BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #593438 przez karolinap
Bea2a Rzeczywiście malusi masz brzunio ;) ale śliczny :)

Kamilka22 Ja narazie nic nie mam, ale też smaruje się kremem, 2 razy dziennie, jak mam czas i chęci to nawet 3 razy ;)
Ale i tak się spodziewam ze prędzej czy później u mnie wyjdą. Mam tak delikatna skore ze krem nie pomoże ;) ale smaruje się - robię co moge ;)

U mnie dzis okropny dzień. Nawet słońce za oknem nie pomaga :| HORMONY SZALEJĄ :| Sama nie wiem o co mi chodzi a chodze taka naburmuszona i jakbym miała za chwilkę płakać :(
Niech ten dzień juz minie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #593441 przez bea2a
A mi się wydaje taki duży :) Przytyłam w sumie ok. 4 kg. Już się nie mieszczę w swoje spodnie, a bluzki koszulowe są mi strasznie ciasne, więc zaczęłam się rozglądać za rzeczami ciążowymi powoli.

12 lata 1 miesiąc temu #593449 przez dziubasek
Bea2a wow ale masz brzuszek malusi, ja taki miałam w 12tc jak nie wcześniej... Ale w pierwszej ciąży wywaliło mnie dopiero w 6 m-cu wiec przyjdzie i pora na ciebie ;)
Ja mam dzisiaj mega lajcikowy dzionek w pracy tzn nie robię zupełnie nic :laugh:
Qltoorka ja dla Miss używałam takich bodziakow i bluzeczek z zapinkami na karku ale tak po 3 m-cu.

12 lata 1 miesiąc temu #593450 przez Nikaa
bea jaki mały brzusio :) fajnie masz :laugh: dobrze pamiętam, że jesteś z Poznania ? do kogo chodzisz, że tyle prywatnie trzeba czekać ? :unsure:
a ja dziś chciałam pójść na glukozę - i pojechaliśmy po 10 do laboratorium - a babka tylko stwierdziła, że glukoza to w poniedziałek między 7 a 9 - ja nie mogę ewidentnie się jej nie chciało dziś pracować :(

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #593458 przez bea2a
Tak jestem z Poznania i chodzę do prof. Jędrzejczaka z Polnej. Przyjmuje prywatnie na Polance i kasuje 180 zł za wizytę ;/

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593467 przez Joanna89
dzięki Bogu nic się nie pojawia jeśli chodzi o rozstępy :)
Bea2a ale masz maleńki brzusio ja taki miałam w 11 tygodniu :P Każdy jest słodki !:)

12 lata 1 miesiąc temu #593471 przez Nikaa
bea i naprawde tyle trzeba czekać :unsure: myślałam, że tego typu problem dotyczy wizyt na NFZ :(

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #593474 przez Joanna89
180zł to taka normalna cena ja płacę 150zł , ale z ciążą mnogą płaci się u mnie 180zł w cenie jest badanie zwykłe, usg przez jamę brzuszną i taka ogólna ocena zdrowia matki.
Jestem ogólnie zadowolona bo wyniki też mam w tym samym dniu no i nie ma kolejek, przychodzę na tą i na tą wchodzę to mi się podoba :)

Ale wiadomo różnie z tym jest u każdego lekarza inaczej :)

12 lata 1 miesiąc temu #593480 przez Patrizia
u mnie na brzuchu narazie nic nie widac ale niestety na cyckach od spodu zauwazylam juz pare czerwonych niteczek :(

bea2a niezle Cie kasuje ja place zawsze 100zl ale tez sie czasem wysiedze po pare godzin ;/

dzisiaj imprezka u znajomych maja rocznice :) bedzie tez kolezanka ktora jest w 28tc wiec pewnie przegadamy troche ;) no i juz czekaja na mnie ciuszki u tej kolezanki po jej synku :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593483 przez Joanna89
Te niteczki to mogą być popękane naczyńka krwionośne moja znajoma miała je na piersiach , brzuchu i nogach

imageshack.us/photo/my-images/822/imgp8834.jpg/

Pękające naczynka
W okresie ciąży zwiększona objętość krwi może powodować obrzęk i pękanie podskórnych naczyń krwionośnych, w wyniku czego powstają tzw. „pajączki”. Są to czerwone zgrubienia z promieniście rozchodzącymi się liniami, które przypominają nogi pająka. Najczęściej występują na twarzy, szyi i w górnej części ciała.

12 lata 1 miesiąc temu #593485 przez emi87
patrysia to dobrze ze wszystko ok :) podejrzewam że im bardziej zaawansowana ciąza tym wiecej przeróznych dolegliwości nas bedzie spotykać :)
na wzdecia można smiało espumisan :)

Kamilka ja kupie najpierw 1 opakowanie pampersów, jak zabraknie to kupie dade te newborn. i jezeli dada sie sprawdzi to wtedy kupie wiecej wiekszych rozmiarów :) jak nie bede szukac wsrod innych marek :)

katolinap cuuuudne zdjęcia :kiss:

goldi bedzie dobrze!! miesniak nie ma szans :* i mi tu takich rzeczy nie pisz bo mi sie łzy w oku zakecily... :blush:

karolinkance wow :ohmy: masz tych ciuszków hehe a jaki słodki Evanek - aniołek :)

kasiak a ty sie nie zamartwiaj juz :* było mineło czasu nie cofniesz :)

bea ladna i zgrabna z ciebie ciężaróweczka :)

Qltoorka no nareszcie!!! na własnym bedziesz i za wynajem oszczędzisz :) super!!

12 lata 1 miesiąc temu #593488 przez Patrizia
Joanna89 wydaje mi sie jednak ze to sa rozstepy bo jak naciagne piers to takie przezroczyste sie robi tak jak normalny rozstep :( no nic nie ma co sie dolowac i tak wydaje mi sie ze dobrze wygladam w ciazy podobam sie sobie B) ale poslodzilam no ale czasem trzeba :P :) moze kupie ten bio oil slyszalam ze on dobry jest :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #593489 przez Patrizia
tez chcialabym zrobic sobie zapasy w pampersy ale tyle opinii i tyle dzieciaczkow ma uczulenie ze nie wiadomo co wybrac a kupic teraz i pozniej sie okaza do du... wiec szkoda teraz kaske wydawac trzeba poczekac do narodzin kupie tylko te ktore trzeba wziasc do szpitala new born i tyle

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593491 przez Satynka
Hejka laski, jestem tu nowa.
Jestem obecnie w 21 tyg ciazy, termin porodu mam wyznaczony na 29 lipca 2013.
Jestem z Wielkopolski, to moja pierwsza ciąża.
Płci jeszce nie znam.
Moge do Was dołączyc ? ;) :)

12 lata 1 miesiąc temu #593494 przez Joanna89
aaa no to rozstępy :/ Ja na szczęście jeszcze ich nie mam chociaż brzuszek mi bardzo urósł ... robię peelingi maseczki i kupiłam 2 miesiące temu oliwkę z welady, jak na razie skóra jest jędrna i nawodniona. Jednak to dopiero 21 tydzień zobaczymy co będzie dalej.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka