BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593853 przez Jamajka
Hej :D

Ja upiekłam pyszną szarlotkę.. tak mi się chciało, na cudownym kruchym cieście, miodzio :)

Qltoorka ale się obłowiłaś z tymi zakupami internetowymi!! Daj znaka czy ten otulaczek motherhood jest fajny, bo chce kupić, więc opinia się przyda ;-) Co do wiosny od 8 marca to chyba mi się jednak przyśniło :D U mnie napadało przez 2 dni śniegu po kolana!! Pełen paraliż, zima stulecia w połowie marca! Już przestałam myśleć o wiośnie, i chyba wyciągnę spowrotem choinkę, bo zima w pełni :silly:
Też uważam, że jak moderator wśród lipcówek, to tylko TY :kiss:

Carmelove moja Gwiazda w pierwszej ciąży ułożyła się główką w dół początkiem 7 miesiąca i tak już została do porodu ;-) Mój obecny Królewicz leży sobie póki co w poprzek :D

Krolinap super fotki ;-) Tez mam pamiątkę z pierwszej ciąży (może wkleję kilka fotek) tym razem też bym chciała sesję we troje tzn. we czworo i muszę zacząć sępić u kolegi, żeby czas zarezerwował dla nas na czerwiec :D

Kamilka ja bym nie kupowała od razu trzech paczek pampersów, zwłaszcza newborn'ów, bo jak dzidzia będzie duża to nawet trzech paczek nie zużyje najmniejszego rozmiaru. U nas najfajniej się sprawdziły pampers premium care (takie białe opakowanie).. jak dla mnie jako newborny najfajniejsze i najbardziej miękkie ;-) ja zużyłam 1.5 opakowania, później musiałam przejść na rozmiar 2. Wybierz pieluszki jakie uważasz, a jak nie podpasują to zawsze można męża do sklepu wysłać i kupić coś innego, jak już będzie potrzeba ;-) Co do zgagi to mnie też męczy ale ja się leczę mlekiem ;-) Gin mi ostatnio mówił, że po "sztucznych" specyfikach z apteki są mega zaparcia bo to się nie wchłania tylko coś tam i później męczy 'drugą stroną'

Karolinkanice niezłe połowy!! Masakra, jakie ilości i widać, że ładne i nie zniszczone ;-) super! Chyba możesz sobie odzieżowe zakupy odpuścić na razie ;-)

Satynka witamy i zapraszamy ;-)

Emi ja właśnie moją szarlotkę upiekłam z takich jabłek ze słoika. Expresowa robota i jakie mniamniuśne :D Tylko, ze ja zaprawiam końcem sierpnia/wrzesień, jak szczyt sezonu jabłkowego i jabłonki u teściów błagają o zbiory :D aaa.. i nie kroję tylko robotem ścieram tak jak na tarce na średnich okach i później poddusić i do słoja. A takie słodziutkie letnie jabłka, że ani grama cukru nie daję :D

sorry, że tyle nadziobałam, ale mnie dwa dni na forum nie było :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593863 przez Jamajka
Mam nadzieję, że Was nie zanudzę swoimi zdjęciami, ale chciałam wkleić kilka z sesji jaką zrobiliśmy sobie jak Lenka była w brzuszku ;-) Mieliśmy ją zrobioną za darmo, bo kolega M. jest fotografem i nam po godzinach cyknął kilka fotek ;-) Teraz też bym chciała, super pamiątka ;-)

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593864 przez Jamajka
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593866 przez Jamajka
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593867 przez Jamajka
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #593868 przez Jamajka
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #593870 przez Jamajka

Z góry przepraszam, troszkę zaśmieciłam, ale nie wiem jak się dodaje kilka zdjęć w jednym poście. Nie będę się więcej ekshibicjonować, obiecuję ;-) Chyba, że aktualny stan brzucha z zawartością męską, ale to może innym razem ;-)

Ps. Oczywiście zdjęcia nie są aktualne.. robione w maju 2011, miesiąc przed rozwiązaniem :D
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #593878 przez Qltoorka
Satynka, witamy w naszym gronie :) Mam nadzieję, że się na dobre u nas zadomowisz ;)

Joanna, Patrizia, świetnie wyglądacie :) Mój rozmiar brzuszka też od kilku dni stoi w miejscu :)

agusiaa26, 56 i 62, bo nie wiadomo jaka Twoja dzidzia będzie, więc z 56 może w mgnieniu oka wyrosnąć ;) Ja kupiłam, w razie czego, dwie sztuki takich jeszcze mniejszych-niby na wcześniaczka, bo sama miałam 50 cm jak się urodziłam...

Kamilka22, gaviscon na zgagę!!!!! Tabletki albo syropek. Pomaga i można w ciąży!!! Mam jedno i drugie. Tabletki zawsze przy sobie, gdy gdzieś wychodzę, a syropek w domu przed snem :)

Jamajka, cudne zdjęcia :) Pozazdrościć ;) A otulaczek Motherhood polecam :) Na lato będzie jak znalazł, bo jest bardzo cieniutki. Te dwa "ramiona" zapinane są na rzepy :)

12 lata 1 miesiąc temu #593884 przez karolinap
Qltoorka Mój brzuszek też stoi w miejscu. To podobno nam tak kręgosłup się przesuwa do przodu i brzuch automatycznie też i jest wrażenie ze brzuch rośnie a jak się mierze to caly czas 90 cm w obwodzie :)

Jamaica Takie zaśmiecanie to niezasmiecanie :) Takie fotki można oglądać i ogladac :) ogląda także usmiechnij się znowu do kolegi by w czerwcu znalazł chwilkę dla Waszej czwórki :)

Humor juz mam lepszy :) Maz wyciągnął mnie na spotkanie ze znajomymi. Tak się nasmialam ze brzuch mnie boli od śmiechu :) Zaczęliśmy wspominać stare czasy i plakalismy ze śmiechu :)
Taka dawka śmiechu jest na pewno dobra dla Poli :)

A ten proszek Jelp moja szwagierka kupuje i mówiła mi ze jest ok :) takze moze na tym grouponie całkiem niezla promocja jest :)

Co do rozmiaru ciuszków to ja mam sporo 56, takze dokupie jedynie sukieneczki jak mi jakieś wpadna w oko bo sukieneczki to można założyć i trochę luźniejsze i takie akurat ;)
A więcej lepiej dokupie 68 bo 68 to na pewno ponosi a 56 to zalezy jaka duza się urodzi.
Teraz muszę umówić się na usg prywatnie zeby lekarz dokładnie obejrzał nasza Pole i moze powie nam ile juz wazy bo od początku ciazy ja mierzą ale nie podają wagi.

12 lata 1 miesiąc temu #593913 przez uniuni
Kamilka22 szczęściaro wp.pl przyszło z odpowiedzią jak zwalczać zgagę :laugh: proszę oto link :) fitness.wp.pl/zdrowie/metody-naturalne/g...gage-naturalnie.html

12 lata 1 miesiąc temu #593926 przez agusiaa26
Bosze, niedziela, 8rano, mąż słodko spi a ja już wstalam, chyba dzidzia się wyspała;)

Askan fajny kocyk, link już mam w zakladkach i napewno coś tam kupię
Uninuni piękne ciuszki, jeszcze kilka dni i też was zasypie zdjęciami ubranek;)
Jamajka zdjecia boskie i wcale nie zasmiecasz forum-no coś ty:) świetna pamiątka, może i ja mojego namowie na sesyjke ale to bliżej rozwiązania:)
U nas dzis piękne słoneczko, dzien zapowiada się fantastycznie więc i wam zycze miłego dnia:)

12 lata 1 miesiąc temu #593948 przez uniuni
Jamajka przecudne te wasze zdjęcia! Taka wspaniała pamiątka :) Jaki Ty miałaś ładniutki gładki brzuszek miesiąc przed porodem! No pięknie wyglądałaś, a posłodzę Ci, a co :cheer: Myślę teraz intensywnie, kto nam takie zdjęcia zrobi :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593957 przez emi87
uniuni dzieki za rade - spróbuje nast razem z piekarnikiem bo w tym garnku gotowac to masakra, myslałam że mnie świt zastanie haha :D i tak mozna pasteryzować wszsytko? dżemiki,ogórki,sałatki itp???

na zgage można rennie a od 22 tyg to w zasadzie wszystko - tak mi lekarz mówił. a rennie mozna od poczatku wiec smiało :)

Qltoorka też myśle o tym otulaczku z motherhood bo wyglada fajnie i nie jest gruby :) i skoro chwalisz to sie skusze chyba :) bo nie chce małej nakrywac jakimis koldrami itp - czytalam że otulaczki sa bezpieczniejsze i przyjemniejsze dla dzidzi :)

Jamajka rewelacyjna sesja!!!! tez bym taka chciala i mysle o tym :) mam nadzieje ze choc w połowie wyjde tak pieknie jak ty :cheer:

moje szarloteczki :D pierwsze w życiu :P

spodenki i spioch dla mojej niuńki :)

i łóżeczko które obiecałam (sory za bałagan z tyłu ale same wiecie jak to z remontami w domu :P )

PS jak dodajecie kilka zdjec naraz??? :unsure: bo ja musze co chwila edytowac - wrzucam 1 zdj i "dalej", potem "edytuj" post i znowu i tak w kółko :huh:

12 lata 1 miesiąc temu #593961 przez kaska1982
Kamilka ja na zgagę używam Gaviscon, dostepny w aptece bez recepty i bezpieczny w ciązy. Działa tez super.:)

Dziewczyny juz wiem czemu chodzę tak czesto w nocy na siku. Niestety tak bedzie dopóki Mały sie nie odwróci bo jest nóżkami w dół i sobie "stoi" i dlatego mnie usiska na pęcherz :(

Ale dla Mateuszka dam radę, choćbym miała wstawać co pół godzin :)

Emi super te twoje przetwory :) a łóżeczko śliczne :) ja chce podobne tylko w ciemniejszym kolorze. mam już wybrane, ale jeszcze nie zamawiam, bo nie chce sobie gracic mieszkania przed tym wielkim remontem :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 miesiąc temu #593964 przez Jamajka
Dziękuję dziewczynki ;-) Naprawdę mi miło ;-) W pierwszej ciąży los rzeczywiście się ze mna bardzo łagodnie obszedł, bo czułam się rewelacyjnie, nie przytyłam dużo i rozstępów nie miałam żadnych. Teraz trochę większy ze mnie Hipcio, bo więcej ważyłam jak zaszłam w ciążę a i przytyłam już 7kg.. na szczęście póki co rozstępy mnie nie gnębią, zobaczymy na końcówce.. No i gorzej się tez czuję tym razem.. ale każda ciąża jest inna, więc pocieszam się, że już za chwilkę będę mieć swój drugi Skarb przy sobie a o urokach ciąży (tych mrocznych) szybko zapomnę ;-)

emi szarloteczki cudne!!

Miłej niedzieli Brzuchatki :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka