BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #591104 przez askan2
he he tyle tygrysków to kompletny przypadek, dopiero na zdjęciu zauważyłam że mamy ich tyle ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #591107 przez agusiaa26
kasiak ale ci dobrze, że umiesz tak szyć! też mam leginsy do skrócenia ale nie umiałabym ręcznie ich skrócic a szkoda ;)

12 lata 1 miesiąc temu #591112 przez gold_butterfly
Oj biedna jesteś z tym zębem :-( Doprawdy współczuję,chyba nie ma nic gorszego.

A ubranka jakie cudowne! Napatrzeć się nie mogę, takie ładne kompleciki Ci wyszły - oczywiście jak zwykle najbardziej mi się podobają z tygryskiem :-D

Olcię coś gorzej męczy kaszelek :-/ Idę zaraz tworzyć krople,aby trochę udrożniło drogi odechowe (mieszam różne rodzaje olejków aromatycznych, w nocy po 10 minutach od nakropienia ubranka mogła swobodnie oddychać i spała do rana).

Poza tym rano strasznie krew mi leciała z nosa. Miałam odpoczywać,a wyszło jak zwykle. W dodatku zachciało mi się faworków i napiekłam z córcią wielką michę przysmaków. Dobrze mieć kobietkę w domu - wiecie jak pomaga? :-D

Poza tym miałam iść w środę do ginekologa i przegapiłam wizytę. Za dużo ostatnio nerwów i stresu. Idę jutro na 16. Oby wszystko było dobrze. U mnie maleństwo mało kopie,może przez mięśniaka?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #591115 przez Nikaa
Hej :) któraś pisała o bólu w krzyżach - no ja pytałam mojego lekarza o takie plastry na to to powiedział, że raczej nie - trzeba uważnie przyjrzeć się jak skład ... ;/
ale powiedział, że mogę wcierać rozgrzewająco amol ( bo ma skład ziołowy) - tylko chodzi o używanie zewnętrzne a nie wewnętrzne :P ( wiadomo jest na spirytusie)
można też np. prysznic ciepły w tym miejscu zastosować
albo przyłożyć taką bańkę z gorącą/ciepłą wodą by rozgrzać to miejsce( można też zastosować poprostu butelkę z ciepłą wodą ) tylko trzeba uważać by się nie poparzyć
jeżeli lepiej reagujesz na zimno ( ja akurat na ciepło) w takich sytuacjach to niestety nie mam pomysłu co byś mogła zastosować...

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #591121 przez Kasik88
goldi a może dla córci syropek z cebuli by pomógł na kaszelek? i spróbuj trochę odpocząć u mnie tez ostatnio jak trochę przesadziłam z pracami domowymi to krew z nosa się lała;/ i na pewno w domku pomaga a w kuchni w szczególności, chociaż powiem Wam,że mój synek tez lubi w kuchni przebywać i pomagać na swój sposób, np. wkładać sztućce do szuflady ze zmywarki

12 lata 1 miesiąc temu #591127 przez karolinap
Goldi Bidulko, dużo zdrówka dla Olci :kiss:

Qltorka No przed lustrem. Czasami robię zdjecia kontrolne czy w dobra stronę pisze, zeby mi nie wyszło w druga stronę :)

Tygrysku - śliczne ciuszki!!!

U nas słoneczko za oknem, ale maz dzwonił ze rano było -17 :ohmy: On jeździ do pracy na 6:00 wiec niestety rano ma zimno :(

Dzis też zajrzałam do lumpeksu, fotki wstawie później bo zaraz jadę na kurs foto, dzis ostatnie zajęcia wiec pewnie dłużej nam zejdzie :) ale przynajmniej czas jakoś zleci :)
Kupiłam gazetkę "Dziecko" na drogę bo jadę pksem wiec jak wyczytam coś wartego uwagi to się z Wami podzielę :)

12 lata 1 miesiąc temu #591136 przez judytejsza
witam lipcoweczki kochane:) ostatnio cosik zabiegana jestem i nie miałam czasu zagladnac do was. Widze ze juz szał zakupow ogarnał niektore mamusie. Super ubranka :) dzis u mnie swieci piekne słonce az chce sie spacerowac wiec zycze wszystkim mamusia milego dzionka:) i dobrego samopoczucia:) Moje dzis jest swietne...synus od rana tancuje w brzusiu:)chyba po mamusi tancerz bedzie:)

12 lata 1 miesiąc temu #591141 przez judytejsza
i mam malutka prosbe do was kochane:) prosiłabym o doradzenie mi dobrego i w przystepnej cenie kremu na rozstepy...dodam ze skore mam dosc sucha i skłonna do podraznien:) pozdrawiam:)

12 lata 1 miesiąc temu #591150 przez judytejsza
Nikaa :

bole krzyzowe sa straszne ...ja własnie to przechodze , ale co nie co musi pobolec bo wszystko sie nam tam cały czas rozciaga:) amolem raczej bym sie nie narcierała bo jest na spirytusie wiec raczej odradzam, ale ciepła kapiel i masaz np.zrobiony przez meza pomoze:)

12 lata 1 miesiąc temu #591190 przez dorkiszon
Ja wróciłam właśnie od kumpeli i opowiadała mi jak jej znajoma była w ciąży i miała taki niedobór wapna przez niepicie mleka i nie spozywanie nabiału, że ugryzła kawałek pizzy jakiś miękki podobno nawet i cztery zęby z przodu jej się dosłownie posypały.
Nie wiem co to ostatnio taki mit panuje mądrych głów żeby nie spozywać mleka przeciez mleko jest bajbardziej przyswajalnym białekiem dla organizmu od zawsze ludzie piją krowie mleko.
Tzn. nie można pić tez jogurtu, maślanki, kefiru, bo jest na krowim mleku pomijając sery itp.
To, że jakaś babka pieprzy głupoty na jakimś wykładzie to nie znaczy, że ma racje.
Ja bym się jej zapytała skąd zatem dziecko w łonie matki ma czerpac wapń z kości sobie pewnie weźmie. Więc ja nie zmienie zdania na temat mleka. Dzis koleżanka dawała serek homogenizowany 1,5 rocznej córce przy mnie i nie sądze, ze to cos złego.
Jakieś 80 % dzieci w Polsce ma niedobory wapnia.

12 lata 1 miesiąc temu #591194 przez MlecznaMama
Witajcie Dziewczyny!
Judytejsza no ja polecam ten Sexy mama z bieledny bo nawilża doskonale
A mam pytanie do Lacrijki i Pasal . Dziewczyny bo wy spodziewacie się bliźniąt. Miałyście jakieś bliźniaki w rodzinie? Bo to podobno zwiększa prawdopodobieństwo ciąży mnogiej.
Mój Maleńki fantastycznie dziś podskakuje,ale miłe uczucie

12 lata 1 miesiąc temu #591196 przez dorkiszon
Zjadłam sobie kaszane, ale mi siadła :P , a teraz nie dla przekory, ale właśnie wypije sobie mleko , bo zawsze pije na noc , a potem gonie do kibelka w nocy więc musze zmienić porę.

12 lata 1 miesiąc temu #591197 przez MlecznaMama
Dorkiszon krowie mleko nie jest zdrowe dla dorosłego człowieka, dobre jest dla dzieci bo mają enzym który je trawi a u dorosłych mleko często wywołuje problemy z trawienie lub uczucie ciężkości. Kefir Jogurt natomiast są zdrowe bo są kwaśne.

12 lata 1 miesiąc temu #591200 przez kasiak
dorkiszon napisał:

Ja wróciłam właśnie od kumpeli i opowiadała mi jak jej znajoma była w ciąży i miała taki niedobór wapna przez niepicie mleka i nie spozywanie nabiału, że ugryzła kawałek pizzy jakiś miękki podobno nawet i cztery zęby z przodu jej się dosłownie posypały.
Nie wiem co to ostatnio taki mit panuje mądrych głów żeby nie spozywać mleka przeciez mleko jest bajbardziej przyswajalnym białekiem dla organizmu od zawsze ludzie piją krowie mleko.
Tzn. nie można pić tez jogurtu, maślanki, kefiru, bo jest na krowim mleku pomijając sery itp.
To, że jakaś babka pieprzy głupoty na jakimś wykładzie to nie znaczy, że ma racje.
Ja bym się jej zapytała skąd zatem dziecko w łonie matki ma czerpac wapń z kości sobie pewnie weźmie. Więc ja nie zmienie zdania na temat mleka. Dzis koleżanka dawała serek homogenizowany 1,5 rocznej córce przy mnie i nie sądze, ze to cos złego.
Jakieś 80 % dzieci w Polsce ma niedobory wapnia.

Co do picia mleka, to jest jak ze wszystkim. Każdy powinien robić wg własnego zdania. Ja mleka samego nie pije, ale kefir do ziemniaczkow, czy twarozek na kanapki to wsunę w każdej ilości. Bo mleko sklepowe jest niedobre. Nie ma tego smaku i wartości odżywczych jak mleko prawdziwie od krowy. Dlatego wszystko z umiarem. A slyszalam, że prawdziwe mleko można pić i dzieciom dawać, to sztucznie wzbogacane, sklepowe jest niepolecane.

12 lata 1 miesiąc temu #591201 przez dorkiszon
MlecznaMama jak tam kontrolujesz wage, bo mi troche spadło zmniejszyłam porcje żywieniowe :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka