BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #570431 przez EwelinaB87
Ja staram sie w ogole tego nie ogladac, ciagle martwie sie ze cos bedzie nietak, ale w koncu dochodze do wniosku co ma byc to bedzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #570442 przez agataxii
Dobra, chyba to nie był najlepszy pomysł zaczynać taki smętny wątek, więc zachęcam do obejrzenia na wesoło filmiku o tym, jak kłócą się bliźniaki :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #570454 przez ziii
Kinia mnie też od czasu do czasu boli w krzyżu. Byłam nawet z tym u lekarza, mói żeby się nie denerwować, bo wiele kobiet skarży się na takie bóle. Niepokoić trzeba się wtedy, kiedy razem z bólem krzyża występują bolesne skurcze i nie daj Boże plamienie/krwawienie. A tak, to może to być i ucisk wywołany przez macicę, i przez dzieciaczka, i zła pozycja podczas snu, i za mało/za dużo ruchu... Czyli wróżenie z fusów. Ja się obawiam bóli pleców, bo mam nacisk na nerw (jak mnie 'siekło' w zeszłym roku przy wychodzeniu z wanny to mój M. musiał pomagać mi wstać i łaziłam przez 2 tyg na rehabilitację i różne zabiegi. Pomogło. Ale jak bedzie w ciaży, się okaże. Ach te uroki pracy za birkiem... (chociaż ja to dużo sportu uprawiałam, więc nie wiadomo co zaszkodziło ;)

11 lata 9 miesiąc temu #570461 przez ziii
Z tymi ogłoszeniami to... Ostatnio zaczynam zauważać ich coraz więcej wokół siebie. I niestety nie budzą one moich pozytywnych myśli. Zestresowałam sie w ogóle ostatnio i teraz sie martwie. Bo niby na wizycie wszystko było ok, ale do nastepnej jeszcze dwa tyg, a tu nie ma jak sprawdzić cy z maluszkiem wszystko dobrze.... bu.

11 lata 9 miesiąc temu #570477 przez Kinia1712
Zii rozumiem twoje obawy jak najbardziej..ja mam wizyte 5 marca nastepna ale tez sie martwie bo to dopiero za pare dobrych dni a mdlosci mi przeszly i nawet jak wczesniej w nocy chodzilam siku 3-4 razy to teraz 2 czasem jeden raz..tak ze byle do 5 marca o ile nie zdecyduje sie na wczesniejsza wizyte.

11 lata 9 miesiąc temu #570482 przez Niesia
Agataxii to mój ulubiony filmik z dzieciakami. Jest fantastyczny :D Ja lubię jeszcze oglądać kompilacje jak dzieci pierwszy raz jedzą cytrynę:

11 lata 9 miesiąc temu #570494 przez Smerfetka
Filmiki super :lol:
Agata ja też jak widzę te spoty o pomaganiu chorym dzieciaczkom to też prawie zawsze płaczę. Patrzę wtedy na mojego synka i uświadamiam sobie jaką jestem szczęściarą, że mój szkrab jest zdrowy.

11 lata 9 miesiąc temu #570499 przez agataxii
Hehe... dobre to z cytryną. Jak pierwszy raz dałam Rysi do spróbowania, to się w zabawny sposób skrzywiła, a potem rozpłakała... :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #570517 przez Niesia
Poszalałam w necie. Kupiłam naklejki na wódkę na nasze przyjęcie i złożyłam zamówienie w Yves Rocher w ramach prezentu na dzień kobiet i dostałam dwa gratisy :) Perfumkę i drugi wybrałam jako niespodziankę. :) Brakuje nam jeszcze 4 tys pkt PayBack żeby zamówić buteleczki Philips Avent :) img855.imageshack.us/img855/8315/aventzestawnewww.jpg

11 lata 9 miesiąc temu #570528 przez Kinia1712
Niesia a sukienka juz jest?
Ja bralam slub w tamtym roku w listopadzie zorganizowalismy wszystko w 3 miesiace bo bylam w ciazy ale niestety poronilam w polowie pazdziernika. Wszystko macie juz ugrane jesli chodzi o sale itp?

11 lata 9 miesiąc temu #570530 przez agataxii
Bardzo fajne są te butelki z aventu. Tak samo laktator, jeśli któraś planuje kupić. Tylko ja tych butelek miałam trochę w nadmiarze (13szt.), bo część sobie kupiłam, a część dostałam od szwagierki w prezencie :silly:. Tak więc polecam te buteleczki :)

11 lata 9 miesiąc temu #570533 przez Niesia
Kinia, ogólnie wszystko już gotowe, sukienkę będę szyła i ponieważ będę rosła, krawcowa kazała mi przyjść na początku marca. K musi kupić jeszcze krawat, koszulę i buty. A tak, już wszystko załatwione :)

Agataxii ja te buteleczki powinnam już dawno mieć w domu :P Pod koniec października mieliśmy na tyle punktów żeby coś zamówić. Zawsze zamawiamy coś co będzie nam potrzebne i będzie używane. A wtedy akurat nie było niczego takiego. Mówiłam K aby brał te buteleczki bo prędzej czy później się przydadzą, on stwierdził że chce się odchudzać i potrzebuje wagi (nie mieliśmy) no i zamówił wagę. Waga przyszła a za jakieś 3 tyg zaczęłam podejrzewać, że mogę być w ciąży. Punkty się wyzerowały i od razu zaczęliśmy zbierać na ten cel :P

11 lata 9 miesiąc temu #570547 przez agniesia1604
Wow
Wy już coś nakupowałyście i nazbierałyście?

Ja nie mam nic - kompletnie nic:)

Ale po 23 tygodniu zacznę myśleć o kupowaniu...

Ostatnio patrzyliśmy jedynie na wózki. Wózek kupują teście i też chcą dopiero kupić jak się urodzi a ja na pewno będę chciała kupić z miesiąc wcześniej bo 3 w 1 z nosidełkiem.
Ponoć szwagierka już kupiła krem do smarowania - coś jak SUDOCREM:)

11 lata 9 miesiąc temu #570554 przez Kinia1712
Ja tez jeszcze niczego nie mam ale mysle tak cos zaczac kupowac jak bede w 5 albo 6 miesiacu :) Wózek tez bede chciala kupic 3 w 1 :) Jak narazie siedze w domu nie chodze na zadne zakupy ale mysle ze jak sie wybiore to pewnie sie skusze na jakies male akcesoria dla maluszka :)

11 lata 9 miesiąc temu #570556 przez Niesia
Spokojnie, ja też nic nie mam. Jedyny postęp to przybywające punkty na buteleczki :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka