- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ziii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Też mi się wydaje, że wczoraj po raz pierwszy poczułam maluszka. Leżeliśmy z moim M. (ja oczywiście plackiem na wznak, macając się po brzuchu, bo może coś poczuję

- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja w 8 tygodniu ciąży kupiłam sobie obraz do wyszywania pół krzyżykiem... powyszywałam chwile i zostawiłam .... zostało do końca jakieś 2/3 obrazu ( 25 x 50 ).
- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
najpierw GERBER - najtańszy
potem PALMERS - chyba był czekoladowy - nie podobał mis ie bo śmierdział

a teraz Pharmaceris - najbardziej z tego jestem zadowolona - piekny zapach i fajnie się nim smaruje:)
Ostatnio czytałam że w sumie rozstępy są dziedziczone ... więc jeśli nasza mama miała skłonności do rozstępów to i my możemy mieć te skłonności a kremy nic nie pomogą

Ale uważam że jednak pomogą troszku jeśli będziemy ją uelastyczniać ...
Jakie oliwki stosujecie? Jakieś takie najtańsze czy specjalne przeciw rozstępom?
- ziii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Próbowałąm też zwykej oliwki, bo koleżanki zachwalały, ale nie jestem w stanie znieść zapachu - śmierdzi mi. Szlafrok prałam już 3 razy od przerwania stosowania, ale jak zapach wlazł, tak trzyma

A co do dziedziczności - to prawda, skłonność jest genetycznie uwarunkowana, ale wiadomo, że można choć trochę pomóc skórze, wtedy szansa na to, że rozstępów nie będzie, albo będą mniej widoczne. moja przyjaciółka, po 3 ciążach (i ze skłonnością do rozstępów) dzięki stosowaniu kosmetyków dla kobiet w ciąży nie ma ani pół tego dziadostwa na brzuchu. Więc lepiej dmuchać na zimne

Dla mnie jedyny problem to taki, że jestem leniuszkiem i nie chce mi się smarować dwa razy dziennie - na razie się staram. PRzynajmniej raz

- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- anioleczek1987
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dużo piszecie o rozstępach, ja niestety mam pozostałości po pierwszej ciąży, długo nie miałam, nie miałam a w8 miesiącu zaczęły wyłazić

Ja teraz od początku używam oliwki a brzuch smaruje taką specjalną z apteki na rozstępy.
Ja już też nie mogę się doczekać kto to zamieszkał u mnie w brzuszku, mam już synka i teraz fajnie by było żeby tym razem była córeczka ale zobaczymy, najważniejsze żeby zdrowe:) Ja dowiem się dopiero 25marca, bo tu w Anglii tylko3razy robią USG,już nie mogę się doczekać

- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- anioleczek1987
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3

Ja używam takiej oliwki
p.alejka.pl/i2/p_new/21/45/johnsons-baby...zych-kwiatow_0_b.jpg
jest w formie zelu i pachnie cudnie nie oliwkowo

Mam jeszcze balsam z Bielendy Perfect mama ale jeszcze nie używałam:) a do higieny intymnej posiadam Ziaja Mamma mija również fajny i łądnie pachnie

- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
Ja na sygnał od swojego ciągle czekam, nie czułam żadnego pukania, pykania, smyrania itp., ale myślę, że czuję jak dziecko się przekręca i wszystko się tam przelewa, ale po brzuszku tego jeszcze nie widać chyba (zwykle wtedy jestem ubrana i nieprzygotowana) w każdym razie tak podejrzewam, bo niczego podobnego dotąd nie doznawałam.
Klauduśka, taki w sam raz masz brzuszek

Ja dziś wreszcie musiałam wzbogacić garderobę, kupiłam jegginsy biodrówki, rozmiar większe, dobrze leżą, ale zostawiają pole do popisu jeszcze

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
pierwszy raz wyszylam cokolwiek w liceum a kolejny raz miesiac temu wiec idzie sie nauczyć a to kilka moich bucików:
- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

mami_nka ja tez używam tej oliwki, ale co mnie najbardziej w niej wkurza, że oliwka średnio nie chce z tej buteleczki wypływać, muszę ją dobrze nacisnąć żeby coś wykleciało

Wczoraj też musiałam wzbogacić swoją garderobę. Kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych w H&M. Granatowe i malinowe. Cena też fajna bo 79 zł za parę. No i juz dziś granatowe wypróbowałm - fajne są, trochę jeszcze spadają z brzuszka ale polecam.
W stare spodnie niestety się już nie mieszczę.
Ewelina - A myslisz, czy takie sandałki, które wklejałam wcześniej, da rade zrobić taki laik jak ja? Aż nie mogę sie napatrzeć na te cuda.