- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W 1c mleko piłam hektolitrami właśnie ze względu na zgagę a poza tym po prostu miałam nieodpartą ochotę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Poczta była na onecie hasło nie działa:/ założe nową poprostu jutro i tak bedzie najlepiej bo nie każda ma FB.
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Na zgagę i nadkwasowoś żołądka dobry jest napar z lnu. W 1c miałam nie małe problemy z żołądkiem (zharatałam go sobie w dzieciństwie od nadmiernej ilości spożywania mandarynek, pomarańczy, kapusty kiszonej i innych kwasowych specyfików, i tak cały czas się to za mną ciągnie )
1 łyżka stołowa nasienia lnu na 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować tak z 5 min. Trzeba uważać, bo może bardzo łatwo wykipieć. Odstawić do przestygnięcia. Odcedzić (lub pić z nasionami jak ktoś woli ). Powinny się utworzyć taka "glutowata" konsystencja. W smaku nie ma rewelacji, ale efekt murowany. Przynajmniej mi zawsze pomaga.
Jedyny minus: przy dłuższym stosowaniu, mogą pojawić się problemy z wypróżnieniem.
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sikoreczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- 26.03.2011 Nasz mały skarbeczek
Smerfetka myśle że lekarka powiedziała ci żeby ograniczyć mleko ze względu na to że pierwsze dziecko ma skazę i że może to pomóc drugiemu a nie jest to regułą że spożywanie mleka w ciąży powoduje skaze u dziecka.
Ah co do sexu to ja też już zapomniałam o nim mamy zakaz ze względu na wcześniejsze krwawienia
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
agataxii, zbliżenia? 15 tc od tego czasu kochaliśmy się całe 3 i pół raza (ostatnio zaczęłam wymiotować). Więc mi akurat nie ma co zazdrościć.
agniesia wyniki moczu od kilku tygodni mam podobne do Twoich, nie mam objawów klinicznych, nie mam białka co świadczyłoby o zapaleniu (patka bakterie to zakażenie ). U mnie lekarz podejrzewa, że to może mieć związek z zapaleniem nerek, które przeszłam jakiś czas temu. Niedługo idę na kolejne badania, jeśli nic się nie zmieni - antybiotyk
I tak próbuję zmęczyć kanapkę z serem, przeplatając to pisaniem i wymiotami... i nie zasnąć.
A dziś... pół dnia robienia iniekcji domięśniowych w przychodni i przygotowanie do olimpiady... eh
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja nie mam w domu wagi- ale chyba czas kupić. Przyda się też po porodzie- jako motywacja Ostatnio zdziwiłam się na wizycie, że przybrałam 2kg bo wogóle tego nie czuje. Jem troszke więcej niż wcześniej, ale bardzo szybo się najadam i nie zawsze mam miejsce na to co chce zjeść. Mój K przejął rolę sprzątaczki i kucharza i psiej opiekunki. Zbiera doświadczenia A ja nie muszę wstawać w nocy, żeby wypuścić psa :)W domu ostatnio tylko śpie.
Co do zgagi- u mnie nic nie działa tylko płacz i zgrzytanie zębami. Dziecku pewnie już włosy rosną , a urodzi się z brodą.
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
W 1c też miałam wielki apetyt, ale wówczas nie było przeciwwskazań i nasze potrzeby były w miarę na bieżąco zaspokajane (czyli często) i śmieję się, że od tego częstego bujania córa jest dość żywym i intensywnym dzieckiem, natomiast teraz będzie mały cycuś mamusin lubiący ciszę i spokój
klauduska89
Widok męża/partnera, gdy wychwyci i poczuje pierwsze kopniaki dziecka: BEZCENNE
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Czekam na mocniejsze kopniaki, bo on chyba nic nie czuje
a co do postu na fb to na bank pojde na to badanie 4d w sosnowcu w maju, darmowego nie odpuszcze w sumie to bedzie okolica 30tc wiec w sam raz
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
ostatnio tyle rozmyślam o ruchach dziecka i tyle o tym rozmawiamy na forum że dzisiaj miałam jakieś dziwne sny z tym związane.
A czy wasi partnerzy też mają opory przed kładzeniem się w okolicy brzuszka jak leżycie na kanapie, albo trzymania dłoni na waszym brzuchu- mój ciągle powtarza że się boi że zdusi maluszka, wczoraj się z niego śmiałam że ma trzymać rękę na moim brzuchu to może akurat poczuje ruchy, ale i ten argument nie wiele dał bo po chwili zabrał dłoń. A mi bardzo by odpowiadała taka bliskość.
klauduska widzę że u ciebie czyste szaleństwo z tymi kopniakami.... też tak chcę
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty by zobaczyć nasze maleństwo:))
Szkoda że dopiero idę na 18:00 do tego poślizg... wrócę pewnie koło 20:00 do domu... ale to nic ... 2 miechy temu miałam wizytę o 21:45:)))))))))))))))