BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #596709 przez NataliaK
gratuluje córeczki!

Kolejny śliczny pokoik, tylko dużo szaf a mało dziecięcych dodatków :D. Ale jest bardzo elegancki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596712 przez Joanna89
Natalko to tylko taki wiesz pomysł..:) Ja mam mniejszy pokoik dla Alicji, i chce dodatki literki, obrazki , tylko tonacja bieli:)
obrazeczki

Uploaded with ImageShack.us

12 lata 1 miesiąc temu #596713 przez NataliaK
no własnie ten zestaw też oglądam, ale to kupie sobie za jakiś czas bo fajny jest wszystko co potrzebne :)

12 lata 1 miesiąc temu #596714 przez kasiak
Satynka napisał:

Hejka ;))
Chciałam powiadomic ze w moim brzuszku mieszka sobie dziewczynka- Zuzia ;))

Gratulacje! Imię też ładne :) jeszcze kilka dni i wszystkie będziemy znały płeć naszych bobasów :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #596715 przez Joanna89

12 lata 1 miesiąc temu #596717 przez Joanna89
Cenowo avent jest tani a ponoć bardzo dobry...:)

12 lata 1 miesiąc temu #596722 przez Kamilka22
a zobaczcie ten kocyk jaki fajny :) modne wzory:)
allegro.pl/70x70-cm-plusz-j-minky-sowki-...ami-i3094255502.html

12 lata 1 miesiąc temu #596724 przez Joanna89
Fajny taki kolorowy :) ale nie w moim stylu :)

12 lata 1 miesiąc temu #596725 przez magdalenagal
Satynko, gratulacje :-)

kasiak Dziołszka, ten Wasz najemca z tą propozycją pomocy z Twojej strony to przypierdzielił jak bocian w transformator... A teraz się położyć, herbatka i czekasz na Menża.

Ja właśnie mam ten laktator. Ale na pewno muszę jeszcze kupić butelki. Ze dwie bo Siostra ma mi podrzucić swoje :-)
Posiedziałam dwie godzinki i teraz tak myślę... co by tu dziś jeszcze zrobić...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596726 przez Nikaa
Dorkiszonku robie sos serowy - mój mąż nie przepada za sosami takimi kupnymi
Dziewczyny a my możemy takie jajko sadzone jejść ? wiem, że głupie pytanie ale mam ochotę na jajko a słyszałam,że jaja są be dla ciężarnej
Sylwia miałaś pecha do takiego badania :( to się nazywa "podejście do pacjenta" - co do glukozy - dasz rade napewno:)
Joanna fajne ciuszki :)
Judytejsza - znam też takie kobiety co w 8 i 9 miesiącu ciąży jeździły autem i sobie świetnie radziły :)
co do kocyka myślę, że warto mieć - przynajmniej jak się mieszka w Polsce - może będzie upalne lato a może zimne ... :D rożnie może być ...
Dziubasek wy się umówiliście na trójeczkę ale los może Wam spłatać figla ... :P Moja koleżanka powiedziała, że to dzieci wybierają sobie rodziców i moment w którym chcą do nich przyjść - co jeśli do Was zechce przyjść czwóreczka :P
hmm ja narazie nie mam problemu z zakładaniem butów - tyle, że nie próbuje na stojąco bo z równowagą tak sobie... ale wszystko przede mną :P
Ja też nie czytam i nie słucham o porodach... właśnie dlatego, że każdy poród jest inny i tyle :)
No właśnie co z Słoneczkiem? focha strzeliło ? :(
Satynka GRATULUJE :):)
Ufff nadrobiłam posty :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596730 przez Joanna89
Nika oczywiście,że możemy jeść jajka:) sa bardzo zdrowe, gotowane powyżej 7 minut, żeby pozbyć się bakterii no i nie za dużo żeby skazy nie dostać:)
matko za niedługo nic nie będzie można jeść...ja jem wszystko:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596741 przez siwa342
bea2a dużo ważyłaś?? chyba nie wiesz ile to dużo ja mam 160cm a 66kg(odkąd zamieszkałam z mężem 10kg mi przybyło :( )

judytejsza ja mam 2 takie grubsze i 2 cieńsze,kocyk ci sie zawsze przyda i jak dzieciątko będzie troszkę starsze i na początku

Joanna89 ja kupiłam smoka,niektóre dzieci nawet ni chca-moj mąż od małego nie chciał,bede dawać jakby co w nocy w razie czego bo takie maleństwo może cały dom obudzic,a tak w dzień mam nadzieję że się obędzie

NataliaK ja też mam cały zestaw z avent i dodatkowo z 4 butelki bo nie bede chodzic i za kazdym razem myc i sterylizować.Buteli zawsze sie przydadzą jak nie na początku to potem na herbatkę a lepiej coś mieć w razie czegos

dorkiszon ja też obawiam się porodu,moje koleżanki porodziły teraz i wiem że każdy jest inny,urodziło 6 moich bliższych koleżanek i każda miała inny poród

No i nie zawsze zapomina się ból porodu-też znam takie przypadki że dziewczyna po pierwszym porodzie chciała by już nastepnego dzidziusia ale ma straszny lęk i teraz tylko prywatna klinika,nawet miała depresje poporodową(trafiła na straszną babke która się nią zajmowała przy porodzie i po i to przez takie mendy potem możesz depresje dostać)

Satynka Gratulacje :)

Co do jedzenia też jem wszystko co przed ciąża ale teraz się staram jeść częściej i więcej warzyw i owoców

Jedyne na co sobie pozwalam a wiem że nie powinnam to cola :( staram sie nie ale mi nie wychodzi,jak wylądowałam w szpitalu to sama byłam zdziwiona ile ciężarnych pije cole bo w moim pokoju każda miała na szafce

Ale nie pijam kawy,nie palę itp więc mam nadzieję że córcia mi wybaczy:)

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596744 przez Joanna89
Ja tylko nie jem serów pleśniowych a tak bez oporów. Coli nie lubię, piję ciagle wodę z cytryną:)Kawę piję, nie codziennie, ale pije, z expresu bezkofeinową z ciasteczkiem do tego :D

Przypadków depresji jest pełno ale po co o tym myśleć :)
Ja wybrałam szpital w którym rodzę, będzie tam mój lekarz, mam własny pokój no i mężul będzie obok to mi wystarczy czuję sie bezpieczna a mi to dużo daję:)

12 lata 1 miesiąc temu #596746 przez siwa342
Kurcze mam taki dylemat co do imienia dla córki-nie mam za bardzo pomysłu :( podoba mi się dużo ale chyba żadne nie tak specjalnie... dla chłopaka nie miałam problemu, teraz cała rodzinka myśli i ciekawe czy coś wymyślimy wspólnie

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #596747 przez Joanna89
Siwa my mieliśmy wybrane już dawno hehe Alicja, Emilia :)
Ale tez mi sie podoba Agatka i Amanda, natomiast nie lubię Zuzi i Oliwii, ale to wiadomo rzecz gustu :)Musisz poczuć ,że to to ;)
moja znajoma nadała imię dopiero jak urodziła malutką i ją zobaczyła wyszła Kornelka:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka