BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596784 przez Nikaa
Siwa kochana nie nakręcaj się już na zapas - może na nią nie trafisz a nawet jeśli będziesz miała koleżankę - to ona może trochę poustawia :) będzie dobrze - nie ma co tracić czas na rozmyslanie o takich osobach - szkoda naszego czasu :blink:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #596785 przez kasiak
Emi w przyszłym tyg mam kontrole i standardowo badanie krwi i moczu. A ja mysle, że to ta podróż i sprawa z biletami, muszę swoje odchorować, jak zwykle zresztą :dry: ciśnienie chyba ok, zwykle czuję jak mi serducho przyspiesza, a jak mam za niskie to spiąca jestem i głowa boli. Będę życ ;) grunt, że z Sebkiem ok, bo fika jak zwykle.

12 lata 1 miesiąc temu #596788 przez dorkiszon
magdalenagal na bank jest na NFZ kanałowe ja to potwierdzam mojego męża siostra miała nie raz kanała na NFZ.

12 lata 1 miesiąc temu #596789 przez magdalenagal
dorkiszon napisał:

magdalenagal na bank jest na NFZ kanałowe ja to potwierdzam mojego męża siostra miała nie raz kanała na NFZ.

Dorka, ja nie chcę potwierdzać czy tak jest, tylko czy dentystka nie będzie się uchylać :P ;-)

Qultoorka- DZIĘKUJĘ!!! ten portal powinien zatrudnić Cię jako EK-SPER-TA a nie proponować fuszkę jako moderator ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #596793 przez Marta27
Ja jutro też wybieram się do dentysty plomba mi wypadła jak chrupałam marchewkę.

Czy wy też to badanie z glukozą miałyście w szpitalu?

HUBERT

12 lata 1 miesiąc temu #596794 przez bea2a
siwa342 w stosunku do wypowiedzi koleżanek przede mną to ja ważę prawie 20 kg więcej od nich i stąd mój komentarz, że dużo ważę :) Zresztą jakoś zawsze wszyscy mi mówili, że nie wyglądam na tyle i dziwili się moją wagą. Chyba mam ciężkie kości i troszkę mięśni bo jestem byłym sportowcem wyczynowym ;)

12 lata 1 miesiąc temu #596800 przez askan2
Ja jutro idę na glukozę, prywatnie a oprócz tego to standardzik mocz i morfologia

A wiecie że u mnie nie trzeba kupować glukozy, tylko dają i obojętnie czy państwowo czy prywatnie, a z tego co pisałyście to większość kupowała...

12 lata 1 miesiąc temu #596804 przez Qltoorka
askan2, zmieniłam zaraz po tym jak pisałaś za pierwszym razem, tylko nie wrzuciłam jeszcze na pokazywarkę :P

magdalena, haha, jeszcze nikt nic nie proponował :P A co do kanałówki na NFZ to weź ze sobą koniecznie kartę ciąży-oni ją kserują, by mieć podkładkę do NFZ... Ty masz za darmo, ale oni i tak kasę za to leczenie z funduszu dostają... ;)

siwa, jak tak bardzo sie obawiasz tej sławnej w tym szpitalu położnej to czemu np. nie zażądać jak już przyjdzie co do czego, że "tej Pani to ja nie chcę! I koniec!" :laugh: Na dyżurze pewnie nie ona tam jedyna będzie, tylko trzeba by wiedzieć jak się zwie i jak wygląda, by sie ustrzec przed nią wcześniej ;) Kurczę-płacimy składki to chyba mamy prawo mieć wybór i wymagać, co nie ;)

Satynka, GRATULACJE!!!

12 lata 1 miesiąc temu #596806 przez Marta27
Mi pani doktor kazała wziąć cytrynkę pytałam się czy mogę taką w płynie powiedziała że lepiej naturalną nic o tym że muszę kupić tą glukozę nie mówiła

HUBERT

12 lata 1 miesiąc temu #596807 przez NataliaK
joanna śliczne ozdoby do pokoiku pokazałaś, faktycznie na każdym zdjęciu inaczej wyglądasz :)

co do położnych to u nas w Poznaniu też są różne opinie na ich temat ale nie zastanawiam się nad tym teraz bo i tak jak nie zapłace prywatnie to nie będę miała na to wpływu która będzie przy porodzie wiec nie ma się co stresowac:)

ja wizytę u dentysty mam za tydzień a w piątek ide na połówkowe wczoraj się zapisałam :)

12 lata 1 miesiąc temu #596810 przez askan2
Qltoorka ty nasza kochana organizatorka przecież jesteś, tobie nic nie umknie :kiss: :kiss: :kiss:

A ja głupia myślałam że może nie zauważyłaś mojego poprzedniego postu :blush: :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #596812 przez Qltoorka
www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=6&dzialnr=145&artnr=4878

magdalena, powyżej masz link do strony NFZ z zapisem o leczeniu kanałowym dla kobiet w ciąży ;) Żeby Ci się nie próbowali wykręcić :)

12 lata 1 miesiąc temu #596817 przez bea2a
Te butelki Aventu z serii NATURAL podobno są lepsze od ich poprzedniczek, które zakupiła joanna. Również dostępne w zestawie startowym:
allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural...i-4-i3096938810.html

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596819 przez magdalenagal
Qltoorka napisał:

www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=6&dzialnr=145&artnr=4878

magdalena, powyżej masz link do strony NFZ z zapisem o leczeniu kanałowym dla kobiet w ciąży ;) Żeby Ci się nie próbowali wykręcić :)

Qltoorka padam do nóżek i dziękuję za info!!
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #596821 przez Kasik88
No to jestem po wizycie i ja :)
Wyniki są ok, tylko muszę zrobić test ponowny na toksoplazmozę.
Dzidzia zdrowa, waży 535g i ... będzie dziewczynka - Hania.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka