BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #589285 przez Kamilka22
Dziekuje kochane za zyczenia:-) :-) buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #589288 przez karolinkanice16
ja też czułam że będzie chłopak :)

12 lata 1 miesiąc temu #589297 przez NataliaK
ja tez od początku czułam, zę chłopak bedzie choć sama nie wiedziałam kogo bym bardziej chciala w sumie bylo mi obojętne...teraz już się nastawiłam na chłopca wiec mam nadzieję, ze nic się w tej kwestii nie zmieni a Tobie agusiaa26 życzę żeby była taka płeć jak sobie wymarzyłaś :) super nowe zakupy - też muszę upolować taką kraciastą koszulę! ten wygięty brzuszek też świetny, muszę też kiedyś na pamiątkę taki uchwycić bo dzidzia dokładnie jak samo się układa. Dziś jak co wieczór kopie dosyć mocno...nie wiem jak Wy ale ja cały czas jak siedzę lub leże to trzymam się za brzuszek żeby czuć ruchy :)

12 lata 1 miesiąc temu #589320 przez Qltoorka
agusiaa26, ale jednak to przeczucie, które nam towarzyszy od poczatku skądś się wzięło ;) Zastanawia mnie teraz skąd... Ja też od początku miałam dziwne mniemanie, że mam w brzuszku chłopczyka :) Pamiętam, że uniuni, dorkiszon i ktoś tam jeszcze miały tak samo :) Może to ta więź z dzieckiem...? :)

Dziewczyny, niedawno pisałam Wam o dziwnych plamach po obu stronach brzucha-myślałam, że to rozstępy, ale chyba jednak nie, bo podobne czerwone plamy pojawiły mi się po wewnętrznej stronie ud i jest ich sporo oraz trochę na łydce... Czy któraś ma podobny problem? Nie wiem czy to normalne w ciąży i olać temat czy zgłosić się do lekarza-tylko jakiego-dermatologa czy ginekologa?

12 lata 1 miesiąc temu #589325 przez karolinkanice16
po wewnętrznej stronie ud też mogą to być rozstępy ale na łydce nie słyszałam nigdy o czymś takim

12 lata 1 miesiąc temu #589331 przez alba77
na łydkach również mogą być, moja siostra nabawiła się w ciąży :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #589333 przez carmelove
ja też od początku ciąży czułam, że to babeczka jest, no i sie sprawdziło :)

ja z kolei plam nie mam, ale mnóstwo popekanych naczynek na brzuchu .. :( wokól pepka i po bokach .. niezbyt to wygląda :huh:

Ania - nasza dziewczynka !

12 lata 1 miesiąc temu #589362 przez karolinap
Ja miałam przeczucie ze u mnie bedzie chłopak a tu Pola :) Moje przeczucie się pomyliło :P Nawet ostatnio czytałam mojego bloga którego prowadzę od początku ciazy i tam na początku pisze jak do chłopca ;)

Plam nie mam i nie wiem co to moze być :| chyba potrzebny byłby lekarz.
Też miałam takie naczynka i coś a'la rozstępy ale smaruje brzuch od czasu kiedy to zobaczyłam i zniknęło i narazie się nie pojawia. Ale przykładam się do tego smarowania bo robię to 2-3 razy dziennie i czasami tak długo wcieram ze aż mnie ręce bola :)

12 lata 1 miesiąc temu #589405 przez gold_butterfly
Witajcie dziewczyny. U nas dzisiaj pogoda prześliczna, jest mróz, ale na niebie ani jednej chmurki, słoneczko przyświeca (jeszcze tylko żeby ten śnieg stopniał i powiem,że mam wiosenną pogodę).

Ja u Agusi stawiam na... dziewczynkę :-) Ale czy ważna płeć? Oby tylko zdrowie dopisywało :-*

Dzisiaj biorę się za porządki w łazience (pomału muszę zrobić miejsce na ręczniki dziecięce z kapturkiem, szlafroczki i inne cudeńka). Na obiad dorsz z dużą ilością surówek i pure z koperkiem. No i trzeba w końcu wleźć na strych i poszukać podgrzewacza na butelki i owego zbytecznego laktatora, którym chętnie się podzielę :-) Ale to działka męża,jak dla mnie za strome schody.

Ach no jeszcze muszę po Olci wystawić kilka ubranek - rzeczy sprzedam,a będę miała na wyprawkę dla chłopca :-) Praca,praca - ale wszystko na spokojnie i pomalutku.

Co do mebli,to ja zakochałam się w firmie Meblik,ale mają takie ceny,że szok. Podobają mi się meble dla chłopca z serii podróżnik :-)

PS: wiecie,że w tamtym roku kupiłam dywan akrylowy dla córeczki za prawie 700zł (2x3m) i zaczęły pojawiać się w nim dziury na całej powierzchni? A teraz nie chcą uznać reklamacji mimo,że był prawidłowo czyszczony i żaden mebel na nim nigdy nie stał. Grr... Nadal się kłócę,bo od początku wyłaził włos,ale pisali,że to efekt pylenia się i minie. No tak - minie,jak cały włos zniknie :-/

12 lata 1 miesiąc temu #589409 przez gold_butterfly
Tak poza tym od dwóch tygodni wstaję równo o 8 - bez względu na to,czy idę spać o 23 czy 1 nad ranem. Też budzicie się zawsze o tej samej godzinie bez nastawiania zegarka?

12 lata 1 miesiąc temu #589414 przez karolinap
Goldi Mam dokladnie to samo :) i to też jest w moim przypadku godzina 8 rano :)

12 lata 1 miesiąc temu #589438 przez Qltoorka
Poszperałam po necie o co chodzi z tymi plamami i już wiem.... To jest tzw. wysypka ciążowa i zdarza się raz na 200 ciąż-czerwone plamy przypominające pokrzywkę pojawiające się głównie w miejscach narażonych na rozstępy-brzuch, uda, pośladki, piersi... Z czasem mogą zacząć swędzieć. Niby mijają po porodzie, ale jeśli są dokuczliwe to lekarz jakieś maści może przepisać... No z dwojga złego lepsze to niż rozstępy dożywotnio :P

12 lata 1 miesiąc temu #589442 przez karolinap
Qlatorka No pewnie, ze z dwojga złego lepiej w ta stronę :)

12 lata 1 miesiąc temu #589477 przez dorkiszon
Qltoorka mi na odwrót wszystkie chrosty, zaskórniki itp. zniknęły mam lepsza cere niz miałam na dekolcie często miałam jakies prychole teraz ani malutkiego rewelacja więc to działa w dwie strony te zmiany znowu koleżanke tak wysypało na buzi, że wygląda jak nastolatka :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #589488 przez patrysia305
karolinkanice16 super wiercipiętek się wypina, mój tak nie robi ale kopie coraz mocniej i coraz częściej :)

gold_ ide na leczenie bo wypadła mi plomba także strach jest ze mną. Zgadzam się że Meblik ma obłedne meble ale i ceny również, ja też bydze się o 8 ale leniuchuję do 9 czasem :)

Natalia K ja robię to samo jak czuje ze się rusza od razu ręka na brzuszek:):)

idę się szykować do dentysty do później :)

ooo 600 stron :):)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka