BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #573179 przez Gro-szek
U nas nie ma przeciwwskazań, aby seksu nie uprawiać. Więc w zależności od chęci, zaspokajamy nasze potrzeby. Fakt, ze w pierwszych miesiącach ta chęć była bardzo niewielka do momentu, gdy zaczęliśmy oswajać się z myślą, że jest ktoś jeszcze :)

Mój mąż bardzo często głaska, całuje brzuch. Mamy nawet taki rytuał przed snem, że zawsze mi smaruje brzuszek. Uważam, że ważna jest taka bliskość.

Patka, trzymam kciuki, żeby udało Ci się swojego męża przekonać do tego, że jest to dla Ciebie ważne i potrzebne. Ale z drugiej strony rozumiem go, martwi się że może zrobić krzywdę.

Klauduśka mina męża rzeczywiście musiała być bezcenna. Zazdroszczę troszku... tak bardzo bym już chciała to poczuć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #573213 przez klauduska89
myślę że jeszcze kilka dni i wszystkie tu będziemy wymieniać się wrażeniami po kopniaczkach naszych maluszków. Ja też z wielką niecierpliwością czekałam na ten moment i się w końcu doczekałam :)

11 lata 9 miesiąc temu #573305 przez klauduska89
ale dziś obiadek pyszny i zdrowy gotuję - kopytka i czerwony barszczyk... mniam :) czuję że dziś prędko od stołu nie odejdę ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #573324 przez patka1603
spójrzcie co znalazłam babyonline.pl/przedszkolak_edukacja_prze...ia.html?galg_id=2872
jak zrobić coś z niczego normalnie byłam zdumiona, same zobaczcie!!!
mnie najbardziej urzekł pomysł na tą spódniczke

11 lata 9 miesiąc temu #573327 przez Gro-szek
Klauduśka to wpadam na obiad... Mogę mięsa nie jeść ale odkąd jestem w ciąży kopytek i klusek śląskich nie odmawiam... mniam :) dziś już nie zdążę zrobić ale dałaś mi pomysł na jutrzejszy obiad :)

11 lata 9 miesiąc temu #573344 przez m_baska
Witam wszystkie szczęśliwe sierpniowe mamusie :) Dołączam do Was! To moja pierwsza ciąża, w prawdzie dość niespodziewana, ale bardzo się cieszę ;) Będę tu zaglądać, na pewno dowiem się wielu ciekawych rzeczy od Mam, które już mają swoje pociechy.. Pozdrawiam

11 lata 9 miesiąc temu #573355 przez klauduska89
m_baska witamy serdecznie w naszym gronie. Opowiedz coś o sobie...Jak mija ciąża? kiedy termin?

11 lata 9 miesiąc temu #573416 przez agniesia1604
uuuu kopytka... mniam ... pasowałyby do mojego obiadku dzisiejszego.

Robię zawijasy z nadzieniem paprykowym z cebulką i ziołami... Zawijasy z łopatki. Ostatnio szwagierka i teściowa zaczęły robić zawijasy z łopatki i wychodzą przepyszne ( tańsze niż z wołowiny ).

Kurde no normalnie zaraz zaczne gotować ziemniaki na kopytka:)

ACH!

11 lata 9 miesiąc temu #573421 przez agniesia1604
Witaj m_baska
powiedz coś o sobie i maleństwie:)

idę szukać przepisu na kopytka ... bo nie mam :) ...

No to będzie pychotka:)

11 lata 9 miesiąc temu #573429 przez agataxii
Uf... kopytka jak najbardziej, ale mieso w jakiejkolwiek postaci nalezy do moich niezmiennych jadlowstretow... :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #573444 przez oliga
Witamy m_baska :)

Ja miałam wrażenie, że poczułam ruch dziecka, akuratnie mąż mi położył rękę na brzuchu, ale nie wiem czy to faktycznie dzidzia, czy tylko moje jelita ;/

A co do tego seksu to czytałam, że sperma powoduje skurcze macicy - nie wiem czy jest to prawda czy nie, używacie gumek czy normalnie kończycie? :) Bo ja się tak naczytałam o tych skurczach macicy, że trochę się obawiam..

11 lata 9 miesiąc temu #573449 przez agniesia1604
ja koło 9 tygodnia miałam wstręt na pierś z kurczaka w panierce... ale potem już nie.

Wiem natomiast ze nie mogę jeść truskawek ... i przy 1c i przy drugiej ciąży niestety mi nie służą... efekt zwrotny:)
Zauważyłam że praktycznie na czerwone mam taki efekt:) ... Np oranżada czerwona, szampan na sylwka czerwony... już wiem że lepiej nie tykać czerwonego :))))))))))))))
hahahahaha

11 lata 9 miesiąc temu #573455 przez agniesia1604
Seks jest bezpieczny i mogą wystąpić skurcze macicy, jednak jeśli będą trwały powyżej godziny należy czym prędzej skontaktować się z lekarzem.

Seks jest też bezpieczny o ile ciąża przebiega prawidłowo.

Jeśli np: plamiłaś, krwawiłaś, masz cystę czy krwiaczka ... nie wolno Ci że tak się wyrażę "kochać się".
Są też oczywiście inne przeciwwskazania.

Np kiedyś czytałam też o tym ze jeśli się wcześniej poroniło to również przy kolejnych ciążach seks może być zakazany.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #573459 przez agataxii
W 1c współżyliśmy normalnie. Mąż kończył w środku. Natomiast jeśli chodzi o skurcze macicy podczas stosunku, to raczej chodzi to o efekt podniecenia i orgazmu. Wówczas są skurcze, ale jeżeli ciąża przebiega bez problemów to takie skurcze w żaden sposób nie są zagrażające. Inaczej jest, gdy pojawiają się krwiaki, plamienia lub inne. Wówczas należy zaprzestać.

11 lata 9 miesiąc temu #573460 przez EwelinaB87
Dziewczyny przyjechal elancyl!!!
priorytet jak sie patrzy :)
135,80zł z wysyłką, na opakowaniu napisali na kuracje 2,5m jednak niewiel kremu potrzeba by wysmarowac brzuszek, natychmiast sie wchlania i pachnie jak delikatny cukiereczek, bardzo dobre pierwsze wrazenie, leci pozytyw :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka