BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #594707 przez dorkiszon
My wreszcie kończymy remont jeszcze tylko panele, już kupione tylko trzeba położyć w następny weekend.
Kupiliśmy rolety dzień-noc i jestem bardzo zadowolona nie musze dawać żadnych firanek i zamierzam kupić tez takie do siebie do pokoju i wypieprzyć zasłony i firanki normalnie zajebista sprawa te rolety.
Jeśli chodzi o sikanie to ja wstaje w nocy od 2-3 razy.
Kamilka22 na zgagę gaviskon syrop kiedys mi Qulturka poleciła lub migdały lub mleko w moim przypadku najbardziej mi pomaga.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #594717 przez Lacrijka
A ja wpadam polecic Wam super wanienke ze stojakiem..Kupiłam w tamtym tygodniu i jest super. Stojak stabilny i wanienka mocno siedzi, nie ma opcji że spadnie, twardo siedzi.. Jakby któraś z Was chciała, to podaje linka :)
allegro.pl/zestaw-wanienka-102-cm-stojak...row-i3100113451.html

12 lata 1 miesiąc temu #594730 przez Patrizia
Witam z rana :) ja wlsnie zwleklam sie z lozka :P

no to mamy dzisiaj duzo wizyt :) za wszystkie trzymam kciuki i ciekawa jestem jakie kolorki sie w tabelce pojawia :)

u Was remonty pelna para a u mnie jeszcze cisza :( maz ruszy dopiero po swietach, juz niemoge sie doczekac na ten pokoik :)

zjem sniadanko i ruszam na misto mam dzis pare spraw do zalatwienia, no to milego dnia dziewczyny :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594738 przez bea2a
Ja mam dzisiaj wizytę i liczę na to, że dowiem się w końcu jakiej płci jest maleństwo, tak jak większość z Was. Wieczorkiem dam Wam znać co udało się zobaczyć:) Teraz uciekam ogarnąć domek itp. bo dziś pospałam do 9:30 :)

12 lata 1 miesiąc temu #594803 przez Kasik88
bea2a trzymam kciuki za wizytę i za to żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami :)

12 lata 1 miesiąc temu #594815 przez Kamilka22
Hej:))

Będę trzymać kciuki za wizyty! :)

Miłego dnia!!

12 lata 1 miesiąc temu #594858 przez askan2
dorkiszon fajne te rolety, a jak cenowo wychodzą? Ja w domu mam puste okna i szukam jakiejś tańszej opcji niż żaluzje drewniane które zaproponował mi mój projektant wnętrz...na 5 okien drewniane żaluzje wyszłyby mnie prawie 4 tysiące :P jak dla mnie to dużo....
Karnisze i firanki odpadają, bo wogle mi nie pasują...

12 lata 1 miesiąc temu #594876 przez NataliaK
Cześć dziewczyny :) u mnie od rana szaro i ponuro ale ja mam dobry humor :) jestem już po wizycie kontrolnej z maleństwem wszystko dobrze choć dziś nie pokazał nam wcale swoich genitaliów :P waży prawie 600g więc sporo urósł bo ostatnio było 280g,ja natomiast przytyłam 2 kilo. W "podwoziu" też z szyjką wszytsko ładnie. Dostałam tez skierowanie na badanie 3D i ocenę anatomii na NFZ do męża mojej lekarki więc fajnie bo to dosyć drogie badanie, czekam właśnie za telefonem od doktorka na kiedy mnie w tym tyg przyjmie. Ona mówi, ze wszystko jest dobrze ale, że to trzeba zrobić (to chyba to połówkowe o które się martwiłam, że nie miałam). W piątek idę na co miesięcznie badania do niej do szpitala i jako nowość będę miała zrobione KTG. Na glukoze za miesiąc mówi że pójdę bo najlepiej po 24 tyg.

magdalenagal Co do napanającego się brzuszka to to zaleciła mi brać Aspargin 2 razy dziennie bo ja też tak mam i mowi, ze w piątek zobaczymy co wyjdzie na KTG.

Także z wizyty jestem zadowolona i czekam na opowieści reszty dziewczyn i na same dobre wieści :)

Śliczne nowe zdjęcia, teraz to już faktycznie nie ukryjemy brzusia ale kto by je chciał ukryć jak to sama radość :)

12 lata 1 miesiąc temu #594896 przez magdalenagal
NataliaK napisał:

magdalenagal Co do napanającego się brzuszka to to zaleciła mi brać Aspargin 2 razy dziennie bo ja też tak mam i mowi, ze w piątek zobaczymy co wyjdzie na KTG.[/quote]

Kochana, ja biorę aspargin i fenoterol od ponad miesiąca :-)

12 lata 1 miesiąc temu #594908 przez uniuni
Kurde wam na skurcze i twardnienie brzucha, to nospe każą brać, aspargin i fenoterol. Czytałam też, że dziewczyny na patologii na kilka dni lądują pod kroplówką. A tutaj? 'To normalne, wez paracetamol jeśli staje się bolesne' i następnego dnia do pracy. Nikt nie patrzy czy Cię boli, bo ma boleć. Skurcze? Mogą być, ale nie muszą zależy od osoby. No kur.. nie wiem czy rozumiecie jak straszne uczucie mi towarzyszy, że jak coś się będzie działo, to nikt mi i tak nie pomoże :( To jest straszne! Ja jestem czasami na granicy paniki..chociaż nie należę do osób, które panikują bez powodu..

12 lata 1 miesiąc temu #594910 przez uniuni
Zbieram się do pracy, chociaż straszny leniuch dziś mi towarzyszy ;) Miłego dnia dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty :) Buziaki Mamuśki :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #594919 przez dziubasek
uniuni u nas w uk to samo, na wszystko paracetamol... Poproś kogoś niech ci PL przysle(u nas dziewczyny tak robią)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, mnie mój Power dalej trzyma wiec wzięłam 2 dni wolnego żeby mojej Miss wynagrodzić te 1sze miesiące :)

12 lata 1 miesiąc temu #594921 przez NataliaK
magdalenagal aaa no i jest u Ciebie jakaś poprawa? bo jak mam takie napięcie 2-3 razy dziennie i nie wiem czy faszerować się lekami bo mi to jakoś bardzo nie dokucza...nawet nie wiec czemu tak jest i czy to coś złego nic mi moja lekarka nie mówiła o tym...

12 lata 1 miesiąc temu #594927 przez agusiaa26
hej kochane! juz odliczam czas do środy i do poznania mojej żabki różowej lub niebieskiej :laugh:
Lacrijka emi karolinkanice16 piękne z was brzuchatki :)
bea2a fajny szmatex jest na św marcina nad biedronką dostawa w środę i sobotę, byłam właśnie w sobotę i bardzo dużo ciuszków i mnóstwo ludzi;)
Trzymam kciuki za poznanie płci!!! :) :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594973 przez magdalenagal
NataliaK napisał:

magdalenagal aaa no i jest u Ciebie jakaś poprawa? bo jak mam takie napięcie 2-3 razy dziennie i nie wiem czy faszerować się lekami bo mi to jakoś bardzo nie dokucza...nawet nie wiec czemu tak jest i czy to coś złego nic mi moja lekarka nie mówiła o tym...

Generalnie poprawa jest, nie dźwiga mi brzucha i nie mam skurczów. Ale początkowe przyjmowanie to był dramat. Trzęsące się ręce, nerwówka, kołatanie serca. Ale przyzwyczaiłam się. Teraz biorę 4x pół tabletki fenoterolu na dobę- a fenoterol poprzedzam całą tabletką asparginu. Więc nie wiem co to za skurcze teraz...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka