BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #714969 przez EwelinaB87
fajnie ja mam jedna paczke, ale zawsze mozna zadzwonic to mi wszystko dadza, najlepszy moj maz mowi zeby juz milenka wychodzila bo by na ryby poszedl i piwa sie napil, szczegolnie ma takie plany jak bede pod opieka w szpitalu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #714973 przez wunia1984
Ja wcinam arbuza:) a tak to z mężulkiem mamy doła. Chcemy do Polski wracać... a tu jeszcze z 200000zl na wykonczenie domku potrzeba. 250tys juz poszło. Ciągle mało... w Norwegii na głowę z nudów można dostać . Wiem że teraz nie macie główki do moich żali... ale musiałam mamuśki :)

11 lata 4 miesiąc temu #714974 przez EwelinaB87
pomysl tylko ze w polsce musialabys zapierniczac na to przynajmniej 10lat o chlebie i wodzie ;)

Jezu jak dzisiaj nie umre to juz chyba dozyje 100lat, ale ciekawa jestem jaki to bedzie mialo wplyw na porod, moze cos dzieki temu sie ruszy, bo mala juz w ogole nie ma miejsca tak sie klujaco wypycha ze az mi jej zal, wszystkiego mi zal siebie bo jestem zala zalana potem nawet pic mi sie nie chce zeby nie pocic sie wiecej, masakra jakas

11 lata 4 miesiąc temu #714984 przez Monix
Ale upał, rozpływam się :P Jeszcze się wzięłam za pieczenie ciasta, też pomysł heh Mam klime w chacie, ale nie włączam ze względu na dzieci, nie chce żeby za bardzo się wychłodziły, bo wcześniaczki lubią ciepełko. No nic w to lato trzeba będzie się pomęczyć. wszystko dla ich dobra :D

No dalej dziewczynki rodźcie, bo nudnawo ;)

11 lata 4 miesiąc temu #714990 przez Monix
Śpioszki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #714991 przez ziii
O Boziuuuu jak gorąco :S W nocy budziłam się raz po raz dosłownie ZALANA potem. A normalnie to pocę się bardzo rzadko. Mały wyłaź już, bo się ugotujemy! :lol:

No, ale póki co synuś się na świat nie wybiera. Niby dobrze, bo jeszcze ma trochę czasu, ale - pewnie jak wy wszystkie - już bym go chciała mieć nie w brzuszku, tylko w wózku :silly:

Też siedzę przy wiatraczku i z nogami na zamrożonym termoforze. Wtedy jest ok. Ale wystarczy tylko na chwilkę się oddalić i zdycham... A ma tak być do wtorku... Potem burze. Może i u nas coś się ruszy z porodami podczas nawałnic? :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #714992 przez ziii
A, dziewczyny poporodowe - napiszcie, jak tam z dochodzeniem do formy? Jak sie czujecie? Ja brzuszki? No i jak krocze? :D

11 lata 4 miesiąc temu #715024 przez klauduska89
Zapowiadają burze, a one podobno sprzyjają porodom...mam nadzieję że się w końcu rozkręcimy :)

11 lata 4 miesiąc temu #715062 przez MZS
Dziewczyny łączę się z wami w upalnym bólu. Teraz właśnie siedzę w łóżku na golasa :)) nie ma innego wyjścia. Mąż wrócił z warszawki wiec jest raźniej.
Jutro mamy wizytę:) już się nie mogę doczekać. Po trzech długich tygodniach znowu zobaczymy Frania:)

11 lata 4 miesiąc temu #715069 przez MamaBąbelka
Asiulek, Kacperek jest przesłodki :).

Klauduśka, ja bym tam wolała nie mieć wywoływanego, bardziej takie porody bolą, jeśli ktg i usg byłoby ok., to wolałabym czekać aż się samo zacznie. U mnie wywołują niby tydzień po terminie.

Monix, Twoje maluchy też słodkie :).

Limonka, no to gratulacje, bardzo szybciutko zostałaś mamą :). I szybko wyszłaś chyba jak na cesarskie cięcie i tak wczesny poród.

Ja dotąd spałam wspaniale, a ostatnie noce jest kiepsko, niby śpię, ale budzę się często, muszę się przekręcać, bo drętwieją mi nogi, muszę chodzić do łazienki, nie wiem czy to upał, czy tak już po prostu będzie :/.
My dziś byliśmy u mnie, bo jedna z sióstr miała urodziny, a druga ma lada dzień, a wczoraj u teściów. Teściowa dała mi dwa welurkowe pajacyki oraz torbę próbek i gratisów, Emolium mam saszetek chyba po 20 emulsji do kąpieli, oliwki i balsamu. W drodze powrotnej wpadliśmy na chwilę do Factory i w outlecie Smyka kupiliśmy sukieneczkę i 5-pak body z długim rękawem na rozmiar 68 i płaszczyk na rozmiar 74. A te pozostałe ciuszki to jedyne, co udało mi się wybrać z tego wora od kuzynki.

plus.google.com/photos/11020588751512720...hkey=CPiZue-v0__fzwE

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715139 przez cukierecek27
Dziewczynki

sorki ze nie odniose sie do postow ... ale mam pytanko
czy ten caly czop sluzowy moze występować stopniowo ( to akurat wiem) w formie takich galaretowatych cienkich kristych jakby żyłek?

bo albo to czop odchodzi albo wczoraj przesadzilam z mala iloscia lezenia ;/

11 lata 4 miesiąc temu #715148 przez cukierecek27
Wszystkie wywiało na FB?

11 lata 4 miesiąc temu #715152 przez klauduska89
cukiereczku podobno czop właśnie może odchodzić tak stopniowo z domieszką takich krwistych pasemek. Zaczyna się?

11 lata 4 miesiąc temu #715153 przez cukierecek27
Nie no błagam Niki musi siedziec jeszcze z cały tydzień minimum a nie .... jak skurcze odczuwam jak to one.... to sa raczej jednorazowe nie czeste...

11 lata 4 miesiąc temu #715158 przez katarzynaxxx89
cukiereczku może powinnaś iść do lekarza, dlaczeko u mnie nadal nic do terminu 3DNI!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka