BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #596208 przez emi87
karolinap no trudno sie mówi - nastepnym razem sie uda! :) trzymamy kciuki za siostre :)

kasiak no pewnie takie rzeczy w twoim stanie! chyba z byka spadł :ohmy: nununu masz sie kochana oszczędzać :*

Lacrusia to czekamy na sesje małych hehe :)

za godzinke wyruszam to pracki :) miłego dzionka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #596214 przez Joanna89
Hej mamy :)
my rano byliśmy na basenie, teraz jem ser biały :) śnieg pada od wczoraj...zaraz zmykamy na zakupy bo lodówka pustoszeje
Alicja szalała pół nocy i rano znów, ale teraz zasnęła :)
Wczoraj kopła tak mocno ,że aż mąż się zdziwił że taki maluch ma tyle siły :)
życze miłego dzionka!

12 lata 1 miesiąc temu #596254 przez karolinkanice16
ja jak zdawalm tez padalo ale na szczescie udalo mi sie zdac

12 lata 1 miesiąc temu #596321 przez Jamajka
Hej Babeczki :D

Ja właśnie wróciłam od dentysty i wynalazła mi kilka zębów do leczenia, jestem już po pierwszym i było ok ;-)

Carmelove z moich praktyk i pierwszej szkoły rodzenia przy Lence

a) do pępka tylko octenisept (spirytus to już archaizm)
b) oliwienie główki - pierwsze słyszę - chyba, że dzidzia ma ciemieniuchę.. jeśli nie to nie wiem po jakiego grzyba..
c) jeśli chodzi o cewkę moczową chłopców to nie wiem, bo mam dziewczynkę ;-) będę musiała się dowiedzieć ;-)
d) czapeczka po kąpieli wskazana.. tylko na godzinkę, żeby się główka osuszyła i ciepełko, żeby nie uciekało za szybko.. później ściągnąć.. w domu nie ma potrzeby siedzenia w czapce.. na dworze w lecie też, chyba, że wieje ;-)

Ja też Gwiazdy nigdy nie przegrzewałam, a każdy mi wmawiał, że na pewno jej zimno (bo nie ma 5 warstw na sobie). Moja Lala Miała tylko raz katar jak miała 16 miesięcy, trzydniówkę w wieku 10 miesięcy i raz zapalenie gardła.. no i teraz ostatnio tą biegunkę nieszczęsną, ale to po basenie, bo ochłeptała się wody.. tak więc lepiej nie przegrzewać a to zaprocentuje. (Nasza położna twierdzi, że lepiej, żeby dziecku było odrobinkę za chłodno, niż za gorąco)

Kasik88 może Twój synek ma właśnie trzydniówkę? Przechodził już? Podobno większość dzieci (nawet 80-90%) w wieku 0-3 lata ją przechodzi. Objawia się bardzo wysoką temperaturą, nawet do 40 st. i tyle.. na trzeci dzień całe ciałko obsypuje wysypka i dziecko jest już zdrowe. Obserwuj małego, zbijaj gorączkę i będzie ok ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #596356 przez Kasik88
Jamajka właśnie wróciliśmy od lekarza i ona stwierdziła że ona nie wie co to jest i właśnie mamy obserwowac, mówiła że gardło jest lekko zaczerwienione no i ta temeratura 38. Mamy zbijać.

12 lata 1 miesiąc temu #596382 przez Jamajka
noo :-) Może nie będzie źle :D Moja jak miała trzydniówkę to nic nie chciała jeść ani pić. Cyca jej dawałam tylko, ale miała taką wysoką temp. że musieliśmy jeździć na kroplówkę, żeby się nie odwodniła. Na trzeci dzień jak jej wyszła wysypka na całym ciele to dopiero się okazało, że to trzydniówką bo ją ogólnie trudno stwierdzić, czy to 'tylko' trzydniówka, czy zaczyna się coś poważniejszego. Ale będzie dobrze ;-) A co z Twoją wizytą? Na którą idziesz? Odezwij się co tam i jaktam ;-)

Zdróweczka dla Alka :D

12 lata 1 miesiąc temu #596388 przez Qltoorka
dorkiszon napisał:

Kupiliśmy rolety dzień-noc i jestem bardzo zadowolona nie musze dawać żadnych firanek i zamierzam kupić tez takie do siebie do pokoju i wypieprzyć zasłony i firanki normalnie zajebista sprawa te rolety.

dorkiszon, ja też mam zamiar kupić te rolety. W jakiej masz kolorystyce? Bo słyszałam, że lepiej wyglądają i sprawdzają się ciemniejsze np. brąz od białych... Ja właśnie zastanawiam się jaki wybrać kolor...

12 lata 1 miesiąc temu #596393 przez Kasik88
Jamajka dzięki za wsparcie a moja wizyta dopiero o 17. Ale odebrałam wyniki badań i jestem zmartwiona niestety :( bo nie wyglądają zbyt zachwycająco.

12 lata 1 miesiąc temu #596405 przez Jamajka
Spokojnie, niech lekarz oceni jak wyglądają, Ty się nie zamartwiaj na zapas, będzie dobrze :)

Askan jak było na 'Singlach i remiksach'? Bo ciekawa jestem :)

12 lata 1 miesiąc temu #596420 przez askan2
Jamajka muszę przyznać że spektakl naprawdę bardzo fajny, uśmiałam się :) A aktorzy dają z siebie wszystko, naprawdę dobra obsada... więc polecam jak najbardziej ;)

12 lata 1 miesiąc temu #596424 przez dorkiszon
Qltoorka ja akurat mam jasny popiel w sumie to wyglądają prawie jak białe mój chciał wogóle czarne kupić :) no prezentują sie ładnie tylko jeśli chodzi o przepuszczalność światła to może lepszy efekt byłby w ciemnych tego właśnie nie wiem. Mi poprostu do ściany pasowały takie popielate, bo sciana jest grafitowa.
Na obiadek dzis robie makaron z brokułami i sosem serowym :)

12 lata 1 miesiąc temu #596428 przez Nikaa
Dorkiszon to robisz taki sam obiadek dziś jak ja :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #596435 przez askan2
A ja mam dziś gulasz zapiekany pod ciastem francuskim ;)

12 lata 1 miesiąc temu #596437 przez Jamajka
A ja kotlet z piersi kurczaka w panierce z frytkami i surówka z marchewki i jabłka :D

Askan dzięki za opinię ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #596439 przez bea2a
Qltoorka jak było na zakupach w IKEI? :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka