BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #592975 przez gold_butterfly
A nie ma za co :-) Szkoda kupować stosy pieluch jeżeli później dziecko może dostać od nich uczulenia. Tak samo jest niestety z niektórymi proszkami, oliwkami, kremami itp. olcia ostatnio dostała alergii na płyn do kąpieli hypoalergiczny Bambi czy jakoś tak. Cała wysypana, skóra czerwona, przesuszona i pełno krosteczek. Heh :-)

Poza tym moje słoneczko było bardzo grzeczne :-D To tylko przy mnie dzisiaj taka zołza była :-P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #592979 przez Patrizia
moj malyam tez mnie wczoraj tak pokopal ze nie moglam przestac sie smiac tak mi brzuch skakal ogladalismy go chyba z mezem przez 20min :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #592989 przez agusiaa26
mnie też maleństwo kopie, intensywnie po 23, wczoraj aż mi pępek wyskoczył na chwilke to sie usmiałam że już tak pływa wysoko :) troche to dziwne ale ciągle mówimy do niego a mój to tylko smyra brzuch i całuje ;) fajnie coraz bliżej niż dalej!
nie wiem jak u was ale ja z rana budze sie z mega brzuchem aż mnie rozciąga ;) ale zaraz wszystko wraca do normy aha no i ostatnio łapią mnie w nocy skurcze łydki,dziś aż dwa razy :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #592993 przez mycha7
askan2 napisał:

Qltoorka ja też z chęcią dołączę do Waszej grupy na FB :laugh:

JA TEZ CHCE BYC ZAPROSZONA :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592995 przez Patrizia
agusia to nasze dzieciaczki w podobnych godzinach szaleja :) wez sobie magnez bo on na skurcze jest dobry

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #592996 przez Qltoorka
Kamilka22, też chciałam wczesniej się obkupić w pieluchy, ale tak jak pisze goldi-nie wiem jeszcze jakie nam podpasują i też nie wiem jak długo będziemy w rozmiarze 1 :)

agusiaa26, no to teraz wszystkie będą robić Twoją pieczeń :kiss:

goldi, powiedziałaś lekarzowi, że dobrze się czujesz, ale jeszcze z poczekalni pisałaś, że Cię brzuch boli.... Na pewno jest wszystko ok?

karolinap, piękne zdjęcia Ci zrobili... Jednak jest różnica między takimi fotkami wykonanymi własnoręcznie a tymi ze studia wykonanymi przez profesjonalistów... Każde oczywiście są świetną pamiątką, ale takie profesjonalne można z dumą do ramki wrzucić i na komodę ;)

bisbas, no masz trochę do nadrobienia, ale dobrze, że jesteś :kiss: Jak tam synuś-cieszy się na siostrzyczkę? :)

12 lata 1 miesiąc temu #592998 przez Joanna89
Qltoorka nie niebyło mnie:) moja przyjaciółka urodziła i byłam caaaały czas u niej do wczoraj :)
teraz wróciłam z Ikei kupiłam wszystko co chciałam :)kolacja zjedzona!

12 lata 1 miesiąc temu #593001 przez karolinap
Z nudow zajrzałam do Majowych Mam 2013 :) u nich podobnie - szał zakupowy w lumpeksach, różne tematy, trochę większe brzuchy niż Nasze :)
Nie natrafiłam na pokazywarke ale widzialam, ze jedna urodziła juz wcześniaka :) ale jest wszystko ok :)
Dzis też na TLC akurat oglądałam "Prosto z porodówki" i dziewczyna krwawila w 27 tyg i musieli robić cc i też było na szczęście wszystko ok :)

Kochane - polowa za Nami, teraz juz zleci ;)

12 lata 1 miesiąc temu #593006 przez karolinap
Qltoorka No pewnie, takie można dumnie pokazywać :)
Polecam taka sesje, mi zdjecia robili ludzie z kursu, każdy pstryknal parę i jest z czego wybierać :)
Super pamiatka :)

12 lata 1 miesiąc temu #593007 przez agusiaa26
dziewczyny jeszcze najważniejsze do pieczeni dodać sera żółtego ja kroiłam w kawałeczki i troche wiecej niz garsc wziełam;)

12 lata 1 miesiąc temu #593010 przez gold_butterfly
Póki mam tego durnego mięśniaka będę miała skurcze i bóle kręgosłupa, mogę też delikatnie krwawić przez jakieś naczynka. Jeżeli leżę i biorę nospę,a skurcze mijają,to jest ok. Jak nie,to weźmnie mnie na szpital i przepisze jakieś specjalne leki na skurcze. Przynajmniej tak tłumaczył,a teraz u ginekologa siedziałam w poczekalni ponad 4h. A u mnie siedzenie gorzej niż stanie czy chodzenie - zaczyna mnie właśnie brzuch boleć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593015 przez Joanna89
omg 4h ??? jak tak można... ja mam np. na 11 to wchodzę punktualnie nigdy nie czekam, jestem 15 min prze wiziytą bo mnie ważą i takie tam,myslę że w prywatnych klikniakach nie mogą sobie pozwolić na takie sytuacje no ja bym np zrezygnowała jakby mi 4h kazali czekać.

12 lata 1 miesiąc temu #593020 przez agusiaa26
Goldi bardzo mi przykro że tak cierpisz:/ 3maj się my kobiety wszystko zniesiemy;)

12 lata 1 miesiąc temu #593024 przez gold_butterfly
Magnez na skurcze łydek? A jaki magnez? Ja mam skurcze,ale biorę żelazo,bo mam anemię. Myślałam,że to pomaga.

Poza tym mam masę badań do porobienia. Potem Wam podam nazwy,bo kilka jest jakiś dziwnych. Na razie nie wstaję z łóżka, odpoczywam.

12 lata 1 miesiąc temu #593026 przez dziubasek
Czesc Mamuski :laugh:
Ja ostatnio mam takiego powera ze szkoda mi czasu na neta(oczywiscie Was podcytuje bo potem ciezko nadazyc za Wami ;) )Dzisiaj bylam w pracy, potem skoczylam na zakupki, zjadlam obiadek i wzielam sie za prasowanko, potem jeszcze nastawilam ogorkowa no i caly wieczor spedzilam bawiac sie z Miss :) (a moja malenka juz jest taka duzo dziewczynka-usiadla dzisiaj obok mnie i mowi"mamusiu opowiedz mi jak bylam takim malutkim dzidziusiem jak Julka"wiec chyba z godzinke jej opowiadalam :)
Kamilkaja ostatnio sie zastanawialam co u Ciebie :) co do pampersow to ja z Miss przetestowalam wszystkie dostepne(stanelo na Pampers)-teraz tez bede testowac bo kazde dziecko jest inne...
Goldi ehhh my baby same niewiemy czego nam trzeba, jesli uwazasz ze po usg bedziesz spokojniejsza to wracaj do tego lekarza i popros o usg :)
Bisbas kiedy wybierasz sie do poloznej? Bo mi kazala przyjsc kolo 25tc
Qltoorkaja teraz bede kupowac male paczki pampersow do przetestowania bo Miss urodzila sie taka duza ze moglam spokojnie zaczac od rozmiaru 2, ale o ile mi wiadomo to w PL lekarze mowia w przyblizeniu jaka bedzie waga dziecka(wiec jesli bedzie ciezsze niz 4kg o mozesz spokojnie zaczac od 2)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka