BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #591414 przez dziubasek
Czesc mamuski :laugh:
Ja dalej zalatana :) musze wykorzystac tego powera.... Dostalam nowego laptopa od meza niedawno i tylko kurwicy dostaje jak probuje fotke dodac, niemam zainstalowanych programow i z Miss niedam rady tego zrobic(wiec dodalam fotki na fb)... jak sie ogarne to i zaczne tutaj dodawac ;) (bo ja ciemna masa jestem)... Bylkam dzisiaj na zakupkach obkupilam moje corki :laugh: tzn ta nienarodzona troszke bardziej ;) i wiecie takie u mnie promocje ze wydalam 10 funtow(50zl) a kupilam- 5par bodow, 3 pajacyki, 2 pary jeansow i jakies tam pierdolki.... A to wszystkie takie malusie- juz zapomnialam jaki dzidzius jest maly :) , fotek ciuszkow niemam jak zrobic bo Miss troche sie zlosci ze ciagle o Julci rozmawiamy ;) ... Ide sernik upiec :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #591436 przez MlecznaMama
Co do noszenia i bujania to wszytko jest dozwolone ale z umiarem. Widziałam na przykładzie mojej siostrzyczki która z rąk nie schodziła do 3 roku życia bo tak się domagała noszenia.
Dziubasku gratuluję zakupów po okazyjnej cenie. jesli jest tylko możliwośći okazja warto się zaopatrzać w ubranka

12 lata 1 miesiąc temu #591437 przez gold_butterfly
Dziubasek ja chyba się na ten sernik do Ciebie wproszę :-P Oj zjadłabym :-)

Ja mieszkam w okolicach Miastka - Pomorskie. I serdecznie zapraszam :-D

U nas byli znajomi z dzieckiem i Olcia z podekscytowania dostała gorączki. Lecę ją tulić,bo się maleństwo strasznie męczy.

12 lata 1 miesiąc temu #591546 przez kaska1982
Kasik88 a podobno w ciazy nie powinno sie myc okien i wieszac firanek :huh: uwazaj na siebie i Malenstwo :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 miesiąc temu #591552 przez kaska1982
dziubasku fajna ta kołyska, no i widac, że Twojej córeczce tez sie podoba :) oby siostrzyczkę do niej wpusciła :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 miesiąc temu #591593 przez dziubasek
Goldi kochana sernik z rosa stygnie, zapraszam :laugh:
A co do kolyski to tem maly czort caly czas chce wchodzic a jak byla malenka to sie darla w nieboglosy jak ja probowalam w niej polozyc(mowie Wam lezala w niej moze z 10 razy)mam nadzieje ze tym razem sie przyda. A Miss coraz bardziej pozytywnie jest nastawiona na punkcie siostry i mam nadzieje ze tak zostanie...

12 lata 1 miesiąc temu #591613 przez magdalenagal
Dziewczyny co myślicie o kocach przytulakch dla Malucha? Są takie z metkami albo jakieś łebki miśków? Czy Już-Mamy korzystały z takich "zabawek"?

12 lata 1 miesiąc temu #591614 przez Qltoorka
O jejku...Chwilę mnie nie było, raptem parę godzin a tu już naprodukowane 4 nowe strony :laugh:

Ja wróciłam z pierwszych zajęć w szkole rodzenia i troszkę się zdenerwowałam na swoją położną w przychodni. Dała mi do wypełnienia deklarację wyboru położnej środowiskowej dokładnie w dniu kiedy dała mi namiary na tą szkołę rodzenia na NFZ. I dziś na pierwszych zajęciach musieliśmy taką samą deklarację wypełnić z wyborem położnej, która zajęcia prowadzi, by móc w ogóle brać udział w tych zajęciach bezpłatnie. Pani oznajmiła jak wypełnialiśmy pisemko, że można w przeciągu roku dokonać dwukrotnego wyboru, czyli np. jakby ktoś z jakiegoś tam powodu chciał zmienić położną to można to zrobić. Po zajęciach podeszłam do niej i mówię jej, że ja już taką deklarację wypełniałam w styczniu, bo mi w przychodni dali tą kartę i co słyszę? Że wobec tego już nie mam możliwości zmiany :ohmy: Że to teraz ona będzie do nas przyjeżdżać po porodzie na wizyty. Dodała z uśmiechem, że pewnie sobie do gustu przypadniemy, ale i tak jestem trochę zła na położną z przychodni, że mi ewentualny już wybór uniemożliwiła.... Więc dziewczyny, tak piszę dla Was ku przestrodze, jakby też Wam dawali różne papiery do wypełniania...

I mam pytanko-nie wiecie czy w sklepach z bielizną albo pasmanteriach można bez problemu dostać przedłużki do biustonoszy? Ja już oddychać w swoim cyckonoszu nie mogę, a nie chcę czekać na wysyłkę z allegro... Biustonosz kupiony w grudniu, miseczki ok, ale pod biustem chyba trochę mi się urosło w ostatnim czasie....

12 lata 1 miesiąc temu #591621 przez magdalenagal
Qltoorka napisał:

I mam pytanko-nie wiecie czy w sklepach z bielizną albo pasmanteriach można bez problemu dostać przedłużki do biustonoszy? Ja już oddychać w swoim cyckonoszu nie mogę, a nie chcę czekać na wysyłkę z allegro... Biustonosz kupiony w grudniu, miseczki ok, ale pod biustem chyba trochę mi się urosło w ostatnim czasie....[/quote]

Można Kochana, z 5 pln zapłacisz góra. Takie dodatkowe haftki :-)

12 lata 1 miesiąc temu #591637 przez dziubasek
Magda ja mialam dla Miss taki kocyk i ona byla na nie, przytulala sie do zwyklej pieluchy tetrowej(a dzisiaj kupilam takie sliczne kolorowe pieluchy tetrowe dla julki :) )

12 lata 1 miesiąc temu #591640 przez Qltoorka
MlecznaMama napisał:

bo jak byłaś w gabinecie to siedziałam za tym parawanikiem tam i wszystko słyszałam :P hehe

Haha, fajnie tam macie dyskretnie u tego lekarza, nie ma co :P :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #591646 przez emi87
kasiak to sie koniecznie naciesz ostatnimi chwilami w Polsce :)

magdalenagal współczuje tego zeba..... ja mam wizyte na poczatku kwietnia - oby sie nic nie wydarzyło do tego czasu wrrrr jak narazie to boli mnie czasami od dziąseł :dry:

askan boska garderoba hihi :)

agusia ach te choooopy :D ale łzy zawsze działaja hehe :P

goldi moze przez tego miesniaka. a moze łozysko masz z przodu?? i masz troche odpoczac bo nakopie w pupala!! :kiss:
ach zazdraszczam tego gospodarstwa :) takie dobre swojskie rzeczy mmmm

MlecznaMama co do ciąż bliźniaczych - gdzieś slyszalam że 95% jest genetycznych :) wiec bez przypadków w rodzinie to wyjątki :)

Qltoorka to cie troche z ta deklaracja załatwili :dry: moze nie bedzie tak źle :) a w pasmanteri,bieliźniarskim czy na bazarze na pewno dostaniesz taka przedłuzke :)

ja dziś prawie aly dzionek w pracy ale słoneczko ładowalo mi baterie ;) jutro na 7.40 na glukozke i potem tez do pracki :) wiec pewnie bede sie mało odzywac :)
dobranoc brzuchatki ;)

12 lata 1 miesiąc temu #591653 przez Qltoorka
MlecznaMama napisał:

No Qltoorka mówił że nie potrzebuję tego badania tym bardziej,że we wstępnych badaniach na cukier miałam wszystko w normie. Pozostaje mi zaufać lekarzowi. :)a Ty już miałaś?

Miałam i to nawet jakoś wcześnie niż to ogólnie zalecane, bo już w styczniu męczyłam się z tym g.... ;)

12 lata 1 miesiąc temu #591741 przez magdalenagal
Dobranoc moje Lipcóweczki-Małpeczki :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #591745 przez dorkiszon
Co tu taka cisza ja se poszłam obok do sąsiadki , bo ze stanów wróciła i drinkują z moją mamą też się tam zasiedziałam z nimi wracam , a tu chłop mój śpi pranie mokre w pralce hahaha , ale ogarnełam inse już leże po kąpanku , a tu cisza na forum jaknnigdy, a sypie u mnie śnieg jak jasna cholera końca nie widać, a mały mnie tak kopie, że serio aż mi odbyt skacze hahahaha
Goldi to szykuj masło jademy :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka