- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- katarzynaxxx89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Siedzę sobie w domku i myślę kiedy to będzie no nadal zero objawów, gdyby nie to że taki skwar to bym coś posprzątała ale się nie da bo się z człowieka leje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
Groszek, ja brałam po 1 kapsułce rano i wieczorem, było napisane, żeby brać od 36 tygodnia po 2 tabletki trzy razy dziennie, ale mnie potem czyściło, więc więcej nie brałam, teraz to myśle, że już za późno.
MZS brzuszek może opaść na kilka tygodni przed, mój zaczął już kolo 34 tygodnia opadać, a teraz to już mi tak przeszkadza, że ani z nim siedzieć ani nic

Mnie od wczoraj bardzo boli skóra na brzuchu, upał na pewno nie pomaga, wczoraj miałam ochotę płakać. A dziś od rana leżałam z mokrym ręcznikiem na brzuchu. Teraz nasmarowałam go grubą warstwą kremu, ręcznik narzuciłam na karm i moczę nogi w zimnej wodzie, dzisiaj nie da się żyć, dzisiaj trzeba przetrwać :/.
Wy chcecie rodzić, ja jakoś nie, myślę że i sam poród byłby ciężki i potem karmienie, dochodzenie do siebie też wcale nie przyjemne, modlę się, żeby pogoda nieco się popsuła :/.
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Cukiereczek, jeśli nic poza tym się nie dzieje, to na razie nie panikuj, gdyby jednak pojawiły się skurcze, to jedź do szpitala. Oglądałaś „Jak urodzić i nie zwariować”? Właściwie jakie filmy Cię interesują?
Nie nic sie nie dzieje

oo tego filmu nie oglądałam
Najchetniej obejrzałabym jakąś komedię

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- ziii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

W samo południe powędrowałam do gina i póki co na poród się nie zanosi. Wód trochę mniej, ale całość szczelnie pozamykana na trzy spusty. Lekarz stwierdził, że powinnam z mężem poważnie porozmawiać o możliwości 'pomocy' z jego strony. A najlepiej poważnie z nim 'rozmawiać' kilka razy dziennie

W środę KTG - będę się przez cae miasto tłuc tramwajem, bo samochód się, oczywiście, zepsuł a najbliższy termin u mechanika w piątek

- katarzynaxxx89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Kacper śpi więc mam chwilunię luzu...
jeśli chodzi o dochodzenie do formy po porodzie to wydaje mi się że dość szybko wracam do siebie, przez pierwsze jakieś 3-4 dni czułam że rana/szwy ciągną przy siadaniu trzeba było więc bardzooo uważać no i w nocy przy obracaniu się na łóżku też ale nie było tak źle, może przez to że to tylko dwa szwy... no i już prawie się rozpuściły (wyczuwam to podczas mycia i w lusterko też zaglądałam- ah ta babska ciekawość

dziś mija dwa tygodnie i krwawienie jeszcze jest ale wydaje mi się że już niedługo bo takie brązowawe i mało (niestety nie karmię piersią a wtedy macica szybciej się obkurcza),
z moich 10-11 dodatkowych ciążowych kilogramów zostały 3, a jeśli chodzi o brzuszek to nie miałam zbyt dużego (w stosunku do mojej budowy ciała) i dość sporo spadł, hmmm taki miękki flaczek został hehe no warto zaznaczyć że ja nigdy płaskiego brzucha nie miałam ale mój T. mówi że mały mam brzuch więc jakby się trzymać jego wersji to nie jest źle

ogólnie czuje się dobrze i mam dużo energii, jedyne co mnie denerwuje to to że od porodu co noc budzę się cała mokra, zlana potem - a to podobno wina hormonów, tak mi położna powiedziała
nie wiem co jeszcze odnośnie tego tematu napisać jak będziecie coś chciały wiedzieć to pytajcie...
aaaa no może jest coś jeszcze nad czym się zastanawiacie... bynajmniej ja sie zastanawiałam jak to będzie podczas wizyt w toalecie

aha któraś z Was pytała w poprzednich postach o obwód główki Kacperka- nie pamiętam czy odpisywałam - 31cm
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dzwoniłam dziś do rejestracji i co usłyszałam że miejsc nie ma do 20 sierpnia na wizyte

zadzwooniłam... i trafiłam na zł moment bo tylko powiedziała że nic nie da rady zrobić bo po urlopie ma tyle pacjentek chyba ze mnie wpuszczą ... ale wiadomo jak ludzie reaguja...
ale za 5 minut oddzwoniła do mnie dokładnie podpytała o co chodzi chociaż jej już mówiłam., przedstawiłam się.. ale jak powiedziałam że ten pogrzeb mielismy to od razu skumała że to o mnie chodzi i wykombinowała że mam w środę przyjść na 7: 30 na wizytę bo inaczej nie da rady mnie przyjąć. Nawet powiedziała że myślała o mnie... ciekawe...
no nic ide wziac insulinkę i myślećnad jakas kolacja moze jakis nalesnik z maki razowej....
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Aga miała ich 7 przy wadze 3330 i 56cm, wiec pewnie bede miec podobnie.
- Niesia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Pogoda... jest przyjemnie

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- katarzynaxxx89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Cukiereczku to masakra u Ciebie z tymi wizytami