BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716331 przez mami_nka
Spacerówka :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716334 przez mami_nka
Głęboki :)

Najlepsza wszedzie jest ta małpa która siostra (18lat) wsadzała ciągle i jezdziła po calym domu :D
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #716337 przez EwelinaB87
malpiszon najlepszy!:P to raczej taki ajerkoniak

11 lata 4 miesiąc temu #716340 przez patka1603
super bryka!!!i ta psina, mnie najbardziej w tym modelu zawsze urzekały nietypowe torby

11 lata 4 miesiąc temu #716347 przez EwelinaB87
Maminka twoja siostra tez tak ma?!
Moja jak głupie dziecko bierze wozek i jezdzi po czym mowi no chyba zdam prawko na ten wozek, dobrze jade, bedzie szpan na dzielni, no swietnie wygladam po ciazy blablabla
wariatka :S

11 lata 4 miesiąc temu #716349 przez EwelinaB87
btw tutaj strona dla mam karmiacych co jesc a czego unikac,
zupelnie nie rozumiem zakladania z gory ze cos bedzie z dzieckiem nie tak,
jakos zalozenie ze jedzenie takie same jak w ciazy mi bardziej pasuje, ale zadna z nas nie chce ryzykowac, zobaczymy jak ja to zniose:
babyonline.pl/niemowle_karmienie_piersia...my_artykul,1175.html

11 lata 4 miesiąc temu #716358 przez mami_nka
hehe dokładnie :) tak ma dzis sie usmialismy z nij do tego uwaliła dzis prawko na łuku :D haha i krecila wozkiem obok fotela smialismy sie ze wozkiem jej lepiej idzie :D powiem wam ze wozek super zwrotny jednym palcem kreci sie w kółko...

No a małpa pozneij miala na sobie bluzeczke i opaske :D hahaha kazała wózek wstawic sobie na góre do pokoju bo narazie stoi u rodzicow dostaniemy go jak juz Lilka bedzie "przesądy"
Także jestesmy zadowoleni narazie a najbardziej matka chrzestna chyba :D

11 lata 4 miesiąc temu #716380 przez agniesia1604
Limonka gratulacje:))))))))
Oj nie taki mały ten Twój Jasiek:)

Jeszcze raz dziekuję za gratulacje:)

Tak dość nieschematycznie popiszę teraz ...ale odwołam się do waszych postów :

Apropo przepowiadanego porodu ...to mnie z tydzień podbrzusze bolało i mialam skurcze przez ostatnie 3-4 dni – boleści w podbrzuszu jak na miesiączke a nawet silniejsze:)
No i czyściło mnie od 4 dni … ale ostatniego dnia przed porodem wyczyściło mnie z 4 razy:) Ja nawet po odejściu wód płodowych zrobiłam sobie lewatywę w domu... jednakże w szpitalu zrobili mi kolejną i taką dość sporą... :P
Poza tym Staś wiercił się do samego porodu – nawet podejrzewali wtedy gdy się tak wiercił poprzeczne ułożenie …
Aha – mi w sumie brzuszek opadl na 4 dni przed porodem
Obwód główki Stasia przy porodzie to 33cm – i 7 szwów:) … apropo poruszanego wcześniej tematu
A co do szyjki... moja szyjka nawet do 4cm była wysoko!!! i nie ma co się nia kierować widać:)
Podkłady BELLa i ABSORBYN – żadne podpaski... podpaski później po 4 dniach...
LEPIEJ te Bella i Absorbyn bo się pipencja nie poci i oddycha … a te nighty – boshe non stop mam mokro !!!! porażka! …. Ewelino weź te niby przeciekające – mi żaden nie przeciekał ale ściagałam często … to znaczy co każde siusianie – czyli co 2 godziny starałam się zaglądać do łazienki i się myć i zmieniać podkład!!!!!
Herbatkę mam ale nie użyłam … i mleczko mam:)

Wody jak mi odeszły: cóz … jak spałam poczułam takie PUK jakby maciupki balonik pękł i zachciało mis ię siusiu... więc wchodząc do toalety poleciały wody … taki mały kieliszek powiedzmy... potem zrobiłam siusiu... i jak wstałam poleciało kolejne ze 3 kieliszki wód … a potem znó za 5 min ze 3 kieliszki … a potem jak jechalismy do szpitala to zalałam siedzenie w aucie i całe spodnie jakby się posikała … całe szczescie mialam spodnicę na przebranie bo bym się wstydu najadła z tą mokrą dupą!!!!... LAŁO się ze mnie co SKURCZ i to tak sporo bo po te 3-5 kieliszkó co 5 min:P hehehehehe a jak skakałam na piłce... ho ho …. to po nogach ciekło... no nie da się nie zauważyć odpływajacych WÓD płodowych :) hahahahaha

Patko... uwierz mi pozycja na półleżaco na specjalnym łóżku do porodu to jest najlepsza opcja...
Ja przed II fazą porodu na 3 skurczxe musiałam zejść z łózka i przeć w dół na ramieniach męża... boshe lepiej było mi leżeć zapierać się nogami … do tego maż pomagał podnosić mi głowę do klatki no i stało nade mną z 5 osób … w tym położnik który mówił mi kiedy i jak oddychać … i widzialam każdego wokół co sprawiało ze czułam ze wszystko jest w jaknajlepszym porządku.
Poza tym w szpitalu dostalismy dwa pudełka próbek:)

Tak podczytuję i mówicie o burzach ze one sprowadzają porody... jak ja rodziłam w sobotę to 11 porodów było w sumie i w tym aż 3 cesarki … a w niedziele tylko 2 i w poniedziałek też tylko 2:) …

Info położnej z dnia dzisiejszego:
-Skóra Stasia jest skłonna do podrażnień : kąpać w krochmalu (3 łyżki mąki ziemniaczanej do wanienki)
-jeśli mamy używać środkó do pielegnacji to jednej firmy :)
mam ogromnego siniaka ….po nacieciu …. mąż pojechał po jakąś maść i ma mi codziennie smarować i masować po 30 min to miejsce... to to mnie cholerstwo boli.... ponoć wielkości duzego jabłka:)
mogę zjeść arbuza a nawet lody:P hihihihi:P
mam już obciąć pazurki
zdjecie szwów w sobotę
i mam sobie wyciskać mleczko i smarować sutki po 5 razy po każdym karmieniu no i zaczynają mnie boleć piersi – nadmiar mleka ...juz palą:P
Poza tym Staś po kąpieli w kokoniku szmacznie śpi... więc mam czas dla siebie... myślę że koło 23 go obudzę na karmienie :)

11 lata 4 miesiąc temu #716393 przez wunia1984
Zajebiście posta mi wcięło :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #716394 przez klauduska89
Jejku jak Ci zazdroszczę że masz to już za sobą :) Dobrze że nam tu wszystko opisujesz:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716400 przez patka1603
no nieźle agniesiu a co masz tu na myśli: "… do tego maż pomagał podnosić mi głowę do klatki" bo nie bardzo rozumiem

11 lata 4 miesiąc temu #716443 przez MamaBąbelka
Agniesiu, bóle krzyżowe kiepska sprawa, ale dobrze, że Cię to nie zniechęca do posiadania kolejnego dziecka :). Widać, żę radzisz sobie świetnie :).

Gratulacje dla Oliwki.

Ewelina czekamy na wieści co z Tobą :).

A mówi się, że to dziewczynki rodzą się przed czasem, a na chłopców trzeba czekać, a u nas odwrotnie jakoś ;). I jutro ostatni dzień na wyłamywanie się z sierpniówek :).

Mnie szlag trafia przez tą wysypkę brzuch swędzi, jak nie wiem :/. A w szpitalu dziś znów dobre 2 godziny spędziliśmy, z czego dobrą godzinę na ktg, bo najpierw skończył się papier, a potem źle go założyła i zaczął się gnieść :/. No ludzie myślałam, że je pozabijam, nogi mi tak zdrętwiały od bioder, że nie mogłam wstać :/. A na wizycie pani doktor jakaś taka niezbyt miła, ledwo odpowiadała na pytania, jutro kazała znów na ktg przyjść, nie wiem czemu, bo mówiła, że zapis prawidłowy :/. Po badaniu powiedziała, że szyjka długa, więc myślałam, że nic się nie zmieniło od soboty, ale na sobotnim wydruku było, że szyjka 2 cm i kanał zamknięty, a dziś jednak 1,5 cm i kanał na opuszek, także powoli coś się dzieje. I małą zachęcam do wychodzenia, to jak się zaczęła wiercić i napierać na szyjkę, to aż się z bólu zwijałam i musiałam się położyć.

11 lata 4 miesiąc temu #716451 przez wunia1984
Hej Mamki! Ja już nie śpię, brzuch jak na okres boli :dry: w nocy skurcze mnie łapały... do tego zgagulec niemiłosierny. Agniesiu cieszę się że pomimo bólu cimoszki tak dobrze dajesz sobie radę. Staś jest piękny :lol: Maminka tożto nie wózek to ferrari :side: Ewelinko dawaj znaka co tam słychować u Was :)

11 lata 4 miesiąc temu #716603 przez agniesia1604
patka1603 napisał:

no nieźle agniesiu a co masz tu na myśli: "… do tego maż pomagał podnosić mi głowę do klatki" bo nie bardzo rozumiem

Kiedy parłam już przy 10cm - czyli w 2 fazie porodu ...to mialam
Nabrać 2 głębokie oddechy, przygiąć brodę do klatki piersiowej i przeć...
No i mąż podnosił przy okazji mi głowę to pomagało ... po parciu odpoczywasz z głową położoną:P :)

Stasia dziś wystawiłam na balkon w foteliku na 15 min:) Troszku się dotlenił ...
Położna nakazała wystawiac na powietrze aby zażółknięcie zniknęło:)
Myśmy z mężem miedzy czasie śniadanko zjedli

Ostatnie karmienie było o 8:08 i aż do tej pory Staś spał i teraz się przebudza:)))))
Spał w foteliku przy mamuni i tatusiu :)))
Nawet Tofik go pilnował:)

Męża wysłałam na zakupy i przy okazji ma jechać załatwiać sprawy w swojej pracy a potem moze pojedzie do mojej.

Zdecydowałam się na zakup poduszki poporodowej bo ta maść z Arniki niewiele pomaga na mojego siniaka na kroczu :P a siedzieć to naprawdę nie lada wyczyn:) Najlepiej się leży
Codzienie 3 razy maż ma mi smarować siniaka.

Od dziś stosuję ciepłe okłady przed karmieniem a chłodne po karmieniu ... niestety piersi zaczynają pobolewać ...
Sutki zaczęłam nacierać 5 razy ... czyli jeśli karmię prawą piersią to lewą sobie hartuję a jak a no tak:
wyciskam kropelkę i smaruję sutusia, czekam aż wyschnie ..., i znó wyciskam i smaruję i czekam aż wyschnie i tak 5 razy:)

Na początku karmiłam 15 min lewa i 15 prawa piers ale zdecydowałam się na karmienie teraz raz 1 piers a potem przy następnym karmieniu drugą ...
Wczoraj pomyliłam piersi i okazało sie ze nie mialam za chwilę w niej mleczka:) :P

Dobra uciekam bo Staś się budzi a musimy pomyśleć o karmieniu ... czyli o jakieś pozycji :)

Pozdrawiamy ciotki:)

Rozpakowujcie się już pomału...

Ja coś czuję ze Ewelina szybko nam się rozpakuje :P

Wunia jak masz takie bóle to do 2 tygodni urodzisz:) ... ja w sumie bardzo szybko urodziłam odkąd je dostałam:)

11 lata 4 miesiąc temu #716607 przez klauduska89
a oto my na 3 dni przed terminem :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka