- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- anioleczek1987
- Wylogowany
- gaworzenie
Buziaki Justyna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
ja z tygodnia na tydzień jestem coraz spokojniejsza- nie wiem dla czego! Po prostu tak mam, natomiast mojemu mężowi cały czas główka pracuje aż do przesady, wczoraj zapytał mnie czy jest tak możliwość żebym poroniła nic o tym nie wiedząc... skąd mu w ogóle takie myśli przychodzą do głowy- tym bardziej że czuję się świetnie, byłam naprawdę z szokowana jak on w ogóle może myśleć o takich sprawach !!!!!
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Śliczny brzuch
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Patka śliczny jest ten brzuszek ... mój nie jest taki duży... a ostatnio mam wrażenie że zmalał... a może pomagają mi te śliwki, o których niedawno rozmawiałyśmy ;P
Niesia będziemy się czuć lepiej.. na pewno to minie... a chciałabym już tryskać energią, ale musi być zdecydowanie cieplej...
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie ból głowy o dziwo od trzech dni się nie pojawia i nie powiem, żebym za nim tęskniła
Noce nadal mam niespokojne, co chwilę się budzę, a mój mąż nie ułatwia mi zasypiania, bo ma ostatnio problemy z plecami i musi spać właśnie na plecach a w tej pozycji zawsze chrapie a ja nie znoszę chrapania
Któraś z Was pytała kiedyś o literaturę odnośnie ciąży - no więc dostałam wczoraj od koleżanki książkę "Sztuka karmienia piersią" Hannah Lothrop, jeszcze jej nie zaczęłam czytać ale jak twierdzi koleżanka ona dzięki niej bardzo pozytywnie nastawiała się do przebiegu całej ciąży i porodu, więc bardzo ją poleca tym bardziej, że dostała ją od swojej kuzynki która jest doulą.
Co do prywatnej położnej to rzeczywiście dobrze by ją było mieć przy sobie (szczególnie jak to jest pierwszy poród i nie wiadomo co cię czeka) tylko jest to kwestia znalezienia funduszy. Ja jeszcze z mężem na ten temat nie rozmawiałam. Chociaż większość z moich kuzynek i znajomych, które mają już dzieci nie miały prywatnych położnych nie chodziły też to takich profesjonalnych szkół rodzenia i wszystkie dały rade i w czasie porodu i z wychowaniem... no więc sama nie wiem.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Od wczoraj też się martwię moim brzuchem, nic nie urósł przez ostatnie dwa tygodnie, wręcz mam wrażenie, że zmalał, fakt, że w tamtym czasie częściej miewałam wzdęcia, więc pewnie przez to był większy. Wczoraj też przez cały dzień pobolewał mnie brzuch, głównie z lewej strony. A wizyta dopiero za 3 tygodnie :/. Staram się nie martwić. Wiem też, że na początku drugiego trymestru dziecko zaczyna się przesuwać do góry, stąd wypychanie pępka, mój się zrobił o połowę płytszy, może to też ma wpływ na to, że brzuszek tak nie odstaje, może tu dziecko ma więcej miejsca w jamie brzusznej, nie wiem :/.
Ładne macie brzuszki dziewczyny .
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Ja gdzieś tak za dwie h poznam chwile prawdy... O zgrozo. Druga noc nie przespana, ale to raczej ze stresu.
Śliczne macie brzusie
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
www.wydawnictwopzwl.pl/img/produkty/229240100.jpg
www.wydawnictwopzwl.pl/img/produkty/214320110.jpg
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Chodzi o to, że w przyszły piątek i sobotę w pokoju moi i K będzie cyklinowana i lakierowana podłoga. Nie pamiętam kto mi to mówił (mniejsza o to), ale że ktoś w ciąży był właśnie przy tego typu remoncie i że to zaszkodziło. Czy któraś z was wie coś na ten temat? Gdzieś na jakimś forum dziewczyna napisała, że na 1,5 tygodnia wyniosła się z domu u nie to mało możliwe...
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ja wieczorem naczytałam się waszych wypowiedzi i nabrałam troszku stracha... w nocy około 1 obudziłam się ... i wiecie co... hahahaha wracając do łóżka z łazienki rozpłakałam się bo poczułam LĘK ... i powiem szczerze nie mam pojęcia dlaczego i jaki to lęk. Ale obudziłam męża by mnie mocno przytulił ... pomogło ... zasnęłam. Nie mam pojęcia co to był za napad...
Dziś rano wstałam i patrzę... pękła mi żyłka w oku ))))) i mam calutkie czerwone oczysko:)
Mi się coś wydaje że cierpimy bo siedzimy w domu i nie pracujemy... ))))))))))))))
Ponoć pracując zapomina się o bólu który towarzyszy w ciąży:)
Każda z nas ma prawo iść do lekarza jeśli czuje np: NIEPOKÓJ że coś jest z dzieckiem.
Ja mierzę brzuszek od 2 tygodni codziennie rano zaraz po załatwieniu się. Brzusio urósł o około 1,5cm < nie mierzę centymetrem a sznureczkiem >.
Przy pierwszej ciąży czułam że jest coś nie tak bo opadł mi brzuch, miałam bulgotanie tak jakby przelewanie się wód płodowych i pępek jakby wyszedł na zewnątrz < nie był wklęsły - ale tym ponoć nie ma co się kierować - każdy ma inny pępek! > ... i czułam, że jest coś nie tak, przeszły mi wszystkie możliwe dolegliwości w tym przede wszystkim ZGAGA no i ból piersi ... zaczęłam ze 4 dni przed wizytą czytać już o Obumarciu ciąży... i rzeczywiście tak było ... ponoć kobieta ciężarna wie że coś jest nie tak i wtedy powinna się udać do lekarza aby rozwiać swoje wątpliwości.
W moim przypadku byśmy nie odratowali ze względu na wewnątrzmaciczne zapalenie wywołane na 99% amniopunkcją.
Ale prawda jest taka że nie mozna się nakręcać że coś jest nie tak... teraz powinnyśmy czuć się lepiej niż w pierwszych 13 tygodniach:) Ja np od 2 tygodni w sumie zgagi nie miałam, piersi bolą i pewnie nie przestaną, poza tym... jednak mam uczucie po lewej stronie, 2-3 cm pod pępkiem takie "PRZEPYCHANIE" jakby muskanie od wewnątrz i nie mam pojęcia czy to juz ruchy... wiem jedno że to nie takie jednopunktowe pukanie a raczej przesuwanie-przepychanie. Nie znam się na ruchach...
- Kinia1712
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Dziś robię moją pierwszą w życiu pizzę ... ( zawsze mąż robił )... nagniotłam się strasznie ...
Mam nadzieje, że będzie pyszna hehehehehe...