BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #596748 przez Nikaa
siwa342 spokojnie trochę czasu jeszcze masz :D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #596749 przez siwa342
Joanna89 no ja nie wiem czy mąż będzie mógł być czy da rade itp w razie czego koleżanka ze mną będzie bo sama nie chce,mój lekarz też pracuje w tym szpitalu ale nie wiem czy będzie przy porodzie,ogolnie szpital ma bardzo dobrą opinie ale wiem że pracuje tam jedna wredna położna czy pielegniarka i mam obawy że trafię na jej zmiane-takie nieczułe wredne babsko

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596754 przez Joanna89
Siwa nie przejmuj się wredny babskiem! Ja też miałam w szpitalu jak leżałam ze złamaną nogą na wyciągu wredną babę i byłam dla niej tak miła ,tak jej słodziłam specjalnie żeby ją wkurzyć.
Pozatym znasz swoje prawa, nikt nie może Cię obrażać słownie ani w żaden inny sposób!
Nie możemy sobie na takie coś pozwalać. Jak słysze nie raz jak koleżanki opowiadały jak położne się smiały ,że są nie ogolone czy coś... szkoda gadac i się wnewriać, ja kiedyś też odpłacałam się wredotą, a teraz własnie jestem przemiła :D

12 lata 1 miesiąc temu #596755 przez Nikaa
siwa342 nie myś lw ten sposób o tej pielegniarce bo będziesz miała samospełniającą się przepowiednie

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #596756 przez siwa342
Joanna89 Emilka też mi się podoba,Majka,nie chce Zuzi bo tutaj ich naokoło sporo i jakoś mi nie pasuje,Kornelia mi się źle kojarzy z moją koleżanką,kiedyś chciałam Wiktoria ale moja chrześnica już tak ma,ach cos się jeszcze wymyśli jeszcze mam te 3 miesiące bo to już się zbliża 6 miesiąc :D

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #596758 przez emi87
sylwia ale beznadziejna ta gin phi kij jej w ucho :P

judytejsza mysle ze wrato miec kilka kocyków - cieńszy, grubszy :)
o matko - wzruszyłam sie z tym kocykiem!!!!!

mi tez brzuch przeszkadza - głównie w pracy, napieram nim na biurko i je wiecznie przesuwam haha ale uwielbiam ta moją piłeczke, dziwnie tak bez niej bedzie :D
jesli o poród chodzi na nic sie nie nastawiam :) choćbym sobie w głowie ułozyła 1000 scenariuszy i tak bedzie inaczej ;) BYLE NA KONIEC SZCZĘŚLIWIE W TRÓJECZKE :)
chce jak najwiecej (w miare możliwości)wynieść z tego porodu,wczuć sie w to i byc w zgodzie z soba...a jak wyjdzie kto wie...moze i sie cesarką skończyć. Ide troche na zywioł - wszystkie nasze zalożenia i tak mogą iść w łeb a dzieciatko pokieruje wszystkim dalej hehe :P

smoka mam jednego - jak mała bedzie chciała ok, jak nie to nie - wyjdzie w praniu :)

kasiak ty sobie moze zrób badania krwi bo coś sie ostatnio źle czujesz..jakie masz ciśnienie?

Staynka gratuluje malej niuni!!!

Joanna mam podobną tapete w salonie :D

12 lata 1 miesiąc temu #596759 przez Qltoorka
judytejsza napisał:

chyba teraz jest czas aktywnosci naszych dzieciaczków bo synek tez harcuje ostro:P

Ponoć między 24 a 28 tygodniem maluchy są najaktywniejsze :) Też to odczuwam :) Jeszcze tak niedawno zazdrościłam tym, które chwaliły się tu kopniakami, bo ja nic, a teraz to spać nie mogę, tak mi tam łobuzuje :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #596760 przez Joanna89
A ja polubiłam Kornelkę po "przepisie na życie" hehe
Emilka jest słodkie i można zdrabniać a to lubię:)
Emila, Emi, Emila,Emilka:) My dalismy Emi na drugie:)
Zuzi jest bardzo dużo u mnie w klatce dwie, chociaż to nie ważne jest dla mnie że imię jest popularne poprostu mi się nie podoba :)
Fajne jest też Inga:)

12 lata 1 miesiąc temu #596766 przez Qltoorka
magdalenagal napisał:

Cześć Mamuśki, dentysta zaliczony. Mimo rocznego(!) leczenia zęboli mam do naprawy naprawiony ząb... Czeka mnie leczenie kanałowe ósemki. Bosssko.

Współczuję kochana. Pamiętaj, że leczenie kanałowe w ciąży jest na NFZ :) Zawsze coś ;) Tyle kasy w kieszeni :)

12 lata 1 miesiąc temu #596767 przez siwa342
Nikaa najgorsze jest to że na róznych forach dziewczyny opowiadają że jest tam taka jedna i dużo osób na nia narzeka ale chyba nikt nie miał odwagi tego zgłosić i babeczka pracuje tam już sporo,dopiekła mojej koleżance która ma byc przy porodzie w razie czego jak męża by nie było-teraz nie bedzie w szoku i to nie ona bedzie rodzić więc bede miała ochroniarza jak coś :)

przy pierwszym porodzie to nie wiesz co one moga a co nie i nieraz są w takim szoku kobitki rodzące że pozwalają na wszystko bo myślą że tak musi być albo nie mają siły się użerać z babką bo wtedy nie to jest dla nas najwazniejsze tylko dziecko

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #596771 przez askan2
Qltoorka zmienisz w tabelce z Kajetana na Ksawery :lol: ??
Tak jak pisałam wczesniej mąż się w końcu przekonał do imienia ;) Do tej pory nie mogę wyjść z szoku :cheer:

12 lata 1 miesiąc temu #596773 przez Joanna89
Brrr dentysta sadysta:D dobrze,że mam jeszcze zdrowe zęby chociaż bardziej boję się laryngologa niż dentysty!:)
zmykam na spacer z psem :)

Uploaded with ImageShack.us

ja i mój najlepszy przyjaciel :)

12 lata 1 miesiąc temu #596776 przez Joanna89
Siwa ta babka po prostu nie trafiła na swego ! Nie mogę takich ludzi zrozumieć..poród najbardziej intymna sytuacja dla kobiety, powinna zapamiętać go pięknie, niestety realia są inne

12 lata 1 miesiąc temu #596780 przez dorkiszon
Nikaa ja tez robie swój sos , a jak robisz ? Ja na bazie beszamelu dodaje ser zółty i tyle :) może masz jakiś lepszy przepis ?
Joanna89 na każdym zdjęciu jesteś inna :D w sensie wyglądu

12 lata 1 miesiąc temu #596781 przez magdalenagal
Qltoorka napisał:

magdalenagal napisał:

Cześć Mamuśki, dentysta zaliczony. Mimo rocznego(!) leczenia zęboli mam do naprawy naprawiony ząb... Czeka mnie leczenie kanałowe ósemki. Bosssko.

Współczuję kochana. Pamiętaj, że leczenie kanałowe w ciąży jest na NFZ :) Zawsze coś ;) Tyle kasy w kieszeni :)

Ooo widzisz, ja nie wiedziałam. Jutro tam do dentysty zadzwonię i się co mi powiedzą... bo wiesz, prawo swoje życie swoje. A na 100% ma kontrakt z NFZ.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka