BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #593616 przez Joanna89
magda kto Ci to powiedział hehe, są nawet specjalne masaże dla cięzarnych w moim miejście:) ciąża nie jest przeciwwskazaniem do masażu jeśli nie jest do końcowy etap ciąży i ciąża przebiega prawidłowo:) banka chińska sprawia że skóra jest przekrwiona co za tym idzie lepiej dotleniona...Ja stosuję lekarz się nawet zdziwił jak zapytałam czy moge powiedział " a co chora Pani jest ?" hehe w szkole też miałam dużo o ciaży i masażu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #593619 przez Joanna89
chcę zmienić zdjęcie profilowe a dodaje mi się na głównym jaki bezsens...

Uploaded with ImageShack.us

12 lata 1 miesiąc temu #593621 przez Joanna89
Nika ja nic nie słyszałam o tym proszku także nie wiem:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593622 przez magdalenagal
Joanna89 napisał:

magda kto Ci to powiedział hehe, są nawet specjalne masaże dla cięzarnych w moim miejście:) ciąża nie jest przeciwwskazaniem do masażu jeśli nie jest do końcowy etap ciąży i ciąża przebiega prawidłowo:) banka chińska sprawia że skóra jest przekrwiona co za tym idzie lepiej dotleniona...Ja stosuję lekarz się nawet zdziwił jak zapytałam czy moge powiedział " a co chora Pani jest ?" hehe w szkole też miałam dużo o ciaży i masażu :)

Ktoś kiedyś mi powiedział że ciężarówek się nie masuje i tego się trzymam :-)
A i Jelp to dobry delikatny proszek do prania ciuszków dla Dzieci, ja mam właśnie ten zamiar kupić.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593624 przez Satynka
Joanna89 napisał:

Ja ogólnie w szmatexie niekupuję ciuszków dla dziecka, teraz nie są one zbyt drogie a u mnie w szmatexie body kosztuję np 7zł..wolę dołożyć i kupić w sklepie :) Jakoś mnie to nie przekonuję... siebie bym nie ubrała a co dopiero dziecko takie maleńkie:)Ale to moje zdanie :)
U mnie jest fajny sklep gdzie ciuszki nie są drogie ale większość mam zamówione z C&A i H&M po prostu mi się podobają :)Mam znajomą która coś tam kupiła i dzidziuś dostał ropnego zapalenia skóry, chociaż ubranka były prane...nie wiem nie wnikam ale nie kupuję :)

a ja kupuje, i kupowac bede, nie zamierzam przeplacac, a ciuszki sa jak nowe, firmowe, wgl nie zniszczone, ostatnio jak bylam u siebie w miescie to za 6 rzeczy z Georga, w tym kilka z disneya dalam 13 zl, gdzie za same spiochy pewnie tyle bym dala w sklepie ...... tym bardziej ze dziecko jest male i szybko wyrasta, wiec takie body czy spiszki to tak na prawde sa na miesiac - dwa, a nie na pol roku ;)

12 lata 1 miesiąc temu #593625 przez Joanna89
Ah pewnie każdy ma swoje rację :) ja się masuję i nie wierzę w farmazony :)
hehe
u mnie najbardziej cieszył się masaż nóg ciężarnych i barków :)

12 lata 1 miesiąc temu #593626 przez agusiaa26
Joanna ja sie nie wstydze tego że kupuje w lumpeksie nawet dla siebie bo ciuchy są zajebiste, nowe i unikatowe. Dla dzieci tez można znalesc piekne nowe ciuszki wiec nie wiem skad takie twoje nastawienie? Może poprostu nie bylas w fajnym lumpie;)
Nikaa dzieki za linka, ciekawa oferta, te proszki sa bardzo dobre:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593628 przez Joanna89
Agusia chcesz to kupuj każdy ma swoje zdanie :) może dlatego ze nic mi się tam nie podoba i jeszcze ten zapach... hehe może zależny jaki szmatex :D eee jak ktoś chce to niech chodzi ,co mnie to :D
Tu krótki filmik o masażu

artykuł :

www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...egliwosci_35482.html

12 lata 1 miesiąc temu #593631 przez magdalenagal
Ja od szmateksów jestem uzależniona :-D ze sklepów ciuchy dla siebie i Menża mogłabym policzyć na palcach jednej ręki. Ale od razu po przyniesieniu piorę i mam swoje lumpy gdzie się nie boję kupować. Jestem ich stałą klientką nawet jak wychodzę to Pani mnie żegna "Do zobaczenia za miesiąc" ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #593633 przez Patrizia
Ja tez nie chodzilam do lumpeksow ale jak zobaczylam ze 90% przyszlych mam tam kupuje zeby poprostu nie przeplacac i kolezanki ktore maja dzieci mowily mi to samo ze naprawde szkoda kasy na poczatek dla takiego dziecka zaraz wyrasta i albo obrzyga posika albo kupe zrobi zaraz sie nieszcza takie ciuszki wiec sie przelamalam i zaczelam kupowac i powiem ze jestem naprawde zadowolona rzeczy sa naprawde zadbane :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #593634 przez Joanna89
może zależy jaki szmateks:) ja byłam raz w jednym i podziękowałam hehe
naprawdę wolę kupić coś w sklepie. Ale wiadomo,że każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie:)

12 lata 1 miesiąc temu #593636 przez Nikaa
agusiaa26 spoko na gruponie można coś tam znaleźć nie wiedziałam tylko co to za firma :P muszę jeszcze sprawdzić jak cenowo w sklepach wygląda ten proszek :)
my nie kupujemy ubranek z prostego powodu - dajemy się wykazac naszej Rodzince, która ogarnął szał zakupowy :) :) :) moja Mama i Siostra to poprostu wynajdują takie cudeńka, że ahhh... He he pierwszy dzidziuś w Rodzinie od dłuższego czasu wiec wiadomo ... :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #593637 przez Joanna89
Nika moja mama to ma w domu nawet szafkę gdzie kompletuje ubranka jakbym przyszła , a Alicja by się ubrudziła...:) ja jedynaczka, mąż jedynak , dzidziuś również od dawna pierwszy , to wszyscy szaleją :D

12 lata 1 miesiąc temu #593638 przez agusiaa26
Tak samo ktoś mogły powiedzieć po co brać od koleżanki siostry ciuszki po ich dzieciach bo przeciez były używane mietoszone itp ale dzieki Bogu mnie to nie odraza i nie przeszkadza i uważam że to super pomysł pomagac sobie nawzajem :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593641 przez Joanna89
Mi nikt nic nie da bo nie mam dzidzi w rodzinie, a od koleżanek nie chce połowa ma chłopców :P Od siostry wiem kto nosił , a w sztatexie nie wiem i może ta różnica :)zresztą ja nie mam siostry :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka