BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #701416 przez Joanna89
katarzyna z miesiaczki miałam na 1 sierpnia, ale miałam miesiączke dwa razy w jednym miesiacu z przerwą ok tygodnia Z pomiarów od 12 tygodnia wychodzi już 25 lipiec:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #701422 przez katarzynaxxx89
acha ja z miesiączki też mam na 1 sierpnoa ale miałam tylko jedną a z pomiarów też wychodzi 25lipiec

11 lata 8 miesiąc temu #701423 przez Joanna89
No tylko ja miałam dwie miesiaczki jedną miałam 18 października a drugą 25 pazdziernika, ale wychodzi na ten 1 termin z pomiarów brzuszka, kości udowej i główki, tydzień temu wyszedł 37 tydzień, teraz już 38 :)

11 lata 8 miesiąc temu #701430 przez katarzynaxxx89
no tak ciekawe kiedy faktycznie urodzimy. Już zamówiłam ostatnie rzeczy i czekam na przesyłkę.

11 lata 8 miesiąc temu #701434 przez Joanna89
Ja już mam wszystko :)

11 lata 8 miesiąc temu #701492 przez asiulek_dolls
wchodzę na forum, myślę sobie zobaczę co tam u moich sierpnióweczek... a tu jakoś tak pusto :(

i sobie przypomniałam taką piosenkę:

....jaki tu spokój na na na
nic się nie dzieje na na na na....

11 lata 8 miesiąc temu #701499 przez ziii
No właśnie, coś tu u nas za spokojnie... Cisza przed burzą? :silly:

Ja dzisiaj leniuchuję na całego (z kilogramem czereśni w brzuszku). Wszystko poprane, trzeba spakować wreszcie torbę do szpitala. Ale kiedy mi się nie chce...

Muszę też M. zmobilizować, żeby skręcił łóżeczko - ale z tym wiąże się operacja wynoszenia sofy do piwnicy i bez pomocy się nie obejdzie... Więc czarno to widzę.. Może w weekend się uda.

Asiulek, a jak Tobie idą przygotowania?

11 lata 8 miesiąc temu #701501 przez klauduska89
od wczoraj zawzięłam się za pranie i prasowanie ubranek dla małego, komoda już zapełniona czyściutkimi i poprasowanymi ubrankami, wczoraj prasowałam do 23, dziś zrobiłam jeszcze 2 prania i ubranka z głowy, Jeszcze tylko jutro zostały mi kocyki, pościel i ręczniczki i będę gotowa na pojawienie się synka :) Maminka na fb napisała że Katelaja znów w szpitalu i Ewelinę na 3 dni zostawili na obserwacji bo na ktg dość mocne skurcze...

11 lata 8 miesiąc temu #701504 przez asiulek_dolls
Joanna u mnie też jakieś 100-102cm ale jakoś inaczej się u mnie to rozłożyło bo Twój brzunio wydaje mi się ogromniasty!!! :laugh: to przez to że Ty taka mała kruszynka jesteś i tylko brzuś masz jak balonik taki fajniutki okrąglutki :)
mój wygląda trochę śmiesznie bo taki trochę spłaszczony jakbyś piłkę do ściany przycisnęła ;)
no i przy okazji powiem Wam że posiadam jeszcze pępek :laugh: i biorąc pod uwagę że to już 36tc to wydaje mi się że raczej nie zmieni się w antenkę :P a jak u Was? wszystkie mają już antenki?
no i tak się zastanawiam czy przybywa Wam jeszcze centymetrów :unsure: bo ja tak na przełomie 6/7miesiąca dobiłam to tych 100-102cm (raz jest mniej-raz więcej ale zawsze w tej granicy) i od tego czasu brzunio stoi w miejscu, tylko kształt się troszkę zmienia :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #701507 przez asiulek_dolls
zii no ja to się chyba ze wszystkim pospieszyłam bo już dawno wszystko przygotowane i teraz mi się nudzi :huh: w czwartek wybieram się jeszcze na ostatnie zakupy bo kilku rzeczy do szpitala mi brakuje i będę mogła torbę spakować

11 lata 8 miesiąc temu #701508 przez klauduska89
u mnie pępek tak mocno nie wystaje, tylko troszeczkę ale przez bluzkę się odznacza. A co do cm to u mnie 103 jest.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #701513 przez asiulek_dolls
klauduska89 napisał:

Maminka na fb napisała że Katelaja znów w szpitalu i Ewelinę na 3 dni zostawili na obserwacji bo na ktg dość mocne skurcze...

no to długo Kataleja w domu nie posiedziała :( mam nadzieję że skoro znowu jest pod opieką lekarzy to uda się jej jeszcze trochę wytrzymać

a Ewelina tych skurczy to chyba dostała ze strachu że dostanie skurczy :huh: w sumie to może lepiej że ją poobserwują, takie lezenie w szpitalu to nie fajna sprawa ale wydaje mi się że lepiej mieć lekarzy pod ręką skoro dzidzia daje znać że się w brzuszku nudzi

trzymam za Was kciuki dziewczyny :kiss: :kiss:

EDIT: no i nieraz Wam już tu wspominałam o mojej kuzynce, ona regularnych skurczy dostała kiedy zaczęła ósmy miesiąc, co prawda prawie dwa miesiące spędziła w szpitalu ale dzięki temu lekarzom udało się ją i Jaśka utrzymać w dwupaku jeszcze przez 7tygodni :)
są więc szanse że dziewczyny wytrzymają :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #701516 przez mami_nka
To my dziś i pokoik na szybko :) zaraz sciagam i pranko :) wszytsko wyprane oprócz poszewek na posciel wiec zlece to męzowi na ręczne :)

pępek też mam wklęsły :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #701522 przez asiulek_dolls
Mami_nka ale różowoooo :lol: ślicznie!!!! no i brzuszek też śliczniutki :)

11 lata 8 miesiąc temu #701526 przez MamaBąbelka
Kinga, no niezła cena, ale trzeba przyznać, że są droższe zwykłe wózki, więc przy tej ilości mechaniki i elektroniki, to to nawet znośna cena ;).

Joanna, Ty to hiperaktywna jesteś, ja bym wysiadła przy samym prasowaniu :P. A brzuszek też mam taki i obwód jakoś taki i taki do przodu sterczący ;).

Groszku, no najwyższa pora na to szykowanie :).

Zii, nie kracz, większość z Was powinna jeszcze ściskać nogi przez 2-3 tygodnie :P.

Klauduśka, no to brawo, szybko Ci to idzie. Oj niedobrze, że Katleja znów w szpitalu :/. Mam nadzieję, że Ewelinie luteina pomoże i po tych trzech dniach wyjdzie.

Asiulek, moja sterczy od dawna :/.

Maminko, ale słodziutki pokoik ma Lilka :), Twój brzuszek się tak niewielki wydaje przy moim, wiesz ile masz cm?

Ja się wreszcie ogarnęłam i prawie spakowałam torbę dla małej i walizkę dla siebie. Muszę zebrać dokumenty i wyniki badań. Rzeczy, które jeszcze muszę spakować wypisałam na kartce i przykleiłam do walizki. Ręczniki i sweterek (biorę zamiast szlafroka) jeszcze muszę uprać. Czekam jeszcze na komodę (nadal u szwagrów) i poukładam wszystko sensownie w pokoiku.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka