- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sikoreczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- 26.03.2011 Nasz mały skarbeczek
Kasia co do wyprawki to najlepiej udać się do szpitala w którym będziesz rodziła i się zapytać bo każdy wymaga co innego. Na wielu stronach internetowych szpitali jest lista z wyprawką więc może tam poszukaj Ja jak rodziłam Kubę to też zgłupiałam bo w jednym szpitalu wymagali rożek a w drugim kocyk i do torby włożyłam i to i to bo skąd miałam wiedzieć gdzie trafię to tylko przykład bo było jeszcze wiele innych rzeczy np kosmetyki dla dziecka czy ręczniczek bo niektórych szpitalach kąpią dzieci a w innych nie
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
od 1 wrzesnia ma byc rok, tylko powiedzcie mi czy my sie zalapiemy?
nigdzie nie jest napisane kto sie kwalifikuje, czy kobieta ktora w tym czasie jest na macierzynskim czy ta ktora po tej dacie urodzi?
to dosc wazna dla mnie sprawa myslalam ze bedzie od 1 lipca a tu niespodzianka?
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.mowimyjak.pl/fakty/informacje/kogo-o...artalu,22_51543.html
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
oliga witaj w naszym gronie, zachęcam do czynnego udziału w dyskusjach Tak się składa, że też mam termin na 8 sierpnia
Patka - najważniejsze że dzieciątko rozwija się prawidłowo a lekarze mają czasem swoje jakieś widzi mi się.
A z tym macierzyńskim, też spotkałam się z różnymi informacjami, z pewnego źródła słyszałam, że jeśli w dniu wejścia ustawy będziesz miała prawo do urlopu macierzyńskiego to będziesz mogła skorzystać z tego rocznego. Tylko w grę wchodzi za jaka stawkę procentową.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
oliga fanie że do nas dołączyłaś, te forum to naprawdę świetny umilacz czasu i wiele można się tu dowiedzieć i rozwiać swoje wątpliwości, zapraszamy jak najczęściej. Widzę że coraz więcej nas z terminem na 8 sierpnia
Moje wczorajsze zakupy to klapa...5-10-15 wiele fajnych ubranek w promocjach ale raczej nic neutralnego nie znalazłam, wszystko albo dla chłopca albo dla dziewczynki. Tak więc będę musiała się powstrzymać z zakupami aż poznamy płeć mieszkańca mojego brzuszka W sh było tak dużo ludzi i tak duszno że weszłam i po chwili wyszłam nic nie kupując. Dobija mnie chodzenie po sklepach w tych zimowych kurtach, czapach i szalikach...Ja już chcę wiosnę Co do tego wydłużonego urlopu macierzyńskiego to nie łapią się kobiety które urodzą dzieci w pierwszym kwartale tego roku, dokładnie chyba przed 17 marca. Rozpoczęły bardzo fajną akcję ,,Matki pierwszego kwartału" i próbują tam jakoś walczyć o to aby i im należał się roczny urlop macierzyński.
A jak tam wasze walentynki ? Ja znalazłam na stole czekoladki i walentynkę od mojego męża, a nie spodziewałam się
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Monix, to dobre wiadomości , cieszę się .
Oliga, witaj wśród nas, ja niestety też nie pomogę z tym badaniem.
Kinga, odpoczywaj, skoro tego potrzebuje maluszek.
Ja też wczoraj byłam na wizycie. Na następną mam morfologię i mocz zrobić, następna dopiero za 6 tygodni. Na szczęście 14 marca usg, dobrze że to połówkowe jest bardzo dokładne, bo trzeba obejrzeć dokładnie wszystkie narządy, szkielet i czaszkę, więc trwa minimum kilkanaście minut, więc spora szansa, że dzidziuś zdradzi, co ma między nóżkami przez ten czas .
Z tym sercem, to pani doktor kazała magnez pić, a jakby ciągle się powtarzało, to iść do internisty, on zdecyduje czy trzeba wykonać jakieś badania. No i mam zlecone TSH też do zrobienia ze względu na to serce.
Pytałam także o wagę, jak mówiłam na samym początku schudłam 2 kg i teraz dopiero dorównuję do początkowej wagi. Pani doktor powiedziała, że to bardzo dobrze, nie ma się co w tyciu zapędzać i za 6 tygodni też nie powinnam przytyć więcej niż 1,5 kg.
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Urlop macierzyński... mnie nie dotyczy. Skończę studia i bd miała długie wakacje A właśnie... jaki jest dobry czas na pójście do pracy? U nas w szpitalu na miejsce trzeba czekać ok 3 miesięcy, myślałam by złożyć podanie jak dzidzia będzie miała ok 6-7 miesięcy, czyli miałaby mniej więcej 8-10 miesięcy, czy to dobry czas?
A tak poza tym... z niecierpliwością czekam by powitać II trymestr
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Niesiu ja na razie też żadnych zapasów ciuszkowych nie posiadam... Trochę zaczynam się się wstydzić Ale z drugiej strony chcę jeszcze poczekać - zwłaszcza, że na bieganie po sklepach w zimie jakoś nie mam ochoty...
Co do urlopu macierzyńskiego - roczny urlop brzmi jak marzenie... ale nie wiem, czy będę sobie mogła na nie pozwolić. Niestety, pracuję na umowie łączonej (najniższa stawka na umowie o pracę a reszta na dziele), więc to, co miałabym ewentualnie dostawać z ZUS, na pewno będzie niewystarczające dla domowego budżetu. A podejrzewam, że mój pracodawca raczej średnio będzie się zapatrywał na roczną nieobecność... Na razie kombinuję może nad pracą zdalną (bo i tak w biurze pracuję przez komputer i Skype), albo jakąś cząstką etatu... zobaczymy.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do walentynek to dostalam bukiet roz i wieczorem idziemy do teatru na Sztuke kochania
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1