BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #702116 przez Joanna89
Jak stoję to kładę rękę ,ale jak siadam to jest w górze i tak już zostanie :)
Mój już się obniżył 3 tyg temu, lekarz potwierdził, pomierzył, ale może jeszcze trochę opaść, tylko gdzie hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #702117 przez MZS
Joanna89- super wyglądasz i widać , że nastrój też wspaniały :)
Monix- jesteś mistrzynią- trwasz!! brawo!!

Ja dziś w końcu wzięłam się za pranie :) dziś pranie, jutro prasowanie. Dobrze, że mam dwie łazienki w domu, bo jedna właśnie jest w remoncie specjalnie na przyjście Franka :)

Dzwonił Pan ze sklepu i mam już do odebrania wózeczek Tako Dalga Classic. Już nie mogę się doczekać kiedy go odbiorę :)

Wczoraj o 23 Franiu strasznie mi dał w kość. Zaczęłam , więc spacerować po domu , aby go troszkę ukołysać. Od dziś puszczam o tej godzinie kołysanki - może pomogą.

11 lata 8 miesiąc temu #702136 przez Joanna89
MZS dzięki:) u mnie też wisi dziś cały balkon prania ,aż ciemno mam w salonie hehe
Mi kołysanki nic nie pomagają, moja jest aktywna ciągle, nie wiem czy ona wogóle śpi.
Puszczałam z misia ,ale jeszcze bardziej jej sie podobało, nawet kołysanie biodrami nie pomaga. Najlepsza jest dłon taty, ale tata nie zawsze jest blisko:)

11 lata 8 miesiąc temu #702157 przez mami_nka
Monika moja mama ze mna przytyła 28kg ;) a ty masz dwójkę wiec spokojnie nie jest zle :) i tak pewnie wygladasz cudnieee

u mnie mała dzis słabo aktywna.... eh

11 lata 8 miesiąc temu #702165 przez Joanna89
Moja mama ze mną 7kg, ja 8kg i chyba już mi nie przybędzie-dzięki Bogu.

11 lata 8 miesiąc temu #702175 przez agniesia1604
Joasiu,
mi lekarz powiedział że te nasze dzieciaczki w brzuszku to one się nie BUDZĄ... że one cały czas śpią tyle że się ruszają podczas tego snu :)

Wiec Twoja mała to śpi ale strasznie się rusza w tym śnie :)
Mój Staś ostatnio tez się często rusza i praktycznie w każdej godzinie go czuję jak nie cały czas:)

Czasami tak ostro ze to aż delikatnie boli :P

Dziś na obiadek robię OGÓRKOWĄ:)

11 lata 8 miesiąc temu #702185 przez Niesia
No właśnie ja dziś przeczytałam, że teraz dzidzie już praktycznie tylko śpią i dużo śnią. Tylko, że ich sny to nie obrazy a raczej dźwięki.

Ale co racja, to racja... tatuś zawsze działa uspokajająco. U nas pomaga jak K Położy głowę na brzuchu i mówi do Laurki :) Zazwyczaj budzę się rano bo mała kopie i rano K zobaczył, że brzuch mi skacze a ja nadal śpię. I ja sobie spałam a ten zabawiał się z małą, mówił do niej, nagrał filmik... :)

Fajnie tak widzieć, że nasi mężczyźni się cieszą z maluchów i widać, że kochają :)

11 lata 8 miesiąc temu #702191 przez Joanna89
Kurcze to jak moje dziecko śpi robiąc takie akrobacje to strach pomyśleć co by było gdyby nie spała...O rany, nie wiem ile w tym prawdy, ale pomimo wysokiego progu bólu zdarza mi się popłakać jak dostaje po żebrach i w pipkę główką.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #702196 przez Niesia
Ja płakałam jak mała okopała mi wątrobę i jęczę gdy czuję nagłe i wręcz bolesne ukłucie w piczce :P

A ścięgna w pachwinach tak mnie bolą, że aż swędzą :|

Ale co ja narzekam... co ma powiedzieć Monix. :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #702203 przez katarzynaxxx89
Śliczne brzuszki, no też słyszałam że dzidzie śpią prawie cały czas w brzuszku mój to spokojny ostatno trochę bardziej aktywny ale jak się rusza to nie boli. Zostało mi 3 tyg do porodu

11 lata 8 miesiąc temu #702205 przez agniesia1604
Właśnie to wszystko zależy jak się ułożą...
Ja wiem że teraz Staś napiera bo mam więcej śluzu niż zwykle i często muszę zmieniać wkładki...

Chyba zbliża się godzina zmęczenia... wczoraj tak się nie czułam jak byłam aktywna...a dziś jak siedzę w domku to jakaś taka zmęczona i padnieta jestem :)

11 lata 8 miesiąc temu #702213 przez Joanna89
agniesia ja obfitszą wydzielinę mam od kąd mała jest obrócona w doł czyli od 31 tygodnia.Wkładkę zmieniam co 1-2 godziny.

Niesia mnie pachwiny bola czasem w nocy i to po sexie zazwyczaj :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #702214 przez ziii
Cześć kochane,

Monix, jak dobrze, że jeszcze jesteś z nami - i to w komplecie! Trzymaj się dzielnie!

Ja wczoraj zwątpiłam przy pakowaniu walizki do szpitala. Wystarczy, że włożę pieluchy dla małęgo, dwie paczki podkładów poporodowych i... 3/4 walizki zajęte. A gdzie reszta?! :ohmy:

No i mam przygotować ciuszki na pierwszy raz dla maluszka - zaraz po porodzie - i włożyć to wszystko do rożka. Tylko co? I jaki rozmiar? Boję się, ze 56 może być za małe... A jak włożę 62 i się utopi w tym? No i własnie co wybrac? Pajacyk? Do tego jeszcze body? Czy moze półśpiochy i body z długim rękawem? Ale zagwozdka :angry:

Co do brzuszka, to obwód nie urósł mi jakoś bardzo przez ostatnie 2/3 miesiące - mam 104 cm w pasie, ale mocno zaokrąglił się w górnej części. Ogólnie to wszysyc się śmieją, że wyglądam, jakbym zjadła piłkę do kosza (zwłaszcza kiedy stoję z przodu). Bo poza tym - całkiem normalnie (i buzia, i ramiona, i nogi)... Mam tylko nadzieję, ze po porodzie skóra nie będzie mi wisiała do kolan hihihi

EDIT: Joanna, sex? A co to takiego? :silly: Słodka boziu, jak ja bym chciała seksu!!! Ostatnio mi się śni... mój facet. Nago :lol: Ciągle! Ale mamy okres wstrzemiezliwosci, bo odkad mam wiekszy brzuch, to M. boi sie, zeby małemu krzywdy nie zrobić... Może dlatego chciałabym być już po porodzie? :silly:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #702222 przez asiulek_dolls
MamoBąbelka piękna sesja :)

Monix jak na bliźniaki to wydaje mi się że nie jest źle, tak jak mami_nka napisała niektóre kobiety przybierają tyle z jednym dzieckiem jak np. moja koleżanka w pierwszej ciąży 30kg i w drugiej podobno niewiele mniej
ja narazie 10,5kg na plusie, tylko że startowałam z 70kg więc i tak pewnie jesteś lżejsza ode mnie :P

Agniesia ja też tak mam że jak nic nie robię to się czuję taka zmęczona a jak tylko znajdę sobie jakieś zajęcie to od razu mi lepiej :) energii mam ostatnio wręcz za dużo bo jak już się za coś wezmę np. za sprzątanie to tak posprzątam że później przez kilka dni nie mam co robić :P

ja dziś od 6:30 na nogach, od razu wzięłam się za małe sprzątanie, później zakupy, zrobiłam leczo i zapiekankę makaronową, dokończyłam sprzątanie, później był czas na relaks czyli kąpiel i pomimo upału postanowiłam włoski wysuszyć suszarką, nawet je wyprostowałam :)
teraz odpoczywam i czekam na kuzynki i ich dzieciaki :lol:

a i muszę Wam powiedzieć że mam dziś taką ochotę na browarka że szok :ohmy: mmmmmmmm....

11 lata 8 miesiąc temu #702226 przez Joanna89
Uff jak dobrze,że u mnie w szpitalu dają 80% tego co się potrzebuję... biorę tylko koszule nocną, klapki,ręcznik , dla malutkiej tylko chusteczki nawilżające, ciuszki dają i pampersy też:) Tylko na wyjście mąż ma przywieść i wejść na odział z fotelikiem.
Ja biorę rozmiar 56 położna powiedziała,że mała będzie mała :P hehe

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka