- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja jak głupie dziecko bierze wozek i jezdzi po czym mowi no chyba zdam prawko na ten wozek, dobrze jade, bedzie szpan na dzielni, no swietnie wygladam po ciazy blablabla
wariatka
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zupelnie nie rozumiem zakladania z gory ze cos bedzie z dzieckiem nie tak,
jakos zalozenie ze jedzenie takie same jak w ciazy mi bardziej pasuje, ale zadna z nas nie chce ryzykowac, zobaczymy jak ja to zniose:
babyonline.pl/niemowle_karmienie_piersia...my_artykul,1175.html
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
No a małpa pozneij miala na sobie bluzeczke i opaske hahaha kazała wózek wstawic sobie na góre do pokoju bo narazie stoi u rodzicow dostaniemy go jak juz Lilka bedzie "przesądy"
Także jestesmy zadowoleni narazie a najbardziej matka chrzestna chyba
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Oj nie taki mały ten Twój Jasiek:)
Jeszcze raz dziekuję za gratulacje:)
Tak dość nieschematycznie popiszę teraz ...ale odwołam się do waszych postów :
Apropo przepowiadanego porodu ...to mnie z tydzień podbrzusze bolało i mialam skurcze przez ostatnie 3-4 dni – boleści w podbrzuszu jak na miesiączke a nawet silniejsze:)
No i czyściło mnie od 4 dni … ale ostatniego dnia przed porodem wyczyściło mnie z 4 razy:) Ja nawet po odejściu wód płodowych zrobiłam sobie lewatywę w domu... jednakże w szpitalu zrobili mi kolejną i taką dość sporą...
Poza tym Staś wiercił się do samego porodu – nawet podejrzewali wtedy gdy się tak wiercił poprzeczne ułożenie …
Aha – mi w sumie brzuszek opadl na 4 dni przed porodem
Obwód główki Stasia przy porodzie to 33cm – i 7 szwów:) … apropo poruszanego wcześniej tematu
A co do szyjki... moja szyjka nawet do 4cm była wysoko!!! i nie ma co się nia kierować widać
Podkłady BELLa i ABSORBYN – żadne podpaski... podpaski później po 4 dniach...
LEPIEJ te Bella i Absorbyn bo się pipencja nie poci i oddycha … a te nighty – boshe non stop mam mokro !!!! porażka! …. Ewelino weź te niby przeciekające – mi żaden nie przeciekał ale ściagałam często … to znaczy co każde siusianie – czyli co 2 godziny starałam się zaglądać do łazienki i się myć i zmieniać podkład!!!!!
Herbatkę mam ale nie użyłam … i mleczko mam:)
Wody jak mi odeszły: cóz … jak spałam poczułam takie PUK jakby maciupki balonik pękł i zachciało mis ię siusiu... więc wchodząc do toalety poleciały wody … taki mały kieliszek powiedzmy... potem zrobiłam siusiu... i jak wstałam poleciało kolejne ze 3 kieliszki wód … a potem znó za 5 min ze 3 kieliszki … a potem jak jechalismy do szpitala to zalałam siedzenie w aucie i całe spodnie jakby się posikała … całe szczescie mialam spodnicę na przebranie bo bym się wstydu najadła z tą mokrą dupą!!!!... LAŁO się ze mnie co SKURCZ i to tak sporo bo po te 3-5 kieliszkó co 5 min:P hehehehehe a jak skakałam na piłce... ho ho …. to po nogach ciekło... no nie da się nie zauważyć odpływajacych WÓD płodowych hahahahaha
Patko... uwierz mi pozycja na półleżaco na specjalnym łóżku do porodu to jest najlepsza opcja...
Ja przed II fazą porodu na 3 skurczxe musiałam zejść z łózka i przeć w dół na ramieniach męża... boshe lepiej było mi leżeć zapierać się nogami … do tego maż pomagał podnosić mi głowę do klatki no i stało nade mną z 5 osób … w tym położnik który mówił mi kiedy i jak oddychać … i widzialam każdego wokół co sprawiało ze czułam ze wszystko jest w jaknajlepszym porządku.
Poza tym w szpitalu dostalismy dwa pudełka próbek:)
Tak podczytuję i mówicie o burzach ze one sprowadzają porody... jak ja rodziłam w sobotę to 11 porodów było w sumie i w tym aż 3 cesarki … a w niedziele tylko 2 i w poniedziałek też tylko 2:) …
Info położnej z dnia dzisiejszego:
-Skóra Stasia jest skłonna do podrażnień : kąpać w krochmalu (3 łyżki mąki ziemniaczanej do wanienki)
-jeśli mamy używać środkó do pielegnacji to jednej firmy
mam ogromnego siniaka ….po nacieciu …. mąż pojechał po jakąś maść i ma mi codziennie smarować i masować po 30 min to miejsce... to to mnie cholerstwo boli.... ponoć wielkości duzego jabłka:)
mogę zjeść arbuza a nawet lody:P hihihihi:P
mam już obciąć pazurki
zdjecie szwów w sobotę
i mam sobie wyciskać mleczko i smarować sutki po 5 razy po każdym karmieniu no i zaczynają mnie boleć piersi – nadmiar mleka ...juz palą
Poza tym Staś po kąpieli w kokoniku szmacznie śpi... więc mam czas dla siebie... myślę że koło 23 go obudzę na karmienie
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Gratulacje dla Oliwki.
Ewelina czekamy na wieści co z Tobą .
A mówi się, że to dziewczynki rodzą się przed czasem, a na chłopców trzeba czekać, a u nas odwrotnie jakoś . I jutro ostatni dzień na wyłamywanie się z sierpniówek .
Mnie szlag trafia przez tą wysypkę brzuch swędzi, jak nie wiem :/. A w szpitalu dziś znów dobre 2 godziny spędziliśmy, z czego dobrą godzinę na ktg, bo najpierw skończył się papier, a potem źle go założyła i zaczął się gnieść :/. No ludzie myślałam, że je pozabijam, nogi mi tak zdrętwiały od bioder, że nie mogłam wstać :/. A na wizycie pani doktor jakaś taka niezbyt miła, ledwo odpowiadała na pytania, jutro kazała znów na ktg przyjść, nie wiem czemu, bo mówiła, że zapis prawidłowy :/. Po badaniu powiedziała, że szyjka długa, więc myślałam, że nic się nie zmieniło od soboty, ale na sobotnim wydruku było, że szyjka 2 cm i kanał zamknięty, a dziś jednak 1,5 cm i kanał na opuszek, także powoli coś się dzieje. I małą zachęcam do wychodzenia, to jak się zaczęła wiercić i napierać na szyjkę, to aż się z bólu zwijałam i musiałam się położyć.
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
no nieźle agniesiu a co masz tu na myśli: "… do tego maż pomagał podnosić mi głowę do klatki" bo nie bardzo rozumiem
Kiedy parłam już przy 10cm - czyli w 2 fazie porodu ...to mialam
Nabrać 2 głębokie oddechy, przygiąć brodę do klatki piersiowej i przeć...
No i mąż podnosił przy okazji mi głowę to pomagało ... po parciu odpoczywasz z głową położoną
Ostatnie karmienie było o 8:08 i aż do tej pory Staś spał i teraz się przebudza:)))))
Spał w foteliku przy mamuni i tatusiu ))
Nawet Tofik go pilnował
Męża wysłałam na zakupy i przy okazji ma jechać załatwiać sprawy w swojej pracy a potem moze pojedzie do mojej.
Zdecydowałam się na zakup poduszki poporodowej bo ta maść z Arniki niewiele pomaga na mojego siniaka na kroczu a siedzieć to naprawdę nie lada wyczyn:) Najlepiej się leży
Codzienie 3 razy maż ma mi smarować siniaka.
Od dziś stosuję ciepłe okłady przed karmieniem a chłodne po karmieniu ... niestety piersi zaczynają pobolewać ...
Sutki zaczęłam nacierać 5 razy ... czyli jeśli karmię prawą piersią to lewą sobie hartuję a jak a no tak:
wyciskam kropelkę i smaruję sutusia, czekam aż wyschnie ..., i znó wyciskam i smaruję i czekam aż wyschnie i tak 5 razy:)
Na początku karmiłam 15 min lewa i 15 prawa piers ale zdecydowałam się na karmienie teraz raz 1 piers a potem przy następnym karmieniu drugą ...
Wczoraj pomyliłam piersi i okazało sie ze nie mialam za chwilę w niej mleczka:)
Dobra uciekam bo Staś się budzi a musimy pomyśleć o karmieniu ... czyli o jakieś pozycji
Pozdrawiamy ciotki:)
Rozpakowujcie się już pomału...
Ja coś czuję ze Ewelina szybko nam się rozpakuje
Wunia jak masz takie bóle to do 2 tygodni urodzisz:) ... ja w sumie bardzo szybko urodziłam odkąd je dostałam:)
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1