BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #590111 przez dorkiszon
MlecznaMama ja mam ten balsam sexi mama z bielendy
W sumie to Lasat ma olewke na niektóre badania ja w sumie tez nie musiałam mieć tej glukozy , bo lekarka w przychodni mi mówiła, że w sumie jak jest jakas cukrzyca w rodzinie, albo otyłość to wtedy można się bać. Tak czy inaczej zaliczyłam to badanko :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #590116 przez MlecznaMama
Dorkiszon wiem,że Ty nie jesteś zbyt za witaminami syntetycznymi ale jakby jakieś Bielszczanki się przechadzały przez nasze forum to byłam wczoraj w aptece Ziko w Gemini i chciałam kupić jakieś witaminy. Farmaceutka powiedziała mi,że producent Femibionu rozdaje za darmo Femibion Natal Classic i że trzeba do niego dokupić jedynie kwasy omega 3 jeśli się chce oczywiście. i takim oto sposobem dostałam 60 tabletek witamin za darmo. :) a jak wiemy Femibion do najtańszych nie należy. W sumie fajna okazja.

12 lata 1 miesiąc temu #590117 przez magdalenagal
Wróciliśmy!!

Wszystko jest w porządku, serduszko zdrowe, obie ręce i obie nogi na swoim miejscu. Waga 687 gram, niestety wzrostu nie znamy. Ale widzieliśmy maleńkiego ptaszka i wielkie jądra ;-)
Wg miesiączki to 23TC a moje Dziecię wzrostowo/wagowo wskazuje na 24 TC. No i oczywiście jak przystało na nasze Dziecko, na dzień dobry wypiął się dupą i zasłonił twarz na badanie... ;-)

Witam JakaJaKachna :-)

12 lata 1 miesiąc temu #590122 przez MlecznaMama
Cześć Magda super że wszystko ok na badaniu! :) Mój Mały też zasłonił twarz na badaniu a tak chciałam go pooglądać :)

12 lata 1 miesiąc temu #590123 przez Nikaa
magdalenagal super :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #590133 przez Nikaa
a propo buzi ... to jest nasz Mikołajek

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #590140 przez kasiak
dorkiszon napisał:

MlecznaMama ja mam ten balsam sexi mama z bielendy
W sumie to Lasat ma olewke na niektóre badania ja w sumie tez nie musiałam mieć tej glukozy , bo lekarka w przychodni mi mówiła, że w sumie jak jest jakas cukrzyca w rodzinie, albo otyłość to wtedy można się bać. Tak czy inaczej zaliczyłam to badanko :P

Ja też używam kremów z bielendy. Mam trzy z serii dla ciężarnych: przeciw rozstepom, do biustu i jakiś nowy wczoraj kupilam na opuchniete nogi...będę testowac :)
Zakupy powoli koncze, jutro znaczne się pakować i w sobotę rano lecimy do domciu! :lol: dzisiaj chwila grozy jak zamknęli lotnisko w Katowicach...na szczęście juz normalnie dziala i polecimy :laugh:

I może wiecie co to jest jak mi od zlotego pierścionka palec ciemnieje? To nie oszukane zloto, wiec nie wiem co to innego może być? :dry:

Nikaa Mikolajek śliczny :) bardzo fotogeniczny:-) juz od pierwszych dni

12 lata 1 miesiąc temu #590144 przez karolinap
JakaJaKachna Witamy!
Nikaa Sliczna buzka:)
Magdalena To fajnie ze wyniki ok :) Oby tak dalej :)

A to ja wczoraj:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #590149 przez karolinap
Ja uzywam krem przeciw rozstepom Baby Dream i naj narazie dobrze mi sluzy. Ten akurat jest zapachowy ale tak czesto go uzywam ze ten zapach juz mi zbrzydl :P
A do piersi uzywam Dax Cosmetics Perfecta Mama, ten baaardzo ladnie pachnie, fajnie sie rozmarowuje i szybko wchania :)

12 lata 1 miesiąc temu #590153 przez Nikaa
to zdjęcie z poniedziałku - ustawił się do zdjęcia :)

12 lata 1 miesiąc temu #590160 przez MlecznaMama
Nikaa widzisz jak się Mikołaj pięknie ustawił. Chciałabym miec takie zdjęcie :) ale to miałaś 3d zdjęcie?
Karolinap ja mam jedynie nawilżający z tej bielendy kapitalnie nawilża niby jest przeciw przebarwieniom i wypryskom. A ten z Dax Cosmetics na biust dobry jest? Bo z moim biustem odnośnie rozstępów coraz gorzej... i jaka cena jakbyś mogła podać.
Karolinap piękny brzuszek. Dobrze jest tak na bieżąco robić zdjęcia. Zmieniamy się z dnia na dzień nawet się nie obejrzymy a już będziemy mieć maluch przy sobie a te zdjęcia będą piękną pamiątką z okresu oczekiwania :)

12 lata 1 miesiąc temu #590168 przez karolinap
MlecznaMama No jak narazie mi sluzy i naprawde fajnie nawilza i ladnie pachnie :)
Tam pisze ze mozna go uzywac od 4 miesiaca ciazy i po porodzie bo on jest z wyciagiem z lisci kapusty. Kosztowal chyba 15zl z tego co pamietam. Rozstepow narazie na piersiach nie mam wiec jak dla mnie narazie jest ok :)
A zdjecia to naprawde fajna pamiatka :) Ja zaczelam robic od 17 tyg i od tego czasu robie co tydzien :) Bo brzuch zmienia sie z dnia na dzien :) Wiec warto to uwiecznic :)

12 lata 1 miesiąc temu #590170 przez Nikaa
To jest zdjęcie ze zwykłego USG - na takie full wypas dopiero pójdziemy :)

12 lata 1 miesiąc temu #590189 przez MlecznaMama
Karolinap ten mój też doskonale nawilża ale zaczęłam go używać 3 dni temu a rozstępy mam już od jakiegoś czasu i mam nadzieje,że mi pomoże. Jeśli nie będzie wybielał to spróbuję tego co Ty polecasz widzę że cena podobna wskazania <od 4 miesiąca>też. :)
Zdjęcia super sprawa też robię ale nie podpisuje które z kiedy będę musiała to zrobić na podstawie dat.

12 lata 1 miesiąc temu #590200 przez kaska1982
Dziewczyny ja używam mleczko nawilżające dla dzieci Nivea, szybko sie wchłania i nie powoduje uczulen. Polecił mije lekarz dermatolog, bo ja to na wszystko jestem wrazliwa, a ten specyfik używam bez żadnych skutków ubocznych i powiem Wam ze jak na razie działa bez zarzutu bo nawet jedego minimalnego rozstepu nie mam :) Mam nadzieje ze juz tak zostanie :)

A ten bloog kulinarny - fajna sprawa, bardzo inspirujący i apetyczny :silly: jestem ostatnio na etapie ze ciągle jestem głodna i tylko narobiłam sobie apetytu - zwłaszcza na te sałatki :) muszą być pyszne :)

Kocham Cię syneczku!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka