BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593717 przez Kamilka22
Witam nową mamuśkę :)!!

Co do lumpeksów UWIELBIAM:) ale właśnie zależy jaki lumpeks bo w niektórych to ubrania tragedia! ale właśnie trzeba wiedzieć gdzie warto zaglądać :) takie malutkie rzeczy są niezniszczone i piękne i firmowe :) tak samo nie narzekam jak ktoś mi daje ciuszki po swojej dzidzi:) ale ja wiem że niektórzy właśnie są co do tego tematu uczuleni :) każdy robi jak uważa:)

Co do JELP też mam zamiar kupić do prania ubranek, słyszałam że właśnie jest dobry.

Wróciłam z centrum handlowego, pojechałam do Super-pharm po ten właśnie BIO-OIL bo jak zobaczyłam tego "rozstępa" to się przeraziłam hehe;p Wiem że to zależy od genetyki itd. i właśnie te specyfiki nie muszą zadziałać ale przynajmniej będę spokojniejsza że starałam się tego uniknąć ;p 60ml z karta członkowską Super-pharm 29,90zł. w normalnej cenie 37zł drogo jak na 60ml ale czytałam bardzo dobre opinie na jego temat więc kupiłam. Zastanawiam się właśnie jeszcze nad kupnem tego balsamu na rozstępy z Palmers, Karolina go pokazywała że go używa i też czytałam że jest dobry i on kosztuje za 250ml 35zł jakoś tak.

A teraz wcinam kapustkę kiszoną:P mniami!!

A te kocyki podobne są i takie mięciutkie w smyku za 39zł kupiłam ostatnio. Baardzo milusi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #593742 przez uniuni
Kamilka daj znać jak wrażenia po bio oil. Ciekawa jestem czy takie jak moje :silly:

Zobaczcie jakie cuda dzisiaj wynalazłam w sklepach :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #593751 przez uniuni
Osóbka zrobiłam te muffiny - pychotaaaa :) J. pałaszował i tylko się pytał 'Mogę jeszcze jeden? Mogę jeszcze jeden?' heh Sukces!

Satynka witaj :) Co tak późno? My tu jak stare baby na targu, to czasem ciężko się wbić w rozmowę, ale mam nadzieję, że nie będziesz miała z tym problemów :) My kochamy wszystkie mamy :D

Emi ja ostatnio jak robiłam dżemik, to kilogram miałam i myślałam, że nie wystoję ;p a z tego tylko jeden pół litrowy słoik wyszedł :D No dobra.. trochę podjadałam jak się jabłuszka pichciły z cynamonem i cukrem waniliowym, ale chyba pół kilo nie wciągnęłam?..chyba :blush:

Dziubasek i mi się dziś moc udzieliła!! wyspałam się, na śniadanie trzy kanapki ze smalcem staropolskim i tabliczka czekolady, to i energii, że mogłam z trzema osobami jeszcze się podzielić :) Mieszkanie lśni! Żaden kurzyk, żaden pyłek mi nie umknął :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #593752 przez Kamilka22
Uniuni a jaka jest Twoja opinia na temat bio oil?

12 lata 1 miesiąc temu #593753 przez emi87
uniuni piekne ciuszki - mam słabość do takich spodenek :D

jabłuszka sie własnie pasteryzuja - robie to pierwszy raz i mam nadzieje ze wyjda :P i nie wyciagne ich np za miesiac zapleśniałych :D

12 lata 1 miesiąc temu #593766 przez uniuni
Kamilka22 napisał:

Uniuni a jaka jest Twoja opinia na temat bio oil?

Jestem jego fanką od pierwszego użycia. Spory minus, że cena dosyć wysoka za taką malutką buteleczkę, ale pachnie przepięknie i jak się wsmaruje porządnie, to skóra nie jest tłusta jak po oliwce :) odkąd go używam przestała mnie też skóra na brzuchu swędzieć :)

12 lata 1 miesiąc temu #593774 przez uniuni
Emi upewnij się tylko, że słoiczki zassały, a nie wyciągniesz zapleśniałych. Czytałam gdzieś kiedyś, że pasteryzować się powinno 3 razy w odstępach 24h, ale używam stary dobry sposób babciny i maminy żeby bardzo gorące jabłka w słoiki wrzucać od razu zakręcać i stawiać do góry nogami aż ostygną. Później jednorazowe pasteryzowanie wystarczy :) ja idę na łatwiznę i pasteryzuję w piekarniku ;)

12 lata 1 miesiąc temu #593775 przez Kamilka22
Wlasnie sie nim posmarowalam i wystarczylo tyci nalac na brzuch i ladnie sie rozprowadzil i faktyczie ladnie pachnie i nie jest tlusty. A czy bedzie dzialac to sie okaze hehe:-) chociaz moja mama po mnie miala rozstepy :/ a juz po moim bracie nowe jej nie wyszly.

12 lata 1 miesiąc temu #593784 przez Kamilka22
A dziewczyny ja wiem ze juz byl juz temat zgagi ale mysle ze dlugo by mi zajelo szukanie watku na ten temat. Co polecacie na zgage oprocz mleka? Bo nie dam rady wypic mleka blee..

12 lata 1 miesiąc temu #593787 przez uniuni
Oj ja się nie orientuję :huh: póki co zgaga mi nie znana, ale chętnie też się dowiem na przyszłość. Któraś tu pisała, że espumisan można brać :unsure: Ale to chyba było na wzdęcia, nie wiem czy na zgagę też działa :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #593810 przez Kamilka22
Espumisan to wlasnie chyba na wzdecia :p

12 lata 1 miesiąc temu #593836 przez NataliaK
witam nową mamuśkę :)

ja dziś właśnie chciałam kupić jakiś krem przeciw rozstępom w rossmanie ale jakoś nie było dużego wyboru i nic nie kupiłam. Patrzyłam na bio oil ale cena mnie zniechęciła - wiecie, ze oliwa z oliwek też świetnie nawilża tylko tyle, że zapach nie za fajny ale jak się nie nałoży jej za dużo to jest ok. Ja oliwe z oliwek stosuje na nogi bo po goleniu są strasznie suche więc pewnie na brzuszek też by było ok - i jak naturalnie :)

zgagi twu twu...na szczęscie nie mam więc nie polece nic :)

12 lata 1 miesiąc temu #593838 przez carmelove
Kamilka, polecam całe migdały, te w brązowych "łupinkach"

mnie pomogły B)

Ania - nasza dziewczynka !

12 lata 1 miesiąc temu #593844 przez Kamilka22
carmelove dziekuje bardzo :) jutro sobie kupie. Bo od dobrego tygodnia mnie trzyma zgaga ;/ babcia moja mowi ze Blance włosy rosną hehe:)

12 lata 1 miesiąc temu #593846 przez carmelove
tak, też o tym słyszałam :D moja malutka musiałaby miec w takim razie włosy do pasa :D

ale niestety... moja mama też miewała ze mną zgage, a byłam łysolkiem do 1 roku życia :P

Ania - nasza dziewczynka !

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka