BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #593046 przez Patrizia
gold_butterfly tak magnez pomaga czytalam gdziesz ze skurcze moga byc z niedoboru magnezu potasu i wapnia ale ja jak mialam skurcze to bralam magnez i pomagalo

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #593063 przez gold_butterfly
Hehehe - masz rację Dziubasek :-D Wcześniej zapierałam się przed USG,a teraz gotowa bym była jechać znowu do lekarza.

Co do kolejki,to dawno takiej nie było. A ja jeszcze tak się śpieszyłam do córeczki,a ta tak się wybawiła,że ledwo przyszłam i poszła spać :-P

A co do cierpienia,to da się przeżyć. Najgorzej,jak wstawałam rano i patrzałam czy krwawię i jak mocno (niuestanne krwawienie przez ok.2 tygodni). Co mocniejsze krwawienie,to strach,że poroniłam. A jak patrzałam na forum,jak się cieszycie ciążą,to siedziałam i ryczałam,bo mi się serce krajało. Teraz jestem szczęśliwa :-D I cieszę się,że mogę z Wami pisać. Sympatycznie :-)

12 lata 1 miesiąc temu #593066 przez bisbas
Qltoorka napisał:

bisbas, no masz trochę do nadrobienia, ale dobrze, że jesteś :kiss: Jak tam synuś-cieszy się na siostrzyczkę? :)[/quote]

a synuś jak synuś całuje brzuszek mowi że dzidzi spi bodz je takie tam uważa by mnie nie uderzyć ale nie sądze by byl tak do końca świadomy co go czeka bo dzidzia w brzuszku może mu sie podobać ale na świecie to już niekoniecznie zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje ze nie bedzię bardzo zazdrosny w koncu 4 lata to już dość spora różnica wieku ale wcześniej nam sie nie udało niestety :)

12 lata 1 miesiąc temu #593076 przez Kamilka22
Dziubasek troche zaniedbalam forum i malo sie udzielalam ale poprawie sie i nadrobie:)

12 lata 1 miesiąc temu #593084 przez bisbas
dziubasek napisał:

Bisbas kiedy wybierasz sie do poloznej? Bo mi kazala przyjsc kolo 25tc

Dziubasku ja mam wizyte jeszcze 22 marca to bedzie moja 3 wizyta po skanie jeszcze u niej nie bylam a potem hmmmm pewnie za ladnych kilka tyg :)

12 lata 1 miesiąc temu #593111 przez karolinkanice16
Mnie też od jakiegoś czasu łapią skurcze łydek w nocy ale mocno wyprostuję i napnę nogę i mija. Segreguję kochane ciuszki i pokaże Wam w całości co przytargałam :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593133 przez siwa342
Qltoorka ja też chętnie dołacze do FB

karolinap super fotki

A jeśli już temat jedzenia i tu tyle zdolnych kuchareczek to mam pytanko czy któraś robiła jedzonko ale do słoiczków i gotowała aby dłużej można trzymać. Mój M przyjeżdza rzadko i nieraz mu coś tam upichce do słoiczków i zagotuje aby potem miał co jeść ale pomysły mi się kończą więc może któraś coś podrzuci :)

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #593137 przez uniuni
Łolaboga jak się rozpisałyście!! :laugh:

Ja jak zwykle po pracy, zrobiłam obiad (naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i beszamelem) wciągnęłam dwa naleśniory i około 1730 położyłam się na małą drzemkę. J. obudził mnie o 2230 i pytał czy chcę spać do rana :lol: heh drzemeczka :silly: padam ostatnio jak mucha po raid'zie. Na śmierć :lol:

Zgadzam się z przedmówczyniami - Qltoorka na moderatora! Zdecydowanie kochana pilnujesz nas lepiej niż my same siebie ;p

Kasiak
Ty się nie denerwuj już :kiss: Pamiętasz jak ja na rondzie zawracałam całkiem nie dawno? A dzisiaj jechałam do pracy, tunel był zamknięty więc zawróciłam i pojechałam na około - milion razy tą drogą jechałam, a dziś się zgubiłam :lol: Heh no głupek ze mnie, nie patrzyłam gdzie jadę, jechałam za sznurkiem aut i zamiast skręcić gdzie trzeba, to ja za nimi i skończyłam swoją podróż pod firmą rolls royc'a razem z jej pracownikami :laugh: I nie wiedziałam jak wrócić 'na główną'. Spózniłam się do pracy - pierwszy raz od 3 lat :)

siwa ja niestety nie robiłam, ale sama ze słoika chętnie bigos bym zjadła, fasolkę po bretońsku, gołąbki, krupnik. Takie tam ;)

Karolinkanice, Goldi ja magnez wsuwam od początku ciąży i skurcze minęły po kilku dniach od pierwszej dawki. Za to mam niestety Zespół niespokojnych nóg i nasilił się w ciągu ostatnich 2 tygodni. Budzą mnie w nocy te nogi, wysiedzieć pół godziny spokojnie nie mogę i nic na to nie pomaga :dry:

Osóbka i co teraz z tymi wynikami? Masz jakieś witaminki brać? Co może pomóc?
Mi pobrali krew w listopadzie ostatni raz i od tamtej pory nic! Teraz żałuję, że nie sprawdziłam sobie żelaza chociaż jak byłam w Polsce. Mam wizytę u położnej we wtorek, to zapytam co z tą krwią:/

Goldi pamiętam te początki.. tak mi strasznie przykro było ze względu na Ciebie. Sporo nas się trzęsło nad własnymi ciążami, ale myślę, że najwięcej pozytywnych myśli słałyśmy do Ciebie, by jakoś dodać Ci siły i otuchy byś przetrwała najgorsze. I oto jesteś z nami nadal :)

12 lata 1 miesiąc temu #593138 przez karolinkanice16
W końcu po ciężkich trudach segregowania tego wszystkiego skończyłam. :) Ale najpierw chcę Wam pokazać jak słodko spał mały Evan na zdjęciu ma ze dwa tygodnie :) :*. A teraz już ma miesiąc i 8 dni ale szybko leci :).

A teraz uwaga 3 worki :) przebierania a we wtorek jeszcze mi trochę przybędzie dodam, że w tych ciuszkach jest też sporo do 18 miesiąca a to wszystko za małe pieniążki :). Synu będziesz miał więcej ciuchów od matki :) :D.

Najwięcej jet śpioszków, body, spodenek, koszulek, sweterków kurteczek itp itd :D.

Wszystkiego po trochu :) w Irlandii zaczął się weekend St. Patrick :), a w niedzielę idziemy na paradę :* :)

12 lata 1 miesiąc temu #593140 przez osobka85
uniuni jak ostatnio mialam takie wyniki, to musialam lykac spore dawki zelaza, wiec przypuszczam, ze teraz bedzie to samo... ale dziwne, ze pomimo przyjmowania zelaza wyniki stoja w miejscu a nawet spadaja :/ ale w czw dipiero mam wizyte, to dowiem sie wiecej..

a muffinki wyszly mi przepyszne :) czuje, ze czesto bede je robic szczegolnie, ze nie potrzeba duzego nakladu pracy :)

synek- Jaś <3

12 lata 1 miesiąc temu #593141 przez karolinkanice16
uniuni Zespół niespokojnych nóg miałam jeszcze długo przed ciążą i mam do tej pory tylko ja zawsze przechodzę to boleśnie jak mnie złapię to aż czasem wyję z bólu ;/, moja mama mi kiedyś mówiła, że czytała o tym i najlepiej albo nimi cały czas ruszać albo zostawić pod kołdrą w miejscu mi pomaga to drugie ale ciężko jest nimi nie ruszać.

12 lata 1 miesiąc temu #593142 przez uniuni
Osóbka możesz mi na priv wysłać przepis? W niedzielę jedziemy na kawkę z J. do jego cioci, chętnie wzięłabym ze sobą domowy wypiek :)

Karolinkanice u mnie ciepło wzmaga ból. Jedyne co mi pomaga, to ciągłe ruszanie, kręcenie stopami w kostkach i chodzenie. W ostateczności wrzucam w miskę lód, zalewam zimną wodą i moczę nogi aż czuje ból po same uda. To jedyne co pozwala mi zasnąć :( inaczej męczę się pół nocy :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #593143 przez karolinkanice16
uniuni to masz jak moja mama ona też musi nimi cały czas ruszać a mi znowu pomaga nie ruszanie, to jest okropne i często to miewam, niestety ;/

12 lata 1 miesiąc temu #593173 przez dziubasek
Osobka moze twoj organizm nie przyjmuje witamin w sztucznej postaci(ja tak mam)... Sprobuj zmienic diete(moze to pomoze)
Karolinkanice matko ale ciuszkow(ja to nawet po Miss tyle niemam ;) )bedziez malego przebierac 10 razy dzienniee :) a Malenstwo przeslodkie :laugh:
Uciekam do pracy(dzisiaj 10godz :angry: ), milego dzionka brzuszki :)

12 lata 1 miesiąc temu #593184 przez osobka85
Hej dziewczyny :)

przepis na muffiny wklejam tutaj- może jeszcze którejś się przyda :)

gotowanie.onet.pl/przepisy/szpan-w-pol-g...koladowe,115531.html

dziubasek- co do tych witamin, to może masz rację. Staram się też mieć dietę bogatą w żelazo, ale może za mało... no cóż- zobaczę jeszcze co na to wszystko lekarz powie.

Kurcze jak tak patrzę na Wasze połowy ciuszkowe to aż mi dziwnie, bo ja póki co nie kupuję jeszcze za dużo- mam plan jeszcze chwilkę poczekać i zacząć szaleć po świętach wielkanocnych :) póki co mam tylko kilka sztuk, które dostałam z pracy przed zwolnieniem i od znajomych.

Qltoorka- zgadzam się ze wszystkimi, że Ty jak najbardziej pasujesz na moderatora :)

Miłego dnia życzę mamuśki!!

synek- Jaś <3

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka