (link powyżej).

Czekamy na propozycje :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka