BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #593353 przez Qltoorka
Joanna89 napisał:

omg 4h ??? jak tak można... ja mam np. na 11 to wchodzę punktualnie nigdy nie czekam, jestem 15 min prze wiziytą bo mnie ważą i takie tam,myslę że w prywatnych klikniakach nie mogą sobie pozwolić na takie sytuacje no ja bym np zrezygnowała jakby mi 4h kazali czekać.

Ja też czekam zawsze długo :( Moja lekarka jest tylko jedna w tej klinice, a że niedawno były dwie to moja przejęła jej pacjentów, przyjmuje tylko dwa razy w tyg. i zresztą większość to ciężarówki, a taka wizyta trwa o wiele dłużej... Jeszcze jak ktoś chce wizytę prywatną to wciskają takie osoby "na siłę" w dany dzień kiedy ta osoba się zgłosi i wtedy jest kilka osób na tą samą godzinę... :( Za tydzień mam wizytę i już jestem uprzedzona, że trzeba będzie długo czekać, bo to ostatni dzień pracy przed urlopem lekarki aż do świąt, więc będą wszystkie ciężarne, z uwagi na to, że L4 nie można wystawić powyżej 30 dni - sama jestem taką pacjentką, która musi mieć teraz wizytę choćby z konieczności wystawienia nowego zwolnienia, a wizytę miałam raptem dwa tygodnie temu....
I to też jest prywatna klinika, tylko że mają umowę z NFZ, więc przyjmują i za opłatą i na NFZ.
Kiedyś chodziłam do lekarza u którego nie trzeba było czekać, wchodziło się od razu, ale to chyba z uwagi na to, że niewiele osób chciało w ogóle do niego chodzić :P Bo obok w gabinecie przyjmowała inna lekarka i do niej zawsze było kilka osób w kolejce..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #593357 przez Joanna89
hej mamy!
rano byłam na basenie, zmieniłam firany w mieszkaniu i byłam na zakupach:)
Teraz wybieramy się na spacer do lasu, wieczorem przychodzą znajomi na galę KSW :)
Pogoda piękna!
miłego weekendu !:)

12 lata 1 miesiąc temu #593367 przez Kamilka22
Hej Dziewczyny!

U mnie za oknem dzisiaj słoneczko świeci więc i humor dopisuje:)!!

Chciałam Was się już pytać jakiś czas temu, czy macie jakieś już rozstępy? Ja ostatnio zauważyłam po boku brzucha jednego ;/ a smaruję się codziennie i dupa

12 lata 1 miesiąc temu #593375 przez patrysia305
duphalac posiadam na zaparcia daje rade rewelacyjnie ale na wzdecia niestety nie ;/

ja teraz przystopowałam ze smarowaniem jak mi tak się stawia brzusio, położne mówią ze ma sie nie dotykac brzuszka

zaraz jade na chrzciny, taka wyżerka a ja za dużo pewnie nie zjem bo boje sie o wieksze wzdecia.

miłego dnia brzuchatki :):)

12 lata 1 miesiąc temu #593376 przez Qltoorka
karolinkanice16, ale słodziak :) I ile ciuszków już masz :laugh: Przyznam, że i ja mam podobny chyba stosik... Znowu dostałam kolejną siatę od koleżanki i nie mogę się powoli już z tymi ciuchami uporać... Reklamówek mi już brak :laugh: Koty nie mają się gdzie położyć, bo wszędzie dziecięce ubranka :P Segreguję, spisuję co mam i robię też zdjęcia, by wiedzieć co mam od kogo, bo część ubranek po wykorzystaniu do zwrotu... Tak więc ja już chyba nie poszaleję po sklepach-sama kupiłam tylko kilka ciuszków, a reszta zdobyczna.

A powiedzcie mi doświadczone mamusie-bo kilka mam takich rampersów z guzikami na karku... Mnie się wydaje, że tego używać nie będziemy, bo guziki na plecach? Ała.... Mnie by sie niewygodnie tak spało ;) Nie wiem czy mam je od razu oddać? Chociaż śliczne są....

osobka85, ja też uwielbiam robić muffinki :) Rachu ciachu i gotowe w kilka minut :)

kasiak, goldi ma rację- jeszcze ze śmiechem będziesz wspominać jak to w ciąży taką gafę popełniłaś... :silly:

kaska1982, ja ograniczyłam przyjmowanie płynów przed snem i już nie latam w nocy na siku ;) I rano też nie staję z pełnym i bolącym pęcherzem... Spróbuj, może Ci też ulży....

12 lata 1 miesiąc temu #593378 przez bisbas
witam kobitki ja tylko wpadam sie przywitać mam dzisiaj bardzo kiepski dzien pokłóciłam sie z moim dość konkretnie a w dodatku za oknem leje deszcz na szczescie synek grzecznie sie bawi głowa mi już peka z nerwów ahhhhhh

12 lata 1 miesiąc temu #593381 przez patrysia305
ja nie piekę nic - mi nawet muffinki nie wychodzą, tak sie starałam i ostatnio nie wyrosły - pieczenie ciast stanowczo nie jest moją domeną

12 lata 1 miesiąc temu #593385 przez Kasik88
Qltoorka ja nie używałam tych rampersów zapinanych na pleckach, szkoda mi było dzidzi. Wolałam kaftaniki wiązane z boku jak i bodziaki rozpinane wzdłuż i w kroku, dużo lepiej mi było takie zakładać niż przez główkę, ale te normalnie zakładane też miałam i używałam.

12 lata 1 miesiąc temu #593412 przez Qltoorka
dzięki Kasik88 za odpowiedź :kiss: Tak właśnie myślałam.... A w tych rzeczach pożyczonych właśnie brak bodziaków rozpinanych wzdłuż, większość wkładana przez główkę, a kaftanik wiązany z boku mam jeden-kupiony osobiście...

12 lata 1 miesiąc temu #593418 przez Kasik88
Qltoorka nie ma za co, zawsze służę pomocą ;)
ja takie kaftaniki pożyczyłam szwagierce, ale wątpię, że je odzyskam :( bo ona też w ciąży z terminem na lipiec i drugiego syna się spodziewa więc te rzeczy które jej dałam to akurat, ciekawe co u nas będzie, a to może we wtorek się dowiemy:) a bodziaki mam kupione przez się z h&m takie cieniutkie fajne na sam początek będą w sam raz :)

12 lata 1 miesiąc temu #593430 przez bea2a
Udało mi się w końcu porobić kilka zdjęć pamiątkowych z 22 tc. Na zdjęciu jakiś mniejszy mi się wydaje ten mój brzuch :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593432 przez magdalenagal
bea2a napisał:

Udało mi się w końcu porobić kilka zdjęć pamiątkowych z 22 tc. Na zdjęciu jakiś mniejszy mi się wydaje ten mój brzuch :)

Dobiłaś mnie... ;-) ja przy Tobie wyglądam jak mama Dumbo... ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #593434 przez Patrizia
bea2a ale malutki brzuszek :)ja taki mialam jak dowiedzialam sie ze w ciazy jestem :P ale sie te nasze brzuchy roznia, kazda inny moj to chyba jeden z najwiekszych :P ;)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #593436 przez NataliaK
Witam dziewczęta w ten piękny słoneczny dzień :) u mnie dziś leniwie od rana, sprzatać nie ma co bo w remoncie o i tak wszedzie sie kurzy i bałagan wiec się obijamy :D niedługo mój luby wybiera się na mecz a ja jestem umówiona z przyjaciółką na spacer po galeriach handlowych i kawusię. Wczoraj wybrałam się do ikei żeby kupić kilka rzeczy do pokoju maluszka ale okazało się, że komody którą chciałam nie było, lampy też nie...kupiłam tylko półkę i kilka drobiazgów do mieszkania więc nie wróciłam do końca zadowolona...może dziś znajdę coś ładnego do jego pokoju albo jakiś ciuszek to bedę zadowolona :)

Co do siusiania to ja chodzę często i w ciągu dnia i w nocy więc też co chwilę się budzę ale mi chyba synek tak naciska na pęcherz bo ide do łazienki i robie kilka ktopelek a pęcherz nadal ciśnie i po chwili przechodzi.

karolinanice16 super rzeczy i jaka ilość!

Miłego dnia wszystkim życzę!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593437 przez Qltoorka
Mnie też... :laugh: Fajnie mieć wciąż jeszcze tą kolejność - najpierw cycki potem brzuch :laugh: :P

Ja też znikam na miasto :) Idę na klachy ;) Mąż ze szwagrem dzis tapety w końcu kładą... Do końca miesiąca będę w końcu na swoim :lol: Fakt, że ciasne, ale własne... Ale cóż, takie czasy... :( Wczoraj zaczęłam do kartonów pakować rzeczy, których na razie nie założę (bo to nie namioty :P )i przeraziłam sie ich ilością... Dlatego nakupowałam dziś na allegro worki próżniowe-trzeba sobie jakoś radzić w małym mieszkaniu ;) Mam nadzieję, że zdadzą egzamin, bo nigdy takich cudów nie próbowałam...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka