BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #591279 przez patrysia305
agusiaa nie można rozgrzewających plastrów stosować, bo może to wywołać skurcze

to prawda z tym mlekiem teraz niby lepiej jeść serki, ser żółty itp a nie to zwykłe mleko pic a już zwłaszcza nie uht, owszem mleko krowie jest zdrowe ale prosto od gospodarza, a nie to co kupujemy teraz w sklepach, jest w nich mniej wapnia niż w żółtym serze a co do tego że dzieci nie powinny tego pić do 3 lat jest tak dlatego że mają pić modyfikowane , które ma więcej składników odżywczych, witamin itp, a krowie ponoć źle wpływa na takie jeszcze niedoskonale rozwinięte nerki

magdalenagal - bardzo współczuję bólu zęba, ja wczoraj byłam u dentysty i idę jeszcze jutro bo mam mały ubytek i mam na dzieję ze na tym koniec Mam nadzieje że Ci przejdzie- a co do APap u możemy go więcej nić 2 tabletki jeść

bardzo ładne ciuszki kupłaś :)

A mnie dziś boli lewa strona podbrzusza jak wstaję i siadam, nie wiem od czego w sumie to sie nie przemęczam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #591287 przez dorkiszon
MlecznaMama za jakim parawanikiem ze mną w gabinecie ? Kto mówił, że ma 15 cm chyba nie ja ?

12 lata 1 miesiąc temu #591289 przez MlecznaMama
śmieje się :) miałam na myśli ten w gabinecie. A Ty mówiłaś w dzień wizyty wymieniałyśmy się tą informacją. Bo ja też do doktora się pytam czy nie jest malutki a lekarz mówi że długość kości udowych promieniowych w normie. Bo w tym okresie jak czytałam to dzidziusie mają od 13 do 15 około

12 lata 1 miesiąc temu #591292 przez MlecznaMama
Patrysia305 te bóle podbrzusza to chyba standard też mam z tym problem czasami. Odpoczywaj

12 lata 1 miesiąc temu #591293 przez dorkiszon
Ahaaa to ja nie pamiętałam, ze pisałam to mój pewnie z nogami ma tak ze 20 cm
Słoneczko idzie do lasata, ale na kase chorych chce to nie wiem czy się dostanie, bo chyba na sierpień mieli terminy, ale spróbować może ja jej poleciłam, bo chodzi do wojewodzkiego i nawet usg nie ma.

12 lata 1 miesiąc temu #591294 przez patrysia305
co do tego mleka jeszcze, to przecież nie tylko w krowim mleku jest wapń, jeżeli ma się skazę białkową dzieci nie mogą dostawać białka mleka krowiego i co wtedy ich kości są kruche a zęby nie rosną - albo wypadają

12 lata 1 miesiąc temu #591295 przez dorkiszon
MlecznaMama gdzie idziesz rodzic ?

12 lata 1 miesiąc temu #591296 przez NataliaK
agusiaa26 co do ciuszków to ja już trohce ich uzbierałam i nadal wyszukuje ale satram się teraz juz tak rozsądnie, przejrzałam ostatnio co mi jeszcze potrzeba i teraz to kupuje. Nie żal mi bo kupuje takie tanie ciuszki , że nawet jak niektóre 2 razy załoze to nic się nie stanie ale faktycznie szkoda ze dzieci z nich tak szybko wyrozną :)

Co do nowy wystawionych ciuszków to faktycznie ślicznie- widzę, zę u Was w ciuchaczach też sa ładne rzeczy!

a jeżeli o mleko chodzi t ja akurat też dużo piję bo lubię a druga sprawa jest taka, ze mam bardzo słabe zęby i co jakiś czas muszę jakiś leczyć więc muszę spożywać dużo wapnia, żeby ciecko ze mnie nie wyciagneło - dlatego tez dodatkowo łykam witaminy...

magdalenagal także współczuje bólu obyś jakoś zniosła ten czas do wizyty :*

12 lata 1 miesiąc temu #591301 przez dorkiszon
patrysia305 nie wiem musisz zapytac lekarza co wtedy :)

12 lata 1 miesiąc temu #591304 przez MlecznaMama
Dorkiszon ale ten wojewódzki to ogólnie jeśli chodzi o oddział położniczy to ma fatalną opinię. Byłam tam kiedyś na wizycie nagły przypadek przyjeła mnie babka i potraktowała mnie bardzo dobrze, usg itd ale to było na prywatnie. Czasem jest duża różnica w podejściu lekarzy gdy jesteś na NFZ czy prywatnie. Nasz Lasat podobno i tu i tu zawsze jest super w porządku ale ciężko się do niego dostać na NFZ ja nawet nie próbowałam. Też się miałam Ciebie pytać gdzie będziesz rodzić ....... z tego co kojarze co mówiłaś to prywatnie chcesz rodzić. W Eskulapie? Jakby coś to ten Eskulap koleżanka moja bardzo zachwalała. Ja natomiast idę rodzić na Wyspiańskiego

12 lata 1 miesiąc temu #591305 przez Kasik88
patrysia, nie wtedy takie dzieci, czy dorośli piją mleko kozie, mój brat miał alergię na białko mleka krowiego i pił kozie. Teraz po nastu latach bez problemu może pić krowie.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #591309 przez patrysia305
myślę że nie muszę się pytać lekarza, mój chrześniak do 3 lat miał skazę białkową i nie ma niedoborów wapnia

12 lata 1 miesiąc temu #591313 przez dorkiszon
MlecznaMama no ja ide do eska rodzic, ale jakbym nie szła do eska to na wyspiańskiego tez bym chyba poszła. Jesli do lipca podpisza kontrakt w escu z NFZ to tez bys może sie zdecydowała wtedy podobno żarcie mają pycha :D pożremy prze porodem :P

12 lata 1 miesiąc temu #591315 przez dorkiszon
patrysia305 to nic tylko sie cieszyć :D

12 lata 1 miesiąc temu #591319 przez patrysia305
zatem się cieszymy :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka