BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597031 przez Marta27
bea2a musiałam jakoś ta informacje przegapić. Jak jutro pozałatwiam sprawy to może i w czwartek się wybiorę na tą konferencje

Joanna matka edukacyjna bardzo spodobała się mojemu narzeczonemu powiedział że chce pod taką sam leżeć

HUBERT

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #597037 przez dziubasek
Magdalenkopamietam, zrobię się na bóstwo i wam kopary opadna jaka ze mnie sexi sloninka :P a ty moja droga miałaś odpoczywac :angry: wiec proszę mi się nie przemeczac
Joannaja jestem w stanie zrozumieć mamy które juz straciły ciążę i teraz maja stresa przez to cale zakupowe szalenstwo(jestem jedna z nich)-ja to nawet nie lubię rozmawiać o ciazy( tzn tylko z wami lubię)-jestem pozytywnie nastawiona ale mam taki uraz w glowie :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #597050 przez karolinkanice16
ja też nie lubię rozmawiać o ciąży tylko z Wami i moim A.

Siostra mojego A. mnie cały czas wkurza i gada mi że nie poradzę sobie z bólem i nie wyobraża sobie mnie rodzącej ... :angry:
tylko, że to ona płacze przy drobnym skaleczeniu nie ja, Mój poziom bólu jest wysoki a zresztą nie boję się dla maleństwa mojego się poświęcę i przeżyje

12 lata 1 miesiąc temu #597059 przez dziubasek
Karolinka mi położna powiedziała ze trzeba sobie zakodować w mózgu ze dasz radę wiec ja cala ciążę mówiłam ze dam i potem walczyłam 12 godz(chociaż po 5godz już mi proponowali cc), tym razem też sobie wmawiam ale tak długo nie będę się upierac(max 5godz)

12 lata 1 miesiąc temu #597102 przez Qltoorka
No, macie rację... Pozwolilam sobie usunąć ze 4 dziewczyny z tabelki, które nie odzywają się od ubiegłego roku... Pisałam do nich już jakiś czas temu, ale niestety echo... Ale, żeby nie bylo, ze taka zolza nieczula jestem - mam pięknie na boczku zanotowane wszelkie o nich dane. Jeśli jeszcze do nas zawitaja ;-) a jutro agusiaa26 może nam jeszcze jakiś kolorek dołoży :-)

12 lata 1 miesiąc temu #597104 przez siwa342
Joanna89 ja już mam taką mate i koleżanki od maleńkiego używały,na podłodze kładły i nie trzeba było kocyka a jak dzidiza troszkę zaczeła orientować się co i jak to się tymi zabawkami bawiła

tylko ja jedną mate dostałam a druga kupiłam za jakieś 50zł bo 200zł bym nie dała :(

kaska1982się ciesz ze go chociaż dziennie widzisz bo ja swojego 2 razy w miesiącu i też zawsze jest coś do roboty a nieraz śpi pól dnia po podróży, a w domu jest tylko 2 dni na weekend, tylko dla chcącego nic trudnego jak coś zaplanuje to mój mąż znajduje dla mnie czas więc twój też by nieraz się oderwał od kompa czy łóżka,no ale to faceci...

!sylwia! koleżanka też ma kota-ogólnie mało towarzyski i nie lubi dzieci ale jak sie jej syn urodził to kot nawet go nie rusza i nie zatrzepia więc to chyba zależy od zwierzaka,nawet go ciągnie itp a on go nie drapie

karolinkanice16 ostatnio był jakis program o bólu w czasie porodu i to zalezy też dużo od kobiety czy będzie boeć więcej czy mniej bo jak od razu sie stresujesz i tylko myślisz że bedzie boleć to coś tam się nie wytwarza i właśnie boli więcej,a jak się skupiasz bardziej na skurczak itd to mniej boli-troche tak nijako napisane ale jakoś tak to szło

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #597107 przez karolinkanice16
dlatego ja się nie boję bo wiem, że sobie poradzę :) taka kolej rzeczy :)

12 lata 1 miesiąc temu #597132 przez agusiaa26
Hej mamusie! Ale mam postow do nadrobienia:)
Bea szkoda że nie poznalas płci, straszne to długie czekanie, mnie również dobija fakt że większość ciotek z forum zna swojego lokatorka a my jeszcze nie:/ na usg idziemy dzisiaj, przecież już niespie od 5 i tylko sie denerwuje:/

Gratuluję cipeczek:)

Kochane piękne macie ciuszki, dodatki do pokoikow;) też planujemy literki na ścianę ale najpierw musimy poznac plec;)

Nikaa też wybieram się jutro na te warsztaty to moze sie spotkamy?:)

Trzymajcie proszę kciuki za moje usg :):):):) będę później to dam znac!

12 lata 1 miesiąc temu #597151 przez Kasik88
Hej!
Agusiaa trzymam mocno kciuki, żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597173 przez karolinap
Witam!
Wczoraj nie byłam na forum 6 godzin i zapisalyscie 10 stron :)
Ale byłam juz taka padnieta ze nie odp na nic. Robię to teraz :)

Co do smoczków, mysle ze wyjdzie w praniu :) jak trzeba bedzie to zaczniemy używać (oby się nie przyzwyczaiła). Dostałam juz nawet jeden od cioci która jest pielęgniarka, jakiś uspokajający mi przywiozła i właśnie te buteleczki z Aventa też mi przywiozła.
Zastanawiałam się czy wogole je użyje bo zamierzam karmić piersią no ale tak jak mowicie w razie czego trzeba bedzie zostawić mala na kilka godzin to tatuś czy babcia muszą ja czymś nakarmić :)
Dostałam te butelki z antykolkowymi smoczkami i tam pisze 0m i ze maja tylko jedna dziurkę.
Takze muszę dokupić tylko smoczki, bo moze się butelka przydać później i wtedy z dwoma dziurkami juz bedzie potrzebna :)

Qltoorka To dobrze, ze nie zasnęłas Nam w tej Ikei bo tyle godzin Cię nie było, a to tylko Maz wywiózł Cię do tesciowki ;)

Kasik88 Gratuluje dziwczynki! :)

Agusiaa26 W końcu doczekalas się tej magicznej daty :) powodzenia, oby maluszek był zdrowy i pokazał czy jest dziewczynka czy chłopcem to też ruszysz w wir zakupów :)

Miłego dnia Brzuchatki :*

2 dni temu zaczęłam 6 miesiąc, ha! :) o ile dobrze licze, ze od 23 tyg się zaczyna ;)

Co do kocykow :) To śliczne linki wczoraj powstawilyscie!
Nie wiem czemu ale czuje od kilku dni taka wewnetrzna potrzebę kupienia kocyka dla mojej corci i wczoraj jak zobaczyłam te zdjecia, stwierdzam ze dzis postaram się znaleźć coś ładnego w mieście i kupić :)
Też macie taka wewnetrzna potrzeba kupienia czegoś, takie parcie na coś? ;)

12 lata 1 miesiąc temu #597174 przez bea2a
agusiaa26 napisał:

Hej mamusie! Ale mam postow do nadrobienia:)
Bea szkoda że nie poznalas płci, straszne to długie czekanie, mnie również dobija fakt że większość ciotek z forum zna swojego lokatorka a my jeszcze nie:/ na usg idziemy dzisiaj, przecież już niespie od 5 i tylko sie denerwuje:/

Gratuluję cipeczek:)

Kochane piękne macie ciuszki, dodatki do pokoikow;) też planujemy literki na ścianę ale najpierw musimy poznac plec;)

Nikaa też wybieram się jutro na te warsztaty to moze sie spotkamy?:)

Trzymajcie proszę kciuki za moje usg :):):):) będę później to dam znac!

Ja też wybieram się jutro na konferencje. Jak dobrze pójdzie, to będzie nas kilka :) Pewnie będzie wielki tłum, więc ciężko będzie się poznać tylko po zdjęciu z FB. Chyba, że któraś z Was ma taką super pamięć fotograficzną :)

12 lata 1 miesiąc temu #597217 przez kasiak
Może się umówcie na jakiś dodatek do stroju, czy kolor ubrania żebyście się mogły rozpoznać? Fajnie tak spotkać inne mamy z forum :-)
Nie spię już od godziny. Na śniadanie szprot z puszki w pomidorach, taka zachcianka. To nic, że będę śmierdzieć rybą :P

Chcę dzisiaj na zakupki wreszcie jechać! Glodna jestem a w lodówce próżnia. Dobrze,że chociaż chleb mam :blink:
Dostałam gazetkę z centrum ogrodniczego :) huehue będą nowe kwiatki :woohoo: duuużo kwiatków :side:

12 lata 1 miesiąc temu #597235 przez Patrizia
Czesc mamuski :)

kasik88 i satynka Gratuluje coreczek!!!! :)

agusiaa26 trzymam kciuki zeby sie dzidzia ujawnila :) moje przeczucia sa do dziewczynki :P

co do smoczkow chcialabym ich nie uzywac ale tak jak pszecie wszytko wyjdzie w praniu ja jako dziecko nie uzywalam smoczka :) tez mam ten laktator z aventu upatrzony kolezanka go bardzo polecala

a jesli chodzi o porod nie chce wiedziec o nim nic nie lubie sluchac jak mi ktos zaczyna opowiadac jakie to straszne wiec nie chce wiedziec co ma byc to bedzie jakos wydaje mi sie ze dam rade ten stres i zamieszanie jak sie wszystko zacznie da mi taka adrenaline ze jakos to przetrwam :P

u mnie dzis piekne sloneczko az milo bylo wstac :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #597238 przez sloneczko33
moze i napisze kto sie u mnie kryje jak sie dowiem i zmieniam lekarza moze w innym szpitalu beda mi czesciej usg robic nie pisalam i nie bede pisac ale zagladam i czytam

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597250 przez Patrizia
sloneczko33 a kiegy masz wizyte ? musisz nam napisac kogo tam pod serduszkiem masz bo ja jestem bardzo ciekawa :)

ooo i mnie sie zaczol 6 miesiac :)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka