BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #589055 przez Patrizia
agusia zobaczysz ze dzidzia wynagrodzi Cie za cierpliwosc i pokaze co tam kryje miedzy nozkami:)

karolinap jakie to musi byc fajne uczucie :) a moj synek to taki spokojny nie czuje go tak regularnie w ciagu dnia jak narazie to tylko jak sie klade spac to miedzy 23 a 24 daje popis i widze jak brzuszek nawet skacze :) i idziemy spac

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #589058 przez agusiaa26
Karolinap sama się sobie dziwię że tyle wytrzymam ponieważ z natury jestem strasznie niecierpliwa;)
prawdę mówiąc chciałam już wcześniej pójść ale mój lekarz przekonał mnie że nie jest wskazane częste usg i pocieszyl tym że jak sie na coś dłużej czeka to później to lepiej smakuje i tak jest;)

12 lata 1 miesiąc temu #589062 przez karolinap
Agusiaa, pewnie lekarz ma trochę racji :)
Ale jak w końcu się dowiesz - ruszysz na zakupy a wtedy my będziemy oglądać fotki :)
A kiedy masz to USG? ;)

12 lata 1 miesiąc temu #589066 przez gold_butterfly
Qltoorak - Śliczna ta koszuleczka z tygryskiem :-)

Patrizia - Ładny masz brzuszek :-)

U mnie Olcia nadal nieco chora i obrzydliwie marudna. Sporo mam pracy - papierzyska, ogłoszenia i kilka problemów prawnych. Standard. Już nie wspomnę o gruntownych porządkach :-P Ale humor mi się poprawił :-) Dostałam sporo nowych ubranek dla maleństwa od rodzinki. Śliczny kombinezon na zimę, kamizelkę, piżamkę itp. Same cudeńka. Gubię się z pokojem dla dziecka. Raz chciałam przerabaić Olci pokój,aby dzieciaki miały wspólny. Potem zmieniłam decyzję. Potem znowu mi się odwidziało. Masakra. Sama nie wiem jak to zorganizowac,aby było dobrze. Chciałabym już kupić meble i pomału układać ubranka - jak na razie upycham je do reklamów i obstawiam cały dom. Zgłupieć idzie.

12 lata 1 miesiąc temu #589067 przez agusiaa26
Wizytę mam w środę 20go:) także po weekendzie kochane ciotki trzymajcie kciuki!

12 lata 1 miesiąc temu #589072 przez karolinap
Agusiaa, będziemy na pewno trzymać!!! :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #589084 przez agusiaa26
Kobitki ja wam zazdroszczę tych wielkich kopic ubranek, nie marudzic że dużo, tylko cieszyć sie:):)

12 lata 1 miesiąc temu #589087 przez gold_butterfly
Na pewno będziemy trzymać kciuki :-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #589090 przez karolinkanice16
Qltoorka - bardzo dziwne ja normalnie po pierwszym usg w szpitalu to było w 16tc bodajże miałam wywiad z położną i ona dała mi ulotkę o usg połówkowym i od razu miałam się na nie zapisać. Samo usg nie było jakieś wow bo strasznie szybko trwało ale wszystko dokładnie zmierzone i dostałam nawet kartkę z wszystkimi pomiarami. I przy tym usg miałam dwie babki jedna mnie badała druga zapisywała wszystko.

Ja też zazdroszczę tych ubranek które dostajecie od kogoś tych reklamówek ja jedyne co dostaję to od siostry A., a ona sama ma malutko więc daje mi kilka sztuk tzn raz mi dałaa A tak sami wszystko kupujemy.

12 lata 1 miesiąc temu #589094 przez Jamajka
Ale szał zakupów się zaczął :D Każda coś kompletuje i zbiera ciuszek do ciuszka + pozostałe akcesoria :D Piękne łowy nabyłyście laseczki ;-)

Właśnie dzisiaj sobie pomyślałam, że teraz mamy najfajniejszy okres ciąży, tak 5-7 miesiąc :) Trzeba się cieszyć i korzystać ;-)

Ja mam połówkowe w czwartek i już bym chciała pooglądać mojego boy'a :D

12 lata 1 miesiąc temu #589099 przez patrysia305
Śliczne kupiłyście ciuszki dziewczyny, lumpeksy rządzą :):)

Patrizia jaki ładny brzusio i kreseczkę masz :) , ja to się czasem zastanawiam jak patrze na Wasze brzunie, że jakiś mały mam mój jest taki na dole ale to pewnie wszystko zależy od wysokości macicy itp.

Jak ja się cieszę że już jesteśmy bliżej niż dalej :)

Agusiaa kciuki za Was będą trzymały wszystkie lipcóweczki gadułeczki :P Swoją drogą ja obstawiam chłopca

12 lata 1 miesiąc temu #589100 przez karolinkanice16
a mój synek ostatnio tak się wypinał nie wiem czy zdołacie dojrzeć bo trochę kijowe zdjęcie ale naprawdę wypiął się konkretnie :P

12 lata 1 miesiąc temu #589101 przez karolinap
Jamaica Zgadza się! To chyba bedzie najpiękniejszy okres, tzn. jak dla mnie juz się zaczal:) brzuszek coraz bardziej widoczny, kształty się zmieniają, czuje się tak kobieco! Układam ubranka powoli, dziele na rozmiary, patrzę czego brakuje, co trzeba dokupić.
Nasze Dzidzie kopia i dają o sobie znac :)
Jeszcze tylko brakuje wiosny za oknem i bedzie CUDOWNIE! :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #589104 przez patrysia305
jejku jutro idę do dentysty - juz się boję :( trzymajcie kciukasy za nas na tym fotelu - stanowczo wolę ginekologa niż dentystę

12 lata 1 miesiąc temu #589110 przez kasiak
karolinkanice16 napisał:

a mój synek ostatnio tak się wypinał nie wiem czy zdołacie dojrzeć bo trochę kijowe zdjęcie ale naprawdę wypiął się konkretnie :P

Łaaaa, jak ładnie :laugh: mój też tak czasem robi, ale na chwilkę tylko i nie zdazylam mu zdjęcia pstryknac jeszcze :silly: a tak to podskakuje razem z całym brzuchem ;) śmieje się czasem, że juz sam nie wie czym ma ruszyć najpierw, wiec skacze caly :cheer: ostatnie dwa dni były dość intensywne, bo chodziłam bardzo dużo i mało się ruszal, tylko wieczorem zawsze daje popis :laugh:

A co do zakupów, to z ciazowych ciuchow kupilam spodnie z gumka, dwie pary i parę bluzek, które od biedy będą pasować tez po ciazy. Koszulę nocna chcialam kupić jakąś fajna to są takie worki bezksztaltne, ze mi aż glupio takie oglądać. Ja nie wiem kto projektuje ciuchy dla przyszlych mam, ale chyba nie kobieta. A juz na pewno nie taka, która ma dzieci. W ciazy tez się chce czuć ladnie, ale w tym co jest w sklepach to mi się chyba nie uda :huh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka