BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #592416 przez kasiak
askan2 napisał:

Ja też uważam że Qltoorka powinna pełnić tą funkcję, oczywiście jak będzie miała ochotę ;)

Popieram w całej rozciągłości :) Qltoorka od samego początku trzyma rękę na pulsie i nas pilnuje :laugh:

Niedawno wróciłam do domu. Powiem Wam, że pogoda dziś tragiczna! Wieje i śniegiem wali, że ledwo objechalam na zakupy...
Ale powiem, że zakupy się udały. Odwiedziłam kolejny szmateks i dorwałam 15 sztuk spioszkow, bodziakow i dwie pary spodenek :laugh: slodkosci malutkie :kiss: nie zrobię zdjęć bo juz wszystko mam spakowane.
Z ciężkim sercem czekam na podróż, bo pogoda jest jaka jest, a na lotnisko mam 260km! Wiec wszystko się może po drodze zdarzyć...wyjeżdżamy dziś kolo23, samolot jest jutro o6:10 :dry: troszkę wcześnie, wolalabym popoludniowy lot, ale nic nie poradzę :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #592419 przez bea2a
NataliaK napisał:

bea2a to fajnie, że też z Poznania jesteś :) ja chodzę do dr Ewy Głydy z Polnej a Ty?

ja czasem pije miętkę i meliskę :)

śliczne nowo pokazane ubranka - jak zwykle z resztą :)

NataliaK ja chodzę do prof. Piotra Jędrzejczaka ale też z Polnej :) Będziesz tam rodzic? Tak dużo jest kobiet w ciąży z terminem na lipiec, że w szpitalach może być ciasno :)

Ze sławnych osobistości, to księżna Kate ma termin na lipiec. A ktoś wie na kiedy ma termin Małgorzata Socha?

Qltoorka ja też głosuje za Twoją osobą :)

12 lata 1 miesiąc temu #592421 przez askan2
Dziewczyny ja napisałam na tej stronie, że mamusie lipcowe 2013 zgodnie głosują na Qltoorka :), myślę że każda poprze tą myśl ;)

12 lata 1 miesiąc temu #592422 przez Kasik88
carmelove z tym ułożeniem to z tego co wiem to do końca czasem nie wiadomo, pamiętam, że moje dzieciątko już jakoś od 28-30tyg wisiało główką w dół.
Na podbój sklepów ruszam po wizycie 19 marca, jeżeli dzidzia pokaże co ma między nóżkami.

12 lata 1 miesiąc temu #592427 przez kaska1982
carmelove mi na ostatnim usg (w poniedziałek) lekarz powiedział, że Mały jest ułożony pośladkowo. Trochę sie zmartwiłam, bo u bratowej też tak było i miała cesarke. Ale lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży 2/3 dzieci może być w takim ułożeniu i że istnieje bardzo duże prawdopodobienstwo, że sie odwróci główką w dół. Wg niego tylko 2-3% dzieci pozostaje w takim polozeniu.

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592431 przez askan2
kaska1982 masz rację,mój mały też tak był ułożony i lekarz też powiedział że na tym etapie to wogle nie istotne, może się przekręcić jeszcze ze sto razy, takie to wiercioszki małe ;) :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #592438 przez sloneczko33
ja sie nie musze udzielac ja nie bede siedziec caly dzien na str tak jak inni ale ok moze rowniez zniknac z forum

12 lata 1 miesiąc temu #592439 przez Nikaa
www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/porod-i-pol...orodowe-dziecka.html

na tej stronie jest informacja, że w przypadku pierwszego porodu dziecko ustawia się do porodu w 36 - 37 tygodniu :unsure:

nie martw się n zapas - co ma być to będzie i na pewno będzie dobrze :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #592443 przez Nikaa
www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/porod-i-pol...orodowe-dziecka.html
a tu piszą, że 90 % dzieci ustawia się w 32 tygodniu ciąży

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #592445 przez Kasik88
To zawsze jest indywidualne dla każdego maluszka.

12 lata 1 miesiąc temu #592448 przez Qltoorka
Dzięki dziewczyny za wzięcie mnie pod uwagę :kiss: :kiss: :kiss: Ależ się rumienię.... :blush:

kaska1982, dobry pomysł, tylko jak to ugryźć? Nie wiem czy jest sens zakładać nowy wątek... Ja czasem radzę sobie tak, że jak któraś wrzuca jakiegoś fajnego linka to albo do obserwowanych w allegro dodaję albo do zakładek internetowych ;) Niestety akurat tego kocyka nie mam :( A aukcje z allegro mają tę wadę, że się cholercia przeterminowują..... :laugh:

Joanna89, ja właśnie myślałam o Tobie, gdzie się podziewasz ;) Na "Bezpiecznym maluchu" też nie byłaś chyba, nie? :P I kolejne piękne zdjęcie...ale przecież Ty to wiesz :)

carmelove, ja nie rodziłam wprawdzie, ale wiem od koleżanki, która jest w drugiej ciąży, że teraz jej maleństwo jest główką w dół w 30tc i lekarz powiedział, że już się nie obróci do porodu, a poprzednie jej dziecko w tym tygodniu jeszcze było nóżkami w dół.... Z drugiej strony, ciekawe jak oni potrafią to wymacać rękami, że dziecko jest ułożone tak a nie inaczej...

kasiak, to dłuuuuga noc przed Tobą... Trzymam kciuki za pomyślny powrót do husbanda :)

12 lata 1 miesiąc temu #592453 przez Qltoorka
sloneczko33 napisał:

ja sie nie musze udzielac ja nie bede siedziec caly dzien na str tak jak inni ale ok moze rowniez zniknac z forum

no i się obraziłaś..... :unsure: Poleciałaś teraz z tym fochem zupełnie sloneczko niepotrzebnie.... :(

12 lata 1 miesiąc temu #592456 przez kaska1982
sloneczko33 napisał:

Słoneczko nie obrażaj się, ale skoro wiekszośc z nas proponuje qltoorkę to chyba już coś znaczy? Nikt nie każe Ci siedzieć na forum całymi dniami i wydaje mi sie że zadna z nas tego nie robi. Każdy robi to co uważa. A moim zdaniem troszkę za szybko sie unosisz i bierzesz wszystko za bardzo do siebie. Nikt Ci tu źle nie życzy ani nic w tym rodzaju...

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 miesiąc temu #592457 przez dorkiszon
Chcecie ten kocyk to wam znajde tego gościa co sprzedaje tzn. co u niego kupiłam zaraz poszukam.

12 lata 1 miesiąc temu #592463 przez dorkiszon

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka